Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komédia, ktorá sa okrem skvelej hudby nijako zvlášť nevymyká priemeru vo svojej kategórii. Ale povedzme si pravdu, ja nie som práve cieľová skupina, takže môj názor je bezvýznamný. Okrem toho Renée je Renée..........hmmmmm. A teraz si idem pozrieť niečo romantickejšie, napr. Constantine. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Have you got a boyfriend? A real one?“ Jako deník, tak i tento film je sondou do duše obyčejné ženy, jejích snů a tužeb. Občas je to dramatické, ale většinou vtipné. Film se bere s nadhledem a s lehkostí, dělá si stejnou legraci z mužů jako žen a působí neotřele a svěže. Příběh je však žalostně obyčejný a ještě že je na něj nalepeno spousta šílených scének, takže nepůsobí nudně. Zellweger a Firth jsou sympatičtí, Grant se dá snést, ačkoliv jeho přítomnost na plátně je delší, než bych to viděl já. Deník BJ je pro mě příjemnou zábavou, která mě ale do kolen nedostala. ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Roztomilá romantika. Grant a Firth opět nezklamali a Zellweger taky potěšila. No a britský přízvuk jako třešnička na dortu. :) ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Typická holčičí romantika, kterou někdo může sledovat pořád do kola. Víceméně tohle vídám často u kámošek a bohužel s otřesným dabingem, ale tak jednou sem si to pustila i v originále. Na hlavní obsazení si nejde absolutně stěžovat, alespoň ne na jeho pánskou část. Na druhou stranu si zrovna neužívám trapasy a to ani v televizi. Budu to brát ale z té lepší stránky, jelikož to má i takovou pohodovou notu, kterou si člověk užije, ať už je mu samotná Bridget sympatická nebo ne. ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Moje asi nejoblíbenější romantická komedie, kterou jsem viděla už ani nevím kolikrát a která mě vždy pobaví. Velmi vtipná, trochu ironická, skvělé gagy, ztřeštěný, ale i chytrý humor, a také příjemná hudba Patricka Doyla a úžasný výběr písniček. Neskutečné je i sladění všech scén a dialogů a dokreslení představ (vlčáci, svatba s Danielem, podrobnosti při představování...). O to je tento film ještě geniálnější, protože vyčerpal vše, co mohl s takou lehkostí a samozřejmostí vyprávění jako málokterý jiný. Renée Zellweger svým bravůrním výkonem vdechla Bridget život, a právě proto jí máte rádi takovou, jaká je. Colin Firth a Hugh Grant se skvěle doplňují a chemie mezi nimi je boží. A paralela s minisérií "Pýcha a předsudek" je naprosto perfektní - o to je tento film ještě lepší! ()

Shaqual 

všechny recenze uživatele

Tak zamindrákovaná single třicátnice, na které je tenhle film evidentně nejvíce zaměřen, sice úplně nejsem, ale naprosto s čistým svědomím můžu říct, že mě tenhle film opravdu bavil. Výborná postava a výborná Renée Zellweger originálně baví v milé a optimistické komedii, u které se tak nějak snad všechno povedlo. Za vybruslení ze spárů jistých klišé (i když jich tu pár, prvada, taky bylo) patří chvála autorům. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Bohužel opět klasická britská romantická komedie. Herci typicky britsky nemastní, neslaní, vychládlí. Renée Zellwegerová se strojově přesně naučila od svých hollywoodských kolegyň používat pro příslušné situace příslušné grimasy, takže kdyby tuto roli hrála třeba Fiona ze Shreka, jediným rozdílem by bylo, že je kreslená. Celý film je jako vystřižený z průměrného sitcomu a to se vším všudy, takže mu nemohu dát více než 2*. Na 3* to nemá, to bych se musel aspoň jednou zasmát. ()

brectule 

všechny recenze uživatele

Jsem člověk, co dělá tu zásadní chybu, že pokud je fim podle nějaké knihy, knihu buď vůbec nečte, nebo až po filmu. U Deníku Briget Jonesové jsem udělala vyjímku. Závěr: Kniha je lepší než film. Ale René a ostatní jsou velmi dobří a rozhodně pobaví. ()

Yakuza05 

všechny recenze uživatele

Zlatý glóbus 2 nominace: Film (komedie/muzikál), Herečka - Renée Zellweger (komedie/muzikál) ........ Bafta 4 nominace : Nejlepší Britský film, Herec vedl. role - Colin Firth, Herečka - Renée Zellweger, Scénář. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších britských romantických komedií o boubelaté, okuzlující a potrhlé přes třicet let "staré panně", kterou bezkonkurenčně ztvárnila Renné Zellweger, která pro roli byla ochotná i přibrat pár kil a dát do ní vše. Taky se jí to povedlo a dala ženám jejího vzhledu najevo, že si z toho nemají nic dělata rozhodně se za sebe nemusej stydět. Dalšími plusy tohoto snímku jsou jako snad už v každé britské romantické komedi přítomní Colin Firth, kterej jako vždy hraje výborně a Hugh Grant ne v jeho typické roli, ale spíše záporné nebo spíš rozporuplné, ale i tak výbornej. Dalšími plusy jsou hudba a ta vánoční atmosféra Londýnu nebo kde to je natočené. No zkrátka se jedná o výbornou inteligentní britskou komedii kde není potřeba různých nechutností, které jsou typické pro americké podobné snímky. ()

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Notorická průšvihářka s prořízlou pusou, která si vede zápisky. Narozdíl od Zápisků o válce galské od Gaia Iulia Caesara je její pojetí vtipné, místy dojemné a s patřičným přílivem optimismu i frťanem zoufalství. Bridget má totiž dar zdravé sebereflexe, kdy uzná, že by si neměla začínat vztah s perverzními úchyláky, megalomany a sexuálními otroky a hned vzápětí dodá, že s tím začne od zítřka. A tak je to se vším... Nepřipadá vám to povědomé? A i kdyby ne, tak všechny scény tu mají perfektní timing s jednou osvěžující akční bitkou, kdy oba zhrzení pánové dokonce proskočí sklem... ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Já ji prostě miluji. Potrhlá, roztomilá třicátnice, které se smůla lepí na paty. Trapas je snad její druhé jméno, ale vše vždy ustojí a hurá po hlavě hned do druhého. Skvělá komedie, která má u mne své místo. Smála jsem se snad u všeho, od soba, přes Bernarda, kterého fakt asi muselo hodně stát půjčit si kostým kardinála až po konec, kdy Bridget běží jen v kalhotkách za svým vyvoleným. ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Tohle myslím patří mezi klasiku mezi romantickými filmy 21.století. Švih, ftip, jakoby nádech non-šalance a tklivého povzdechu na svobodnými :-) Ale jinak super kombinace humoru v jinak romantickém filmu. ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Ohromně příjemná britská romanťárna se ztřeštěnou Zellweger a geniálně rivalskými Grantem a Firthem. Pastva pro oči i uši, jako dělaná pro pohodový víkendový večír. ()

DKNY 

všechny recenze uživatele

Jeden z ětch vzácných případů, kdy adaptace dodá knize nový rozměr a v mnohém ji i předčí. Výjimečně povedený casting, hudba i scénář. Jeden z dokonalých filmů potřebných k vytvoření vánoční pohody. Go, Bridget! ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama