Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat, ale že by to byla nějaká pecka se se říct nedá možná proto, že žánr romantiku nemusím! Takže dávám 5/10 ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

neuplyne rok co bych se na tuhle komedii aspoň jednou nebo dvakrát nekoukla. Pokaždé skoro umírám smíchy a to to znám už slovo od slova a c¨scénu od scény, ale nikdy se to neomrzí. Film je povestný svým hereckým obsazením. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Firth je strašne suchý, Grant sa snaží hrať ironizujúceho, ale moc som mu to veru neveril. Hviezdou je Zellweger, ktorá najpresnejšie stvárnila rolu. Príbeh s pribúdajúcim časom smeroval do väčšieho prúseru a tak zaujala bitka dvoch hercov, na ktorých by som nikdy nepovedal, že práve oni si to rozdajú. Firth vs Grant a ich efektný prelet oknom :) must see. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Dobrá podívaná v podání britských herců. Takovou tedy můžu. Musím říci, že jsem se dobře bavil od samého začátku až do konce. Bridget táhne děj rázně kupředu za vítečné hudby, která tu dobře podkresluje a budí v divákovi patřičné emoce, o něž se snímek vlastně celou tu dobu snaží. Přesto si myslím, že k dokonalosti film trochu pokulhává. ()

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

V televizi prd, tak jsem to po letech opět zkusil, zda se třeba v mém postoji a vnímání toho filmu něco nezměnilo. A ne! Stojím si za svým, tohle je strááášlivě nadhodnocená debilita postrádající jakékoliv záblesky něčeho zábavného. Nemá to žádné kouzlo a v relativně zatuchlém rybníčku romantických komedií, kde by i Rákosníček těžce šlapal kejdou je to hrozný podprůměr. Ne ne, tohle už víckrát absolvovat nebudu... ()

albionlady 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, hoci mi Bridget svojou naivitou sem-tam zvyšovala tlak. Najlepším momentom bola jednoznačne bitka medzi Colinom Firthom a Hughom Grantom. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Dost mě překvapilo to vysoké hodnocení zdejšího mužského osazenstva, ale vlastně proč ne. I mě se tahle studie duše zmatené a náladové třicátnice co má pocit, že nikdy nenajde toho pravého, zalíbila. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

"Co si myslíš o problemech v Čečensku? Ty jsou mi úplně u pr...e" No, konečně to někdo řekl, kolik lidí má soustrastný a účastný pohled ,když se o tom mluví a při tom je jim to opravdu úplně tam co H.Grantovi v tom filmu. Jinak to není špatné, ale spíš pro ženskou část publika. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Hugh Grant konečně v roli křiváka (ve kterých je skvělej), můj oblíbenec Colin Firth (v jádru duše zlobivej kluk) a sympaticky praštěná Bridget. Taky spousta hezký hudby. Bohužel po přečtení knižní předlohy mě občas berou tiky trochu snížit hodnocení. Ale ne, já to neudělám, film je povedenej i tak. (Ale fakt, přečtěte si to:) ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie v mých očích ani veký prostor pro kvalitu nedává. Renée Zellweger obecně moc nemusím a tady jsem si jejích horších stránek užil do sytosti. Hugh Grant taky není můj šálek čaje ... Tento film, mě skutečně ničím pozitivním nepřekvapil. Dvě * za to, že alespoň nepřekračoval hranice mého vkusu příliš často a na příliš dlouho a za to že většině žen, které znám se celkem dost líbil, tak na něm asi něco málo bude... ()

waska 

všechny recenze uživatele

Odjakživa jsem se těmhle bláznivým romantickým zamilovaným komediím bránil, ale nakonec jsem do toho přece jen šel a musím říct, že jsem nelitoval. I když jsou tam hluchá místa, je jich naštěstí pomálu, ale zbytek filmu jsem se opravdu dobře bavil. Nejvíce při famózní rvačce Firtha a Granta :-) ()

*JIN 

všechny recenze uživatele

No tak má zadek! Stejně vypadá v tom zajíčkovi rozkošněji než zbytek světa .. nespočetněkrát shlédnuto .. Biblí je a Biblí zůstane .. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Tak tento film som videla už niekoľkokrát a zakaždým som si povedala, že tomuto sa hovorí "inteligentná červená knižnica". Žiadna naivná romanca, ale emotívne servírované žrádlo s prebytočnými kilami, trapasmi, ktoré všetci dobre poznáme, naivnosťou, ktorej prepadáme a vzápätí osvietením, kedy milujeme, lebo milujeme ... Výborne urobené dielko, ktoré pobaví aj vyznávačov lásky s príchuťou irónie a pochybností o nej, skeptikov a chladne sa tváriace bytosti. ()

closed.eye 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie je žánr, kterej nemám ráda. Tenhle film dokonale ukazuje proč. Po dějové stránce blbý jak troky, nuda, "humor za každou cenu". Nic, co bych chtěla vidět znovu. ()

greigor 

všechny recenze uživatele

Pohodový film na oddech o nenormální a bezprostřední ženský co ale řeší normální věci. Skvělej Firth. Nad nějakými scénami člověk skoro musí zavřít oči, aby radši neviděl co se tam děje. 4* ()

Sign 

všechny recenze uživatele

mamka se na to diva co chvila, ale ja a sam to nechapu, se v posledni dobe k ni pridavam pac mne tento film pokazde pobavi a Renée je to nejlepsi co film muze nabidnout, nikdo jiny by tam byt nemohl!!! ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama