Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Yaan 

všechny recenze uživatele

Hezké zpracovní originální knihy. Když navíc přihlédnu k tomu, že asi nespadám do cílové divácké skupiny... ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Tak letošní Vánoce se opět neobešly bez Bridget, milované Bridget. Houby Love Actually, Bridget Jones's Diary je ten správný vánoční film. Pořád mě baví a asi jen tak nepřestane. Je to dokonale vystavěná komedie, která si utahuje z toho, čeho se všichni my nezadaní děsíme. Vlastně je to dost černý humor a ten já mám moc rád. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

S odstupem času jsem si uvědomila, jak je tato "romantická komedie" nudná a zbytečná.. hlavně, když ji sledujete s přáteli. Nebýt jejich keců, vypínám to ihned. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Mám rád ten britský styl filmů. Prostředí, vtipy a celkově plynutí podobných filmů. Tenhle základní snímek jsem neviděl, tak jsem doháněl, co se dalo. Působil na mě úsměvně a ve finále i jako povedený průměrný film. Jsem osobně zvědavý na pokračování. ()

alenka 

všechny recenze uživatele

po case musim pridat jeste jednu hvezdicku do vyslednych 5*. prece jen je to uzasna podivana, a vzhledem k tomu, kolikrat sem to uz videla, a jak rada posloucham bridgetinu anglictinu, nejde jinak :) nemluve o genialnim ost. ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Velice špatně se převádí knížka na filmové plátno a o to hůř, když je psána ich formou. A když je knížka psána jako deník, pak natočit podle ní film je opravdu fuška. V tomto případě se to vcelku povedlo, ale zdaleka to nebylo 100%. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu velice solidní komedie, na tu druhou přece jenom množství těch opravdu dobrých vtipů není tak velké jako u ostatních filmů s Hughem Grantem. To má asi vyrovnávat ta rovina "ze života", ale protože nejsem žena, není mi kolem třiceti, nepíšu si deník (koho by zajímaly moje literární výpotky, že? Sebe nevyjímaje...) a nemám problémy s nadváhou ani milostným životem (alespoň tak jak je to míněno zde), nedokážu toto nejspíš tak úplně ocenit. Proto nakonec nemůžu dát 5 hvězd. Což ale neznamená, že by BJD byl špatný film. Minimálně Hugh i Colin jsou boží. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická komedie, která osloví nejen ženy (i když některé třicátnice se tam musí vidět), ale (možná trochu) překvapivě i muže. Myslím, že prubířským kamenem úspěchu byla volba ústředí trojice herců, kde Renée Zelwweger hraje skvěle, Colin Firth sekunduje taktéž skvěle a Hugh Grant v roli pro něj trochu netypické, ale o to je to celé vtipnější. Výborně! ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jako taková malá terapie (pro ženy), když se vám nedaří, máte špatnou náladu, všechno na co sáhnete zkazíte, řeknete kravinu v nesprávný moment nebo se cítíte trapně ze sebe samé. Pak je tu Bridget se svými trampoty, která vám vždycky spolehlivě v takovém období zvedne náladu a vy víte, že v tom nejste sami, že po světě běhají miliardy žen, co to mají stejně a vy nejste výjimkou. Na mě má tenhle film neskutečně pozitivní efekt. A tak třebaže výtky by se k tomuhle filmu našly, nic to nemění na tom, že film (i kniha) patří mezi mé nejoblíbenější a nejčastěji přehrávané snímky. Srdeční záležitost, nebo chcete-li mé guilty pleasure. 100% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem jako malá holka Deník Bridget Jonesové měla hrozně ráda a myslím, že dokonce pařil mezi mé nejoblíbenější filmy. Částečně z důvodu, že jsem se při sledování vždy úžasně pobavila, ale taky částečně i kvůli Colinu Firthovi, a později, když jsem si začala uvědomovat, že jsou pěkní nejen hodní chlapi, tak i kvůli Hughovi Grantovi, kteří mě v té době absolutně učarovali a do dnes je považuju za jedny z nejlepších herců. Přiznám se ale, že od doby, co jsem film viděla naposledy, uplynula vcelku slušná řádka let. Jistému humoru sice rozumím o trochu víc než před lety, ale naopak se mi vyvinula ještě větší averze na romantické filmy. A i když je Deník Bridget Jonesové jedním z mála romantických filmů, který mě opravdu baví a ráda se k němu vracím, je pravdou, že se ve stejném žánru dají najít i lepší filmy. Proto "pouze" čtyři hvězdičky. ()

Copcorn 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Sic je to romantická komedie, tak u mě teda sedla a zahrála mi přesně do noty. Charaktery jsou na tento žánr dost dobře propracované. Renée Zellweger roli třicátnice Bridget ztvárnila velmi dobře. Samotný film pak vyzařuje vynikajícím ironickým humorem dost často založeným na trapnosti (v dobrém slova smyslu). A to mne velmi mile potěšilo. Hodnotím ihned po shlédnutí, takže je celkem dost možné, že až se mi to rozleží v hlavě, tak budu snižovat. Ale zatím velmi milé překvapení. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama