Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, které téměř ničím nepřekvapí. Renée Zellweger se pro roli dosti změnila a nezahrála špatně, přesto nechápu její Oscarovou nominaci (dle mého zapříčiněná hlavně její fyzickou proměnou). Nejlepší výkon podává Colin Firth, který alespoň v mých očích zastiňuje všechny ostatní. Hugh Grant v trochu netradiční roli nezklamal. Na debut Sharon Maguire to není vůbec špatné. Přesto je to spíše pro ženské publikum, ale já se u toho bavil celkem dobře. Tři a půl hvězdičky...... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak po druhém zhlédnutí dám přece jen plný počet , Renée je jako Bridget naprosto okouzlující a její neustálé trapasy a strašné váhání mezi dvěma muži je prostě úžasné. Bavím se vždycky celý film ( a to se v žádném případě s hrdinkou neztotožňuji ) .Jen se mi líbí , jak bere svůj život s humorem. Hughovi Grantovi role záporáka sedla jako ulitá a výborně zahrál i Colin Firth. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie většinou nebývají extra kvalitní a kritikou oceňované snímky. Ty výjimky by se daly spočítat na prstech jedné ruky. A lze mezi těmito pár snímky hledat něco jako "kult"? Já myslím, že ano. A je to právě Deník Bridget Jonesové, oné třicátnice, která hulí jak fabrika, má velkou prdel a neúspěšně shání chlapa. Je to jeden z nejpodařenejších romantických filmů s osvědčeným Hugh Grantem a Reneé Zellwegerovou, ze které udělal hvězdu. S přimhouřeným okem plný počet. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Potřebovala bych se spíš zavěsit hlavou do záchodu jako normální lidi." Nejsem žena, nepíšu si deníček, nechlastám, nekouřím, pravidelně cvičím a přesto Bridget fandím. Mě totiž hodně baví pan Sarkasmus a ten na mne v tomto případě zaútočil docela slušnou křížovou palbou. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Klasika žánru romantických komedií, která se nikdy neomrzí. Snad proto, že hlavní hrdinka je sice popleta, moc mluví, má pár kilo navíc, ale zároveň je prostě neodolatelná. Renée nikdy nebyla tolik roztomilá. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná a příjemná romantická komedie. Bridget Jones je sympatická a nutí diváka držet jí palce. Skvělý Hugh Grant, ten (resp. jeho postava) se mi opravdu líbil... Tedy do doby, než se ukáže jaký je hajzl, později spíš vynikne decentní Colin Firth, i když ta bitka, kde se odváže taky neměla chybu. V podstatě nemám nic konkrétního, co bych vytknul, ale plné hodnocení určitě nedám, protože snímek nebyl obecně natolik silný aby mě přesvědčil, že ho můžu zařadit mezi elitu... "Daniel enjoys publishing and comes... All over your face?" 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela pěkné komedie, která pobaví. Jen na jedno zhlédnutí, to každopádně, proto si musí vystačit se třemi hvězdičkami. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie která dnes už tak trošku přerostla v klasiku. Právem? Já bych řekl, že možná aji jo :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nic moc, občast to je docela sranda, ale celkově vzato je to průměrná romantická komedie s dobrou hudbou která je dobře zasazená do scén ke kterým se výborně hodí, ale jinak je to celkem nuda i když jsem se někdy bavil a Renée Zellweger je ve své roli dobrá a zábavná tak víc jak tři hvězdičky tomu nedám ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Budu zlý. Úspěch tohoto filmu je postaven na tom, že dokázal tlusté veselé krávy přesvědčit o tom, že i na ně čeká švarný jonák, jenž se pro ně bude bít s jiným švarným jonákem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který vymrštil Renée Zellweger mezi hereckou elitu a který rehabilitoval žánr romantické komedie, jež byl na přelomu tisíciletí do jisté míry zprofanovaný řadou průměrných amerických komedií. O obsazení hlavní role se strhla velká půtka, protože autorce a producentovi štíhlá Renée jednoduše nesedla, nicméně Zellweger předvedla i v rámci americké herecké branže obdivuhodně přizpůsobivý výkon, když během pár týdnů ztloustla a odjela do Británie, kde pracovala v podobném nakladatelství, aby získala zkušenosti přímo z terénu. Film je příjemný především situačním a konverzačním humorem a hereckým obsazením, kde vedle Zellweger září oba dva mužští představitelé. Colin Firth v roli seriózního prkenného právníka tak trochu paroduje své předchozí role, které ho proslavily, a Hugh Grant si pošmákl na záporné roli nepolepšitelného sukničkáře, která, jak on sám tvrdí, daleko víc odpovídá jeho přirozené povaze, než role naivních romantických mladíčků, které mu přinesly slávu. Líbivá hudba a přiměřená dávka romance. Celkový dojem: 85 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně svěží, pohodový, lidský film protkaný ironickým humorem, výtečnou hudbou, podpořený výborným příběhem, hereckými výkony, navíc není přeslazený a může se na něj dívat nejen ženské publikum; tzn. takřka ideální romantická komedie, alespoň pro mě ;-).Po druhém zhlédnutí zvyšuju hodnocení na 5*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kultovní manifest svobodných žen po třicítce, jehož hodnocení dle mého názoru kolísá na základě toho, jak kdo danou situaci důvěrně zná, či se v ní dokonce zrovna nachází. Deník BJ není sám o sobě nikterak výjimečnou komedií , ale na rozdíl od těch amerických má výhodu ve specifickém britském feelingu plném ironie, který mi byl vždycky tak nějak bližší a Hugh Grant v něm tradičně představuje buď cukrouše a nebo cukrouše, co je tak trochu šibal.. Musím podotknout, že R.Zellweger mně nějak přehnaně tlustá nepřipadala a moc bych si přál, aby současný diktát módních časopisů a televize ohledně definice ženské štíhlosti byl co nejdříve pasé jako motiv pohonu Santa Clausových saní na svetru C.Firtha.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se na to podíval, a hle, hned se mi to zalíbilo. K dokonalosti tomu však stále něco chybí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zfilmování Bridget Jonesové se náramně povedlo. Film je stejně okouzlující, jako jeho knižní předloha. Bridget Jonesová je v podání Renée Zellwegerové, hlavně díky hereckému výkonu hlavní představitelky, stejně zábavná jako v knize. Colin Firth a Hugh Grant podávají velmi dobré výkony a opravdu se do svých rolí hodí. Dokonce i hudba zde hrála svou významnou roli. Díky ní jste se vcítili do role Bridget. Tuto komedii mám rád, velmi. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Deníček si poctivě píšu od 4. třídy. Mám takovej malej modrej. TAK poctivé denní zápisky jako Bridget nevedu a jeho obsah starostlivě tajím. Kdyby mi ho někdo četl, asi bych ho vykoupala v Bridgetině modrý polívce. A zas TAK oplácaná Bridget nebyla - jak sem čekala podle různejch reakcí. Při její postavě bych neřešila osudové dilema, zda si vzít šeredné stahovačky nebo sexy spoďárky. Hodně jsem se u filmu usmívala, ale že bych se koulela smíchy, to zas ne. Můj celkový dojem vylepšil Bridgetin homosexuální kámarád James Callis (Baltar z BSG). Konec zápisu - to je pro dnešek vše, milý deníčku. Mertax ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ohraná, ale príjemná kostra, ktorú tiahne Zellwegerová zo všetkých síl. Za to, že to ustála, ju nominovali na zlatého naháča - úplne oprávnene. Predvídateľnosť deja však pre mňa uberá možnosť výnimočnosti. Ps: Výrazné elementy: sveter so sobom, modrá polievka, kravata so snehuliakmi :) ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama