Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Lukoye odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem inteligentní, ironickou anglickou komedii a našel jsem vulgární, nevtipnou rádobyanglickou komedii v americké produkci, která je tam znatelně znát. Scény jsou primitivní, oholené na kost, aby to zřejmě pochopily i přiblblý američani. Jakoby hollywood natočil pokračování Nemocnice na kraji města. Výsledek by byl stejnej. Film plný nevýrazných herců a špatně zahraných rolí, nutno podoktnout, že k pořádnému zahrání ani neměli prostor. Schizofrení film, který není ani anglický ani americký, jenom přiblblý. Události se mi zdály nedostatečně rozehrané, jako když je sledujete z rozjetého vlaku. Nemám vůbec nic proti romantickým komediím, právě proto hodnotím tento film jako odpad tohoto žánru. ()

Berry 

všechny recenze uživatele

V romantických komediích moc nežiju, ale tahle komedie mě přesvědčila, že i romantická komedie může být dobrá komedie. A stačí k tomu ,,jen" skvělý výkon René Zellweger (která má opravdu zajímavé rodiče). Konečně po dlouhé době příjemná a reálná komedie, která mě vždy rozesměje. ()

Šmoula 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době vynikající romantická komedie se skvělým obsazením. Velmi dobré herecké výkony. Perfektní závěr. Jen škoda toho Oscara :-) ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Bridget není žádná Barbína, ale požádný kus pěkné ženské! Proto to se sháněním chlapů má holt tošku těžší. Ale co by to bylo za romanťák bez dlouhého polibku od "toho pravého" jakožto součást happy endu. BTW. fandil jsem Firthovi. --- 79% ()

goniss 

všechny recenze uživatele

Reneé miluju víc kulaťoučkou, obzvlášť jako Bridget Jones! Střelená postava bláznivé Jonesové u mě nabírá zcela odlišný názor na romantické komedie, které nenávidím. Nebýt Zellwegerové, aasi mě film pravděpodobně tolik nenadchne a tolik nepobaví. Pouštím si ho i několikrát, a vždycky mě rozesměje. A tady nemám výčitky ani k dabingu. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie. Zábavná, cynická, s hepáčem, no co víc si přát. A Renée Zevlarová sem pasuje víc než dobře. Jedna z nejlepších romantických komedií začátku tisíciletí. ()

LucyP 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená komedie, ve které exceluje Renée Zellweger v hlavní roli. Pro roli Bridget musela herečka nabrat pěkných pár kilo a určitě není lehké, dostat se pak zpět na původní váhu. Vzhledem k tomu, že stejný postup čekal Renée i po natáčení druhého dílu, si myslím, že třetí díl už asi nevznikne:-). Každopádně je postava Bridget dobře napsaná a zahraná a většina sarkastických komentářů, které jsou ve filmu pronášeny, je vtipných. A duo hlavních mužských rolí je naprosto skvělé; obzvlášť role cynického floutka sedla Hughovi Grantovi přímo na tělo. ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější komedie mojí mámy. A já se jí vůbec nedivím, protože typ humoru, který je použit v tomto snímku se ve filmech moc nepoužívá a to je škoda. Tenhle celý snímek se motá kolem třicetileté kulatější Bridget, která nemá v životě moc štěstí. Vinou úsměvných náhod se setkává s Danielem a Markem a přemýšlí, který je pro ni ten pravý. Ve filmu se také objeví několik vynikajících scén, za nejlepší považuji reportáž z ohrady plné výkalů, kam Bridget spadla během natáčení. Samozřejmostí je krásný konec v podobě happy endu, který je od začátku filmu trochu očekávaný, ale já osobně jsem za něj byl rád a smolařce Bridget jsem ho přál. Abych to neprotahoval, tak bych chtěl říci, že takhle si představuji komedii. Sympatická hlavní představitelka, výborný scénář, skvělá hudba a místy trochu vulgárnější děj dělají z tohoto snímku originální a výbornou podívanou. ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Neuplyne rok abych se na tuhle komedii nepodívala alespoň dvakrát třikrát a i když ji umím úplně nazpaměť stejně se pokaždé trhám smíchy. Snad každá průměrná žena se musí v Bridget alespoň trochu vidět a to rozhodně ještě nejsem v jejím věku, Mark je podle mě naprostý ideál, alespoň tedy můj určitě. Dokonalé obsazené, všichni se mi do jejich rolí výborně hodí. Doporučila bych každému kdo hledá kvalitní romantickou komedii s kvalitním britským humorem. Nejoblíbenější scéna jednoznačně velká rvačka, průlet oknem a písnička It's Raining Men. ()

ladno 

všechny recenze uživatele

Veľmi nemusím romantické komédie. Ale toto bolo sakramentsky vynikajúce! Renée bola skutočne úžasná, postava jej sadla dokonale a všetci herci jej veľmi zdatne sekundujú. Vidím, že staviť na osvedčenú značku "napísané perom Richarda Curtisa" bol opäť dobrý ťah. 95% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vtipný, milý byť dost naivní snímek. Ale pobavil a nenudil. Není to můj šálek kávy, ale jeden z mála romantických počinů, co jsem vydržela koukat až do konce a nezvracela jsem. To ocením třemi hvězdami.. ()

mls 

všechny recenze uživatele

15.4.2003 : Čo na tomto preboha všetci vidíte? Podľa môjho názoru ide o normálny tuctový romantický film. Viem, že to tuctovo možno trochu pôsobiť malo, napokon aj Bridget bola úplna všedná a ničím nie vyjnimočná, ale je to dostatočný dôvod na to aby sa mi film páčil a aby som sa pri ňom bavil??? ()

Kochanski 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná zábava pro průměrné! Colin Firth je opravdu k sežrání nicméně svému výkonu v originálním Pride and prejudice nesahá ani pod kotníky!!! Ale přiznám se - ta scéna, jak jí ta prdélka jezdila nahoru a dolu po tyči, mě dostala!!! ()

Snape 

všechny recenze uživatele

Aby se film vešel do škatulky hojně navštěvovaných romantických komedií, tvůrci příběh oproti knize trochu víc uhladili a "přisladili" (hlavně závěr). Souhlasím zejména s Tosimem – předloha je více bláznivá a britské reálie lépe vystihnuté. To ovšem nic nemění na tom, že Deník Bridget Jonesové je jedna z nejlepších romantických komedií, jaké kdy byly natočeny. Role sympaticky nedokonalé hrdinky katapultovala Renée Zellweger mezi opravdové hvězdy a mnoho tvůrců se přiučilo tomu, jak důležitý je správný výběr hudby. Perfektně zvolené songy totiž tomuhle filmu (a jemu podobným) sluší daleko víc, než nějaký nevýrazný původní soundtrack. Ani nespočítám, kolikrát jsem Deník B. J. viděl – je to opravdu milý a odpočinkový film, jeden z mých nejoblíbenějších. Ještě si dovolím doporučit originální znění. České verze jsou myslím dvě. Obě mizerné kvůli špatnému výběru dabérů; televizní dabing mi navíc připadal hodně "učesaný" (= cenzurovaný), pravděpodobně kvůli možnosti vysílání před 22. hodinou. Nutno ovšem poznamenat, že české titulky na DVD nejsou o moc lepší. :-( Nejlepší je zkrátka umět perfektně anglicky. :-) ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama