Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film od vždy ráda. Když přehlédnu to, jak má být hlavní hrdivnka při těle, přitom je to normální hezká ženská, krev a mlíko, dokážu o tomhle filmu říct, že je to dost zábavná komedie plná trapasů a momentů jako ze života. ()

Andrew78 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě srdcovka a dokonalost dohromady. Tak bezvadné hlášky, naprosto úžasné situace a scény, který vstoupily do dějin, to se jen tak nevidí. To všechno doplněné bezkonkurenčním hereckým obsazením, bez kterého by film nikdy nebyl takový, jaký je. Za tuhle britskou komedii jsem strašně vděčný a upřímně si nedokážu představit, že by třeba vůbec nevznikla. Protože nevidět legendární bitku (navíc za doprovodu ještě úžasnějšího It's Raining Men) a další nezapomenutelný scény by byl hřích. Nebo snad znáte někoho, kdo umí líp zahlásit, když Vám uprostřed noci volá matka? ()

zajda404 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch komedií, na kterou se můžete dívat pořád. Skvělá Renée Zellweger, sexy Hugh Grant a okouzlující Colin Firth + výborný humoristický příběh v jednom balení. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Příběh ve kterém se najde snad 99% vsech zen je sice stejne tak jako predloha urcen prevazne pro zeny ale u filmu se pobavi i chlapy (kdybych byl zenska nebo transka mozna bych dal i 5* :-). Skvělá tragikomedie o tom co všechno můze potkat tricatnici, ktera si docela komplikuje zivot jak muze. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezchybná záležitost. Jak herecké výkony tak vše ostatní nemá chybu. Tahle komedie Vás určitě dostane. Škoda jen že dabing tohoto filmu se fakt nepovedl ale to asi všechny dabingy. Nutnost vidět originál!!! ()

padmé 

všechny recenze uživatele

Jen doufám, že takhle nedopadnu....i když ten konec bych si klidně líbit nechala:o)) Pro mojí osobu je to výtečná podívaná a znamená skvěle strávený večer. Brigit mě proste dostala na první pokus.... ()

widla 

všechny recenze uživatele

Úžsná René, krásný Hugh a ještě krásnější Colin!!!Skvělá kombinace+skvělý příběh!!Tak nějak si představuju depky dnešních třicátnic.No a hlavně nezapomenutelný začátek "All by myself..."BRAVO!!!! ()

finx 

všechny recenze uživatele

Hezky natočená romantická komedie, která určitě pobaví. Dobré herecké výkony, především Renée Zellweger a Hugh Grant zahráli skvěle. 80% ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Trojice hlavních představitelů nepatří k mým oblíbencům a jsou mi velmi nesymtatičtí. Proto jsem zaujatej a ikdyž jsem fim viděl několikrát (má přítelkyně to miluje), tak se můj postoj k němu nemění. 35% - 2** ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Bridget 1 je dokonalá - umí to a je v tom dobrá... v čem? Např. v tom, že i když si před shlédnutím připadáte jako totální lamy, po shlédnutí vám svitne naděje a řeknete si "nejsem uplná tragédka". Dokáže vám, že nemusíte skončit "jako stará tlustá panna, kterou budou ohlodávat vlčáci" a budete si s ní připadat "jako filmová hvězda ve stylu Sophie Lorenové - jen ne tak elegantní." Takže díky Bridget 1 - vždy, když si tě pustím, mě tvůj příběh královsky pobaví, díky Marku - tvůj svetr ze sobem mě vždy dojme a díky Danieli - tahle stránka Hughu Grantovi také sluší:-) ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Už vím, kde se vzala všechna ta klišé o tom, že ženy při rozchodu sledují televizí a pojídají kýbl zmrzliny. Pro ženy nejspíš bezva, ale pro mě hrozná nuda a spousta již zmiňovaných klišé (setkání na ztichlé ulici pod padajícím sněhem? Yuck!). ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Příjemná a minimálně klišoidní romantická komedie s naprosto perfektní hlavní představitelkou. Dokonce ani ten Hugh Grant mi tu nijak zvlášť nevadí. Pěkné 4 hvězdičky. (HD, orig.) Edit 9.12.2017: I na asi třetí zhlédnutí stále stejně zábavné, ne-li čím dál lepší s tím, jak jsem starší. Vše už bylo asi řečeno, dodám jen že i ten vlastně dost přeslazený happy end díky neustálému nadhledu a ironii je fajn. Jedna z nejlepších romantických komedií. (Blu-ray, orig.) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Až teď, po letech, mě napadá, že změním hodnocení na plnou palbu, opravdu humorné a klobouk dolů před Renée, jak ze sebe dokázala udělat naprostého debila a nebála se, že se na dlouhou dobu filmově zaškatulkuje,pecka.................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Trochu mě DBJ zklamal, čekal jsem více sarkasmu, ale možná se jen nedokážu vžít do ženské duše. Potěšil mě Hugh Grant, který konečně nehrál absolutního klaďasa (ale i záporňáka hrál stejně) a Renee opravdu zas tak moc neztloustla :) ()

misstake 

všechny recenze uživatele

OK, absolutně nechápu oblibu Bridget Jonesové. Z mého úhlu pohledu průměrný romantický film. Vezmeme hezkou ženskou a uděláme z ní údajně škaredou a údajně tlustou a ještě navíc střelenou, aby to bylo údajně něco jiného než obvykle. No nevím, dvojku si nedám. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama