Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Scevola 

všechny recenze uživatele

Toto by som zaradil do kategorie filmov pre zeny. Mne to neprislo vobec zabavne, radsej dam prednost inym romantickym komediam. 6/10 ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Príjemná romanťárna, kde väčšinu času som len tak sedel a spokojne sa usmieval. A na Renéeéeé sa teda dobre pozerá, dobre udělaná holka a dobra zahraná rola Bridget. ()

Mazlik4 

všechny recenze uživatele

Jsem se tu před lety chytil s nějakou pisalkou, která nechtěla připustit, že existují typicky holčičí filmy. Milá slečinko: "Co je potom asi tohle?!" Co dodat? Učebnice toho kterak se holky v reálném světě nemají chovat. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů,kde jdu proti davu.Postava Bridget mi zkrátka nesedla,což je docela problém,když má celý film táhnout.Má to jisté kvality,ale nestačilo to k tomu,aby mě film zaujal.Párkrát jsem se zasmál,ale spíše jsem ho přetrpěl než aby mě pobavil.Myslím si,že film ocení více ženy,ale pozor!Pomo dal čtyři hvězdičky a Golfista pět! ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Bridget Jonesová je zmätkárka ale strašne sympatická. Rozhodne tomu dopomáha aj skvelá Renée Zellweger. Film má od knižky trochu odlišnú atmosféru a mnohé veci tam nie sú, ale výnimočne mi to vôbec nevadí. Nepripadá mi to totiž, ako keby ma autori o niečo ukrátili - všetkého je tam tak akurát:-) Pán Darcy v podaní Colina Firtha (mohlo by sa zdať, že iné postavy ani hrať nevie:-) spôsobuje, že poskočí srdiečko nejednej diváčky a fanynky Jane Austenovej a Hugh Grant je proste famózny - iný, ako sme zvyknutí ale super. Denník Bridget Jonesovej by som nazvala comebackom romantických komédií a som rada, že ním je komédia britská. ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Už je to se mnou asi opravdu špatné, ale po shlédnutí tohoto filmu po osmi letech (v originálním znění) mi připadal mnohem mnohem lepší, než když jsem ho naposledy viděl ještě za dob mé končící puberty. Asi je to tím, že jsou mi teď ony situace mnohem bližší než když mi bylo 16. A ač je zde všechno trochu přehnané a ujeté ( je to přeci komedie) a navíc bráno z ženského pohledu vše může vycházet z reálného života, no až na ten happyend :D . Třešničkou na dortu je zde nanejvýš roztomilá Renée Zellweger. 80% ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Vynikající film se skvělou Renée Zellweger. Romantická komedie plná inteligentního humoru a dobrých hlášek. Film popisuje obyčejný život jedné třicátnice, která žije sama, navíc nemá zrovna míry modelky a hlavně má talent na trapasy, protože je tak trochu „praštěná.“ Přesto vás dostane svým kouzlem a budete ji přát, aby konečně našla svou lásku. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ano, líbilo se mi to, ale na víc než 3* to u mě nemá. C. Firth je zde moc fajný, i když herecky toho moc nepředvedl - role moc nedovolovala. Ale nejvíc mě teda zaujal H. Grant. V této roli ho neznám a je fakt výborný! Když byl Hugh na scéně, fakt jsem se musel smát. Hlavně teda, když dostával do držky. No a R. Zellweger? Klobouk dolů předtím, co všechno musela snést a ještě hlavně před tím, co zahrála. Je jasné, že jde o výjimečnou herečku. Ale film jako takový mi opravdu nepřišel až tak geniální. Většinou jde o trapné situace a to já moc nemusím. Ale jinak dobré. Však 3* neznamená, že to bylo zlé. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Totální blbost nade vše.Mám rád romantické komedie a vůbec když se jedná o komedii z VB, ale tohle.Co to jenom sakra je.Nechci být sprostý, ale to je prostě Debilita s velkým D.Ta jedna hvězda alespoň za snahu Jimiho Broadbenta a Colina Firtha, ale jinak film byl naprostej BLIVAJZ.A navíc ten debilní výkon Renée Zellweger....měl jsem sto chutí jí po celou dobu rozbít o něco hlavu ať drží hubu. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Úžasná romantická komedie! To, co by se mohlo stát i mně - taky jsem v mnoha směrech zvláštní - tak trochu ad absurdum - tak to má v dobré komedii být. Navíc tady se trochu pod povrchem ukrývají i dost závažné otázky: Jak poznat toho pravého? V čem spočívá partnerství mezi mužem a ženou? Kromě (velice dobré) zábavy, poznání módních trendů 90. let (svetr se sobem či kravata se sněhuláky), obdivování hereckých výkonů hlavních představitelů, smíchu i slz s hlavními hrdiny atd. lze nad filmem tedy i přemýšlet :-) Zajímavé komentáře: gudaulin, klerik, Tosim, golfista, RHK, Jeanne, meave. ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju britský humor a zvlášť v podání Hugha Granta či Colina Firtha. A zadek Renée Zellweger mi zvýšil sebevědomí. Deník Bridget Jonesové je svižný, vtipný, originální film o tuctové třicátnici (dost už bylo těch anorektických krasavic, se kterými se jen těžko sžijete), která své štěstí najde tam, kde by to vůbec nečekala. ()

kymberelyJ 

všechny recenze uživatele

Ach.....jak já ten film miluju. Pamatuji si jak mi maminka se zakazovala na něj dívat.O to víc jsem ho pak hltala když jsem ho viděla poprvé. A vlastně ho hltám dodnes. Viděla jsem ho snad už tisíckrát a pořád se k němu ráda vracím. Už ho snad umím i v angličtině nazpaměť pozpátku. Fakt ho miluji, pro mě je to film nad filmy.... ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Hugh Grant ako ľahký záporák??? No uveril som mu to až po druhom vzhliadnutí tejto inak výbornej komédie. Renee to hrá veľmi prirodzene a už vždy ostane pre mňa lahučko tlstučký zajko Playbojko. ()

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Nemotorná bacuľka, ktorá mnohokrát nepremýšľa nad tým, čo povie a s “nedostatkami”, ktoré ju robia takou rozkošnou…Áno, taká je Bridget Jones a ja ju zbožňujem “just as she is”, ako aj celučký film, ktorého nebudem mať nikdy dosť …;o) 10/10 Darcy..."I like you, very much."... Bridget: "Ah, apart from the smoking and the drinking, the vulgar mother and... ah, the verbal diarrhea."... Mark Darcy: "No, I like you very much. Just as you are..." ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie o jedné ženské, která prožívá tak trochu krizi středního věku. A vtom zřejmě tkví kouzlo Bridget Jones, je přirozená. Prožívá strasti a radosti denního života. Všechno, co může potkat i lidi mimo film! ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama