Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

bavila jsem se,fakt bavila,třebaže u Renée mám někdy problém s jejím výrazem...to natahuje moldánky?nebo se usmívá?...ale třebas takové Bridgetiny bombarďáky byly fenomenální.....:-) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak... zatraceně skvělá romantika, která si na nic nehraje. Hrdinka sympatická, postavy a jejich myšlenky se výtečně prezentovaly jen letmými pohledy. 95% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Většina mých kamarádek považuje tento film za nejlepší jaký kdy viděly. Takže na Bridget a jejích problémech asi něco bude. A Renée je velice dobrá herečka ... ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým, film treba hodnotiť podľa toho, čim je a nie, čím nie je, preto som sa rozhodol udeliť plné hodnotenie tejto občas depresívnej britskej romantickej komédii o tridsiatničke, čo ide ako mašina, ale hlavne zakopáva na ceste za svojím šťastím. Chápem ju, v niektorých momentoch sa cítim úplne rovnako. ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Jedna opravdu z mála (opravdu) mě se líbící romantická komedie. Jsou tu geniální vtípky - bombarďáky, co si oblíbyly starý bábi na celym světě, nebo můj šílenej zadek teď zná celá Anglie:-) Je to prostě výjimečně dobrá komedie, na kterou nezapomenu... ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Povedené je tu všechno, nemá smysl něco dodávat. Snad jen zmínit pocit, že nebýt geniálního, snad až nenahraditelného obsazení, mohl by se snímek propadnout do kategorie zapomenutelných chickfilmů. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Místy až trapný příběh naplněný už ohranými písničkami zde i v celku dobře funguje v podání dobrých a charismatických herců, jen se obávám že mnohé muže nechá chladným a kvalitní podívaná se tak odehrává jen pro naše něžné polovičky. ()

Hnedoocko 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger ztvárnila postavu Bridget zcela dokonale. Její příběh mě velice pobavil, a co víc, v některých situacích jsem s ní až soucítila. Colin Firth alias Mark Darcy také neměl chybu. Po stopadesátém shlédnutí stále tvrdím, že mě Bridget nikdy neomrzí. Tento film zaručeně zvedne náladu nejen divačkám, ale i divákům všech věkových kategorií. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Bridget Jones's Diary je romantická komedie a jako takovou ji třeba brát. Je dělaná pro holky, nebo bych měl spíš říct pro ženy ale místo nějakýho plytkýho čekání na pana snovýho a jiný trapný krávoviny nabízí pohled ženy, které pomalu ujíždí vlak a hlavně to všechno dopadá trochu jinak, než se plánovalo, což přesně odráží skutečnej život. Renée je naprosto skvělá jako postava fyzicky skoro až nepřitažlivá, přesto však dokonale okouzlující a upřímná. Kdyby se takovejchhle romanťáren točilo víc, vůbec bych se nezlobil. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi byla z nějakého důvodu Renée Zellweger svým způsobem nesympatická a proto jsem se nikdy k tomuto filmu nedokopala. Jaká škoda! Takhle příjemnou romantickou komedii jsem neviděla dlouho. Postava Bridget je velmi sympatická a v tolika místech se v ní tak strašně moc vidím, že se pomalu až stydím. K tomu všemu Hugh Grant, který mi nikdy nepřišel jako nějaký hezoun je tady naprostým opakem. Jen je smůla, že při opětovném zhlédnutí už jej nebudu vidět tak, jako poprvé. K tomu Colin Firth, ke kterému se jeho role strašně hodila! Nenudila jsem se ani na chvilku. Myslím, že mám do budoucna nový oblíbený film k chladným večerům, nebo špatné náladě. // Tohle jsou teda pěkně připitomělý kozačky Jonesová. A tohle jsou pěkně připitomělý šatičky a tohle jsou… No to mě poser, to jsou neuvěřitelný bombarďáky. ()

venison 

všechny recenze uživatele

S odstupem času a počtem shlédnutí už film lehce chytá prach, ale i po téměř 15 letech od svého vzniku má stále tempo, živý humor a hlavně notnou dávku roztomilosti :-D Mnoho svobodných žen určitého věku se zde najde a proto má tento film spoustu fanoušků a i po letech tak skvěle zní ;-) Bez oplácané a lehce rozpačité Renée (které to mimo jiné snad sluší nejvíc v celé její kariéře) by to prostě nebylo ono.. Moc ráda se k této milé anglické komedii vracím ;-) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, když jsem film viděla před 15ti lety a byla to bomba, kdy jsme chtěly všechny zažívat něco podobného.Film je plný skvělých hlášek,které se drží dodnes a je to nezapomenutelné :) O 15 let později jsem se na to podívala znovu hlavně jako poctu tomu, že žiji sama ve svém bytečku a chci se připravit, jak tu zakopnu a bez pomoci někoho dalšího jako "single" mě ožerou vlčáci :D :D :D Bridget Jones je hodně zajímavá a specifická postava, kterou všichni nesnesou :) :) Já ji aspoň v tomhle díle zvládla...Horší je ten druhý díl.... ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(112/2018) / Máloktorý film to dotiahne k statusu takejto klasiky. A ono je aj prečo. Vtipná, trefná komédia ktorej zahralo do karát mnoho faktorov. Podarená Renée, ťažkotonážny britský feeling a presný casting. A ktomu tie vianoce :) (9/10) ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda romantické komedie ... nelíbí se mi Hugh Grant ... Colin Firth je pro mě suchar ... přesto mě originální postava Bridget, její nadhled, přirozenost a talent na trapasy dostala a ohromně pobavila. Scény se shazováním kil, velkými bombarďáky nebo bitka o Bridget jsou prostě nezapomenutelný. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to po pěti letech znovu a musím přiznat, že po všech svých životních zkušenostech, jsem si dovolil 1 hvězdičku přidat. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama