Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která svým dějem ale hlavně ženskou postavou vyčnívá nad průměrem. Na toto téma bylo a bude natočeno již tisíce příběhů, a tak hodně záleží na tom, aby snímek nezapadl do pouště zapomění, jak se podaří výběr představitelů. A tady myslím že obsadit Renné bylo šťastné rozhodnutí. ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu.Když jsem na tom byla v kině, snad se nikdo neotáčel,musela jsem mít děsivý výraz ve tváři, jak jsem do toho byla zažraná:-D ()

Edit13 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování knihy není špatné, místy jsem se opravdu dobře bavila a Bridget si získala moje srdce. Ale musím přiznat, že knižní pojetí Bridget se mi líbilo mnohem víc, a to nejen svými vtipnými postřehy, které prostě do filmu nenacpete. Knihu vřele doporučuji všem, kterým se líbil film. ()

sulek 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobře zpracovaná knižní předloha. Nejhorší na tom je, že celá zápletka a vlastně veškeré situace jsou tak moc ze života, že tomu snad ani muži nemohou věřit. Všem vřele doporučuji! ()

Zajija 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie u které není těžké se pobavit. Bláznivá Bridget zaznamenávající si všechny své kroky do svého deníčku si najde snadno cestu k oboum stranám publika. Některé ženy se najdou v Bridget a muži zase naopak ve tváři Marka. Příjemná zábava **** ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Už kdyby člověka film nebavil, ctižádost člověka přibrat tolik, kolik Renée Zellweger, se musí ocenit. Tím samozřejmě neříkám, že mě to nebavilo: je to zábavné a příjemně osvěžující mezi tou spoustou filmů, jejichž hrdinky jsou vyzáblé gazely, které od sebe musí chlapy přímo odhánět. I se svou menší rezervovaností vůči britským filmům musím přiznat, že tento film opravdu není špatný. ()

rottik-cb 

všechny recenze uživatele

Ač mi ještě nebylo 30 (ani 20 :)) a problémy Bridget jsou mi logicky cizí, umím si to tak nějak představit. Brrr. Ovšem ten nadhled a vtip, který filmu dává scénář, a výborná Renée Zellweger z filmu dělají absolutní „must see“, a to nejen pro ženy. ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční komedie,tak akorát cynická a žánr ohýbající,aby ještě neztratila přízvisko romantická.Renée se tady našla,Hugh je naprosto kouzelný a Colin Firth nikdy neměl větší charisma.Bez Bridget by dnes žánr vypadal úplně jinak. ()

Miro_CZ 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se příjemně překvapit zjištěním, že i romantická komedie může bejt dobře natočená a bavit publikum. Film o tak nějak běžném životě.. Jen by mě zajímalo, která tabáková firma sponzorovala tenhle film, protože v něm kouří všichni a pořád. ()

ilovebritain 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika. Jen málokterá žena o sobě může říct, že je zcela komplexuprostá. Je dobře, že o tom někdo natočil film, díky němuž máme luxus zasmáti se sami sobě. Příjemně strávený čas, který ráda věnuji i vícekráte. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejlepších anglických romantických komedii. Vtip a herecký výkon střeštěné Bridget Jonesové (Renee Zellweger), která i ve svých skoro třiceti zůstává na ocet musí pobavit úplně každého........ ()

keka68 

všechny recenze uživatele

Vážný vztah s lahví vína..? O tom jistě ví své každý singl. Kniha je skvělá, můžeš ji otevřít na kterékoliv straně a zaručeně pobaví a filmové zpracování nezklame.. Navíc je milé zjištění, že se líbíi i některým mužům! ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Brilantní předloha, které se podařilo neztratit nic ze svého půvabu poté, co byla převedena na filmové plátno. Renée je v hlavní roli naprosto geniální, u Hughova Daniela Cleavera nikdy nevím, jestli ho mám víc milovat nebo nenávidět a Colinův Mark je přesně ten "pan Darcy", kterého všechny tajně chceme a Bridget nám dala naději v tom, že ho jednou možná všechny pro sebe najdeme. A to i přesto (nebo možná právě proto), že máme zadek jako dvě bowlingové koule, v lednici jenom plesnivý sýr a vodku, modrá nám polévka, občas nám ujedou na veřejnosti nevhodná slova a nevíme, co se děje v Čečensku. Bridget totiž není obyčejná romantická hrdinka. Je mnohem reálnější a asi právě proto se na ni tak dobře kouká. "Salman! Salman! Salman!" DODATEK: Potom, co jsem si začala Bridget pravidelně pouštět u uklízení a viděla ji proto za poslední půrok asi stokrát jsem dospěla k závěru, že to je jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Vítej Bridge! ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Bridget a její deník, to je pro mě top romantická komedie. Po všech těch neskutečně bohatých anorektičkách, co mají super kariéru,ale nemají chlapa, přišla jedna s nadváhou, která je strčí všechny do kapsy. Milá, vtipná komedie s perfektním hereckým obsazením. ()

megan017

všechny recenze uživatele

Bridget Jonesová je má další posedlost, nevím či je to tím, že jsem zástupce něžného pohlaví, či něco jiného, každopádně je to jeden z nejlepších romantických filmů. Úplně mě odzbrojil Colin Firth! Myslím že na pohled snobského suchara a zárověň nesmělého a místy roztomilého Marka zahrál dokonale. Ale neříkám, že mě nebavil i charismatický sexy šéf, alá Daniel. Deník Bridget Jonesová považuji za nejlepší romantický film, hlavně proto, že hlavní hrdinka je tak dokonalá ve své nedokonalosti"Stará panna, co hulí jako fabrika, pije jako duha a obléka se jako její matka". Chystám se na knižní předlohu. Myslím, že filmu se toho nedá moc vytknout, já osobně nemám co, ale každý si najde něco. Mě tento hit upřímně dostal a ráda se na něj podívám znovu. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama