Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

achaja 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neřeší problémy třetího světa, nezabývá se nadnárodníma korporacema a jejich ovlivňováním našich životů. Nevypráví příběh umělce, který se sám z ničeho vypracoval, prošel problémy slávy, drog, aby nakonec zemřel, či dožil v klidu zbytek svého života. Není to film s velkým F, který by otřásl našimi žebříčky hodnot, nebo zpracovával nějaké nezvyklé a kontroverzní téma. Je to taková pohádka ze života. Kdo ale nemiluje Tři oříšky pro popelku, Pyšnou princeznu... a všechny tyhle perly. Není v nich nic z toho, co hodnotitele s pocitem osvícení a duševní trýzně přiměje dávat onen glejt 5 hvězdiček. Přesto se ale po nich cítíme příjemně a máme takový ten stupidní úsměv na tváři. A Bridget Jonesová neni nic jiného. Dost máme strastí našeho života a někdy vypnout prostě potřebujeme. Bridget to vše nabízí - humor, hlavní hrdinkou, z které nemáme depresi pro její přirozeně bělostný úsměv, vosí pas a inteligenci... a samozřejmě sympatického hrdinu a zlovolného padoucha.... Je to pohádka, která pobaví a potěší. A to je někdy mnohem víc než vše ostatní. ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Prostě ten film miluju. A basta! :) V kolika romantických komediích je v hlavní roli mladá, sexy, štíhlá, krásná, prsatá, inteligentní... blondýnka či brunetka? A v kolika je to plnoštíhlá, celkem průměrná třicítka? První skupinka zřejmě jasně vede. A z té druhé je jednoznačně nejlepší naše Bridget. Ona a její trapasy mě nikdy nenechají chladnou a vždycky musím rudnout za ni. Mark Darcy je ideální muž, jenže jak už to tak bývá je až moc dokonalý a zdá se tedy nudný suchar. Naproti tomu k úletu láká rošťacký Hugh Grant. Tyto postavy pak rozjedou skvělou zábavu, až škoda, že jen 97 minut. Je nad slunce jasné, že více obdivovatelů bude mít film u ženské časti populace, a jelikož se k této řadím, tak mám nárok :) Takže holky, pokud máte "vizážní" depku, pusťte si Bridge a hned to bude lepší:) A to nemyslím jako její urážku, protože je to ona, kdo nakonec získá toho pana Dokonalého ;-) ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Tento film mám moc ráda. Jen nevím, jestli když mi všichni známi i spousta příbuzných tvrdí, že je to celé o mně mi to má lichotit nebo naopak :-D Zajímalo mě, jestli je ve skutečnosti starší Hugh Grant nebo Colin Firth a představte si, že Hugh je sice starší, ale jen o jeden jediný den :-O ()

Pradlík 

všechny recenze uživatele

Daniel Clever: Odkud znáš slizouna Darcyho? Bridget Jonesová: Vypadá to, že jsem se s ním cákala nahá v bazénku. Daniel Clever: No tomu věřím, ty nemravo nemravná. ()

optimus0s 

všechny recenze uživatele

Typická novodobá britská komedie, která pobaví, neurazí. A Renée Zellweger je v ní fakt božská, i když váží metrák. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Zvláštní (snad každej film má dvě kvalitativně odlišné části, zábava a zakončení), do první poloviny geniální komedie. Od zaměstnání v TV už jen óda na lásku zaměřenou na jedince jimž nevadí jací jsou jejich protějšky. No aspoň jsem zas po dlouhé době viděl sníh :-) ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger je tato romantická komedie opravdu šitá na míru. Po 3 shlednutích mě tento film ještě neodradil a dávám 5 hvězdiček ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Naplnění teorie o roztomilé naivní "kravce", která se nešťastně zamiluje, přitom kouří a chlastá. A přitom ji ten druhý miluje "takovou, jaká je". Nebylo by snad lepší herečky pro tenhle film než Renée Zellweger. Pro tuto roli se snad narodila. Film, který měl skončit dokonalou jedničkou, protože druhý díl ukazuje, jak se z roztomilé kravky stala otravná a blbá kráva :( ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Všechny tři hlavní představitele mám ráda a hrají skvěle, nejvíce samozřejmě Renée. Odpočinkový film po náročném dni, u kterého se člověk opravdu zregeneruje a pobaví, jelikož problémy Bridget znají jistě mnohé z nás:-). Film na tři hvězdičky ovšem vtipné scény, u kterých sem se opravdu bavila, to vytáhly na 4 (rvačka, faráři a kurvy, běh v kalhotkách a ve sněhu, nositel Oskara ve svetru s jelenem...). Musím si přečíst knižní předlohu, páč ta bude jistě lepší:-) ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a laskavá romantická komedie s pohádkovým koncem. Nečekejte žádné vztahové zákeřnosti, ikdyž úskalí ano, ale v humorné poloze. Bridget jako single ve zralém věku, s okouzlujícím nadhledem a humorem. Zamilovává se do nesprávného muže a nakonec nachází lásku svého života, někoho, kdo ji miluje právě takovou jaká je a to si přejeme snad všichni:-) Z filmu je cítit laskavost a optimismus a fakt, že život v koci není tak zlý a i "ošklivě" se cítící single jednou najde muže svých snů. ()

michellerih 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu se nedá tvrdit, že by byl nějak strhující po dějové stránce. Avšak to nikdo ani nechtěl. Hlavní složkou Bridget je vtip. Kouzelný, jedinečný, cynický skvělý humor, kterého se Zellweger chopila naprosto skvěle. Vážně jsem jí věřila její úlohu a to dokonce natolik, že ani v Chicagu mě tolik nepřesvědčila. Chápu, že tento film asi nesedne masám. Ty spíš pokývají hlavou a řeknou jen prosté hodnocení - průměr. Já byla ale Bridget nadšená poprvé i dnes.. Bridget, bláznivou ženou, která si ve třiceti umí udělat legraci sama ze sebe a zpívá si v pyžamu se sklenkou vína ploužáky. Jejími kamarády, což je exot vedle exota. Panem Darcym, jeho britskou slušností i chladností a hlavně svetrem se sobem. I Danielem, úžasným svůdníkem a taky, pravda, děvkařem. Všechno mi to sedí jako puzzle do ideální komedie. Vím, asi těch pět hvězd je hodně nadsazených a hodnotím příliš subjektivně. Ale nemohu si pomoct... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jako vtipné by to bylo, o tom není sporu. Jen určeno pro jinou věkovou kategorii a pohlaví než jsem já. Takže nesedlo mi to. Nebavil jsem se tak moc, jak bych chtěl u opravdu dobré komedie. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Citová a velice lidská romantická komedie o jedné plnoštíhlé ženě se svými předsudky, touhách po štěstí, přirozenými trapasy i zklamáním. Renée Zellweger do své role dala naprosto všechno a je to na celém jejím výkonu velice znát. Pro ženy s takovou postavou snímek dodává ohromnou duševní sílu a předsevzetí, že nebýt štíhlá jako laň nemusí znamenat jen opovržení a odloučení od společnosti. Ano, trošku to celé vyznívá jako pohádka se šťastným koncem, ale nakonec, proč ne? ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Dlouho předlouho jsem se tomuto filmu vyhýbala. Vůbec jsem nedokázala pochopit, co na něm všichni vidí, zvlášť když já jsem si pod názvem představovala ubrečenou trapárnu nějaký třináctky, co to zrovna poprvé dostala a děsně chce světu ukázat, jak moc je nespravedlivej a zlej. Hned po úvodních minutách jsem si za tuhle představu musela vrazit facku, teda až potom co jsem se přestala smát. Renée je jedním slovem prostě úžasná a pořádně do toho šlape od úvodních minut až po ty závěrečné. Takže i když už měl film ke konci víc zápletek a dějových zvratů než turecká telenovela, tak já si ho maximálně užila. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama