Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Výhoda tohoto filmu je v tom, že přesto je natočen výhradně pro ženy, tak i muži se u něj dokáží skvěle pobavit. Jen trochu jinak, než by ženy čekaly. :D Ten film má ale všechno, co mít má, pořádnou dávku humoru, bezchybný casting a i celkem přijatelnou stopáž, díky které se nebudete nudit. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Autorům scénáře se podařilo velmi přesně zachytit atmosféru Bridgetina prožívání věcí a zachovat ducha jejího humoru. 80 % (Iva Hejlíčková, Ci 08/2001, str. 52) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuji, jak se objevila zpráva, že pravidelné sloupky jedné novinářky jsou natolik populární, že se budou natáčet jako film. Bridget Jones je už z charakteru příběhu považována za film pro dámy, ale myslím, že pánové si taky najdou své. Když budou chtít. Určitě tento film nezpůsobí, že pochopíme ženy, ale minimálně jejich uvažování alespoň částečně poodhalíme. A která ženy by se zde nenašla? Nezadaná třicátnice s běžnou prací, která touží po krásném muži, dětech a štěstí do konce života. Její rodiče jsou trochu ztřeštění a neustále jí dohazují partnery. Když se to vezme kolem a kolem, vlastně nic nového. Nová je Renée Zellweger, která tímto filmem vstoupila do širokého povědomí lidí. A svým dobráckým výrazem a milým úsměvem si získá leckoho. Pro dámy je naopak připravena hned dvojice mužských idolů a to Colin Firth a Hugh Grant. Když do této směsice přimícháte originální britský humor a směsice známých hitovek, pak se pobaví i chlap. Umím si představit, jak by jednotlivé situace ztvárnili Američané.  Britové ale umí dělat legraci s grácií a decentně. A britský humor mám fakt rád. Poučení pro dámy pak zní: ten nejlepší chlap nemusí notně vypadat jako ten nejdokonalejší muž na první pohled, ale možná je někde kolem vás a je třeba jen otevřít oči. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Bridget je loserka a na jej trapasoch a hlaskach Hugha Granta je postaveny vsetok humor. Vynikajuci film pre zeny, kedze vacsina zien chce byt stihla a najst svojho vysneneho princa. Mark Darcy je presne typ muza, po ktorom tuzia tridsiatnicky. Sladky happy end musi byt. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

"Předsevzetí číslo jedna: samozřejmě zhubnu dvacet kilo. Předsevzetí číslo dvě: najdu si pěkného a rozumného přítele a nebudu si nadále vytvářet romantické vazby k alkoholikům, workoholikům, šmírákům, megalomanům, citovým sráčům a úchylům." Těmito a dalšími samomluvami nás po celý film častuje B.J.  Skvělé dílko s typickým britským humorem. ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to trošku více comforting, vlastně ani nevím proč, ale jinak fajn oddechovka. Bridget se pere se životem, tak, že se k ní v mnoha situacích lze přirovnat. Colin jak suchar a Hugh jako sukničkářský hlupáček nezklamali. Na inspiraci v Pride and Prejudice je vážně chytře stavěno .Koukání na filmy se sklenicí vína rules. ()

majk_n 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale nechápu proč jsou všichni ujetí z výkonu hl. představitelky. Mě připadal nejslabší z celého filmu ()

Max Q. 

všechny recenze uživatele

Kromě Amélie jsem se u romantické komedie ještě tak nebavil. Většinou jde o bezduché zamilované slátaniny s modelkou a playboyem v hlavních rolích a scénářem tak jednoduchým jako texty od Holek. Tohle je druhá vyjímka a proto jí musím dát nejvyšší hodnocení. Skončilo to sice happyendem, ale upřímně, taky bych nerad, kdyby Bridget skončila tím, že její mrtvolu ohlodají vlčáci. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak si představuji inteligentní komedii. A to komedii, kde se člověk opravdu směje. Kniha samozřejmě obsahuje mnohem mnohem více, ale filmy se nafouknout nedají a třeba scéna s požárnickou tyčí vyznívá ve filmu daleko lépe. Herecké výkony skvělé. V případě verze s českým dabingem o jednu hvězdu méně. ()

ric 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju inteligentní romantickou komedii. Ironické výstřelky a přimeřeně upravená realita, navíc s perfektně zmáknutými hlavními rolemi si říká o to, abyste se na tohle podívali více než jedenkrát. ()

Efreeti 

všechny recenze uživatele

a zazvonil zvonec...a pohádky je konec...film pro staré panny, které díky tomuto snímku mohou stále přiživovat svoji naději... ()

Santek odpad!

všechny recenze uživatele

Sebelitujicí se obtloustlá kráva v bombarďákách se přežírá a vypráví svůj příběh.Fuj. Touhle rolí se Renée Zellweger stala mou neoblíbenou herečkou a do konce života má u mně smůlu. ()

boqvai. 

všechny recenze uživatele

Romace o takove neobycejne a v podstate tuctove zene, jakych beha po svete hodne (a to je dobre). Tim si zrejme ziskal film hodne velkou popularitu o neznejsi casti publika.. ()

Mr.Shock 

všechny recenze uživatele

Paráda... Ať si kdo chce říká co chce, já jsem se královsky bavil, Bridget je svým způsobem pekelně sexy a chlapi se mají o co prát. Film, který je srandovní a romantický zároveň. 90% ()

sendisis 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená Bridget, není nad lepší blondýnu :-)) Prostě kultovní film, klasika. Má spostu hlášek a skvělých dialogů, to se nedá popsat, to se musí vidět! :-)) ()

benyy 

všechny recenze uživatele

Každý, kto od Hugha Granta v tomto filme čaká jeho typickú postavu plachého skromného mladíka, bude prekvapený. No rozhodne zmena občas nezaškodí. ani napis "Fuuuuuuuuuuuuck!" cez celu obrazovku:) veľmi príjemná komédia, ale s trochu uponáhľaným záverom. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama