Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Prirodzenosť nešikovnosti v tej najsympatickejšej podobe... Že Renée nedostala Oscara je škoda, ale akadémia strieľa niekedy vedľa, práve okolo výborných filmov a hereckých výkonov ! Duo Firth/Grant dokonalé ! 4**** a 76,929% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vyborna romanticka komedia hlavne vdaka Renee Zellweger,ktora sa dokonale hodila na tuto rolu a zahrala to naozaj dobre,mozem tento film len odporucit...:-) ()

Redbee 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější scénou jsou prostě úvodní titulky, za ty měla Renée dostat Oscara, zbytek byl minimálně na tu nominaci. ()

Besyn 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger je zde fakt neodolatená a její herecký projev posouvá tuto komedii o patro výš,než kde by byla bez ní.Z průměrné do jednoznačně nadprůměrné komedie. ()

Empire 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film gayů a rozvedených a neštastně vdaných ženských....ne legra, ale že by mě to nějak oslnilo....obávám se, že nikoliv ()

skleboun 

všechny recenze uživatele

docela na pohodu romantická komedie...taky bych chtěla, aby se kvůli mě někdo pral... ;) zvlášť někdo takovej, jak Hugh Grant a Colin Firth :) to obsazení bylo vybráno fakt dobře, hlavně mě potěšilo, že Grant tady nehraje svého typicky roztomilého klučinu, ale mohl si zahrát i zápornou postavu, která mu sedne snad ještě víc... ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného. Tolik oslavovaný film jsem si představoval jinak. Při prvním shlédnutí jsem se zasmál snad jenom u modré polévky a to bylo na kultovní komedii trochu málo. Z herců mě jakž takž zaujal jen Colin Firth. Grant jako obvykle - jeho komediální standard. Zellweger mi občas připomínala jednu blbku v seriálu Letiště. Ty její kamarádíčkové, to byla taky strašná sorta, takovou partičku nesympatických individuí aby člověk pohledal. Napodruhé už to bylo o dost lepší, věděl jsem co čekat a tak jsem se docela dobře pobavil. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger si se svou postavou perfektně sedla, stejně jako Colin Firth a Hugh Grant, kteří skvěle dotváří pocit romatické komedie se vším všudy. Je to svižné, dobře zahrané, zábavné jako hrom, Bridget má hodně trefné hlášky a taky mě potěšilo, že Hugh Grant dostal do huby - zasloužil si to.... ;) (9/10) ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná anglická komedie, která se o nic nesnaží a vůbec nevytváří nějaké modely toho, co by hrdiny mohlo potkat - hovoří zkrátka o reálných zážitcích, je to zkrátka jak ze života (jedné přestárlé puberťačky)... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších romantických komédii nezaprie svoj britský pôvod, a to je jedine dobre. Sympatické postavy, príjemný humor, veľmi dobrý soundtrack. V rámci žánru nemám v podstate čo vytknúť, no romantika nie je moja srdcovka, takže ma film zas až tak nezasiahol. Ženy si ho ale určite užijú dokonale. 8-/10 ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Pokud od filmu člověk nečeká než pobavení a rozptýlení, pak je tento film ideální. Bavilo mne to od začátku do konce. Jen mne mrzelo, že to má být myšleno nejspíš jako pohádka o ošklivém kačátku, kterým ale hlavní hrdinka rozhodně není ani při své nejlepší vůli... ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

NEJúchvatnější je svetr Marka Darcyho (Colin Firth) s jelenem . Bridget hasička též nemá chybu. Psaní deníku jsem zvládl vždycky tak jeden den . ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Postava Bridget ať už díky knize nebo právě díky tomuto filmu se pro mnohé lidi stala kultem anebo třeba inspirací. Pro mě je asi obojí a já na tuhle tak trochu šáhlou blondýnu nedám dopustit. Renée je podle mě s těmi kily navíc šmrcovnější, než v normálu. Dva oblíbení herci v hlavních rolích - nikdy se nemůžu rozhodnout, kdy fandit parchantovi Danielovi nebo slušňáku Markovi ( i když samozřejmě vím, jak to dopadne). Tenhle film je skvělá zábava, která mi přivodila nejeden záchvat smíchu a zároveň je vtipnou sondou do života jedné single lady a jejího světa bez přítele, zato s mindráky z postavy a jiných nedokonalostí. Jenomže právě to, že je Bridget nedokonalá jí dělá tak skvělou a skutečnou. Tenhle film si vždycky s chutí pustím a věřím, že mě neomrzí. :) ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná romaňtárna a to i pro mužské publikum. Opravdu jsem překvapen. Herecké výkony hlavních představitelů a především Bridget jsou přesvědčivé. Příběh je až neuvěřitelně jednoduchý a okoukaný ale je to celé skvěle natočené. Povedená zábava na sobotní odpoledne. Hvězdička navíc za rvačku. Ta byla super. Hlavně pěsťovky od Colina Firtha… ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama