Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

uzzi 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré. Renée Zellweger je na roly Bridget opravdu ta pravá a i ostatní herci odvadí slušné výkony. Je to chytře a nevtíravě napsáno. Ta romantická část je nevtiravá a prokládání vtípky a poznámkami je opravdu fajn. ()

Matts 

všechny recenze uživatele

Jelikož tento film viděla většina mých známých (a nikdo o něm nemluvil vyloženě špatně), nechtěl jsem zůstat pozadu. No a teď jsem za blázna, který nedokáže ocenit vynikající komedii "z obyčejného života průměrné třicátnice". Já v tomto počinu opravdu nevidím víc než málo vtipnou komedii, která ničím nevybočuje z dlouhé řady mírně podprůměrných snímků tohoto žánru. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Výkop nohy Bridget v pyžamu mi vehnal slzu do oka, jak moc jsem cítila, jak je nešťastná. Každopádně herecké výkony skvělé, René jako Bridget úžasná, nedokážu si představit v téhle roli nikoho jiného. Kdykoliv se na tenhle film podívám ráda znovu. ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Příšerný dabing udělal ze slečny Jonesové Johnsonovou a zastínil několik zdařilých hlášek, které lépe vyzní v originálním znění. Celkový ironický nádech je zde především díky soustavnému porušování žánrových klišé, které se však - bohužel - v některých momentech zase přísně dodržují, což dává snímku také punc tuctovosti. Deník Bridget Jonesové zůstal někde na půli cesty mezi romantickým filmem a jeho lehkou parodií. Kdyby tlačil na pilu více a dával jasně najevo, že kašle na všechny žánrové konvence, působil by mnohem sympatičtějším dojmem. 60% ()

Kratas558 

všechny recenze uživatele

Tu snad každý musí milovat. Když je nejhůř, zachumlat se do peřin a čekat... až vás Bridgitte z té šlamastiky dostane. Má na to ;) ()

Darth_Jenda 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč Hjů a Kolin rozněžňují úplně každou osobu něžného pohlaví. Je to jejich uvědomělost v očích, ve které jsem se sám několikrát při sledování ztratil. Dokonce chápu, že nikdo nemá rád Hjůovu zápornou postavu, i když mě osobně moc bavila a fandil jsem jí o něco víc, než předvídatelnému a zbytečně dokonalému Darsímu. Ale věc kterou nechápu je, co výše zmiňovaní, dokonalí (jak fyzicky tak mentálně) gentlemani viděli na průměrně hezké, vychlastané, kouřící a hloupě se smějící Bridžit. Ano ano, rozumím, že měla být to nešikovný a hloupý trdlo, ve kterém se 90 % dívčí populace vidí, ale nebylo tohle trochu moc? Sami si představte její každodenní nikotinový odér a vodkový dech a pak se sami začnete ptát, jak ti dva polobozi mohli svádět boj na život a na smrt o její přízeň. Srsly?! ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších romantických komedií a ještě k tomu z Velké Británie, která tohle umí! Je to vážně film o příběhu, který by chtěla prožít každá žena a ani to nemusí být nějaká extra velká romantička. Která by nechtěla být dobývána takovými fešáky? Bridget v podání úžasné Renée Zellweger je prostě sympaťačka a inspirace Marka Darcyho s panem Darcym z Pýchy a předsudku potěšila. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se naprosto minul s cílovkou a film mě ničím nedokázal zaujmout. Grant mě také přesvědčit ještě nikdy nedokázal, ani Renée Zellweger mi moc sympatická nepřišla (a její postava byla spíše protivná) a Colin Firth to sám nevytrhne. Romantika nefungovala ani v nejmenší, snad občas nějaký ten dialog a trochu humor... dvě hvězdy. ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Příjemná , oddychová komedie o přezrálé třicátnici , která zatím nenašla štěstí v lásce v podání dokonalé Renée Zellweger . ()

tereza_p 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Bridget vyhýbala a teď jsem si uvědomila, že to byla pěkná hloupost...je to jeden z nejpříjemnějších oddychových filmů, které jsem viděla. ()

TerezaVanCZ 

všechny recenze uživatele

Sice končí happyendem (jak jinak), ale pro zástupy žen je to k uzoufání depresivní :)....Ach jo, jdeme dále čekat na p.Darcyho...Skvělá komedie, se skvělým soundtrackem, Hugh Grant se pro svou roli už asi narodil, nezbývá než dát 5* ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Velice milá záležitost z britských ostrovů, kde Renée Zellweger hraje podivnou stárnoucí panu, třicátnici bez chlapa (i bez ženské či zvířete), která má problémy se svým okolím a sebou samotnou. Jak jí ale začnou létat kalhotky, když se kolem objeví dva chlápci, kteří navíc o ní začínají mít zájem? Najednou neví, co dřív. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama