Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

akcul 

všechny recenze uživatele

Natočit dobrou komedii je podle těžší než natočit dobré drama. Tady se zadařilo. Romantiky akorát, hodně skvělé hudby a smíchu. Reneé je kouzelná, Colin se na ženskou prostě umí podívat (většinou výsada Kevina Costnera) a Hugh Grant jako neodolatelný bídák - mňam. Pro normální smrtelníky za čtyři, pro sebeironické prdelaté fajn holky jako jsem já a Bridget = plný počet:-) Budete se v ní vidět, budete ji citovat. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Tento film mě neskutečně vytáčí. Další z těch pár, které nedokáži snést kvůli pár věcem. Jako třeba chování hlavní hrdinky. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Toto ma minulo. Renée Zellweger mi nie je sympatická, jediná úloha, v ktorej mi vyslovene neprekážala bola úloha Roxie v Chicago. Inak je to film plný nútených neprirodzených dialógov a nudného vyschnutého humoru. Sorry. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Lidi, poprvé rvačka, která fakt vypadá jako normální rvačka mezi normálníma chlapama. Bože, já se nasmála. Tohle je film, který mě dostává z depky. Grant v roli sukničkáře s jadrnějším vyjadřováním, tak to byla trefa do černého. Oproti Edwardovi Ferrersovi ve filmu Rozum a Cit to je obrat o 180'. Film má švih a spád, srší dialogy a postřehy. Sáhnout pro Reneé bylo úžasné. Je tak půvabně přirozená a lidská, že ji máte opravdu rádi taková jaká je. ( A ruku na srdce, opravdu nevypada až tak hrozně "plnoštíhle".) :-)) ()

AdrianaLarman 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů. Nechybí mu humor, který vážně stojí za to. Renée v podání Bridget je vážně komická a vtipná. Colin Firth je jako vždycky skvělý a Hugh Grant v roli "slizáka" je perfektní :-D. ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších, ne-li úplně nejlepší, film svého žánru "romantická komedie". Velkým plusem je fakt, že je to anglické každým coulem, od inteligence námětu po jistou výpravnost. A jedna veselá poznámka na okraj: před mnohal lety jsem seděla se svou známou nad opečenou bramborou na zahrádce velmi starého britského pubu a ona se mě ptala, čím bych chtěla být (byla jsem malá holka), já jí odpověděla, zdráhavě, že spisovatelkou. K mému překvapení se vůbec nezatvářila kysela a nelámala ze mě nějaké reálné zaměstnání, místo tooho mi řekla: "To beru, chodila jsem do školy s jednou holkou, která chtěla to samé. No a napsala Deník Bridget Jonesové." ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Nic nového, ale zase neurazí.Abych řekl pravdu nesnáším klasické americké romantické komedie(díky bože, že tento je z Británie!), ale tento mi prostě nevadil.Bavil jsem se, avšak nějaký úžasný pocit z toho necítím.Až na Renée Zellweger, která zde hraje výtečně a teoreticky jí dokážu snadno snést.Prostě nenáročný snímek u kterého se sem tam zasmějete pokud nečekáte nic extra. ()

Tinaa 

všechny recenze uživatele

Klasika, miluju ten nicneříkající, ale plně vystihující scénář o každé ženě na planetě. Myslím, že kvalitu filmu vyjádřilo to, že je hrdinka nejednoho člověka v nejdené zemi. ()

KateVonTee 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě hrozně feministická věc.Ale narozdíl od žen jaké najdete na portálu feministky.cz ženy ve filmu muže nezatracují.Hlavní hrdinka nám ukazuje život nedokonalé princezny s touhou najít si svého prince.V jejím hledání se jí stává spoustu trapasů,šílených situací a neustálé řešení každodenních problémů single třicítky.Bridget nemá postavu jako modelka,má problém s alkoholem a cigaretami,její šatník stojí za starou belu.Ale přesto si dokáže jít za svým snem i přeze všechny počáteční problémy.Krásná knížka,krásný film,který bude bavit inteligentní ženy a chápavé muže.Jak Renée Zellweger tak i Colin Firth a Hugh Grant jsou perfektní,musím však pochválit i vedlejší postavy,především kamarády Bridget kteří jsou ztvárněni opravdu perfektně. ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové je britská, romantická komedie, která mnoho lidí zabaví, ale rozhodně ne všechny. Mě po celou dobu nezabavila až na občasné scény, při kterých jsem se zasmál. U některých to prostě nešlo. Britský humor mě někde dostane a někde mi přijde až trapný. Ale za charismatickou hlavní protagonistku a za herecké výkony + rvačka dám 3/5. 3/5. ()

Sakyvanity 

všechny recenze uživatele

Úžasné obsazení, koho by napadlo, že dají dva nejhezčí muže Británie do jednoho filmu? Závidím Renée, s těmahle dvěma se točilo dobře každému. 85% ()

Forum. 

všechny recenze uživatele

Nejsem ani muž s krizí středního věku, ani žena v přechodu, takže se mě to absolutně nedotklo. Trapnost nad trapnost. Ani jako podmaz pro psaní eseje se to nehodí. 20 % ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Krasna uvodna piesen All by myself, ale aj dost inych slavnych piesni sa tu objavi. Neskutocne dobre zahrane, netreba plytvat slovami chvaly na ustrednu trojicu, lebo je to dokonaly herecky koncert. Renee Zellweger je v tomto filme tak ocarujuca, ze to snad ani nie je normalne. Lutujete ju, mate tuzbu ochranovat ju, pohladit ju..uplne ma touto rolou dostala. Film sa zo zaciatku javi len ako priemerna neoriginalna komedia, sice sa to do konca nezmeni, ale naberie na pozitivnych emociach, ze aj odporcovia zanru sa nechaju zlakat. Slecna Zellwegerova vsak boduje najviac! ()

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Film hlavně pro ženy,ale o pobavení není nouze ani u mužů. Zábava #1 Hugh Grant se mi v Deníku líbí také,hned po krasavici Bridget. 4* ()

Domas88 odpad!

všechny recenze uživatele

Obdiv! Ale mně, že jsem se na takovou .... (další film co mě nedonutí být vulgární) dodíval.. Zellwegrová mi snad nevadí jen Já, me druhé já a Irena a co se týká Granta? Ten mi vadí všude... ()

Don Maty 

všechny recenze uživatele

Zúfalá bacuľka hľadá svojho pravého. Konečne ho hľadá normálna, bláznivá nechutná alkoholička, ktorá ešte k tomu aj fajčí. Toto jednoducho nemôže byť nuda. A Hugh Grant ako špinavý hajzlík? :D Netradičné a prečo nie :)...4* ()

Martanecek007 

všechny recenze uživatele

Ač nevyhledávám romantické komedie a přijde mi spíš, že na ně mám alergii, tenhle kousek mě naprosto uchvátil. A nemluvě o hereckém obsazení. Renée je velice sympatická a to i její dva nápadníci. ()

pryskuda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dílo je pro mně naprostá klasika a zařadila bych ho mezi své kultovní filmy...Reneé jako totální tragéd, která se fakt s ničím nesere, scéna v bombarďákách je úchvatná...romantické komedie jsou plné nádherných mladých štíhlých dvacítek s blondatou kšticou, tohle byla holka krev a mléko jakých je nás 90% a přesto byla více sexy než pro mně třeba Cameron Diaz. Takže když mám depku pustím si to znovu, a jak vidím Reneé cpát se brambůrkami o půl noci s klidem jdu do špajzky a vytáhnu si je taky... ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama