Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Sladký, nie až tak vtipný, ale pozerateľný výsledok. Zaujímavý výber hudby a ... vlastne ani neviem, čo sa mi na tom páči. Je to taký celkový dojem z filmu, vhodný pre sobotnajší večer, ktorý má svoje pasáže, kedy sa nudíte, inokedy zase baví dejom. Hodnotenie: 70% ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Po asi pátem shlédnutí jsem se opět královsky bavil a fandil Bridget v jejích megatrapasech. U těchto filmů se ve mě probudí má ženská podstata a červenám se až do závěrečných titulků :-) ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Briti jednoducho ovládajú romantiku najlepšie. Žiadny z ich filmov z tohto žánru nie je tuctový. Denník Bridget Jonesovej si určite našiel obrovské množstvo ženských fanúšičiek, ale zabavia sa aj chlapi. Hlave súboj Firth - Grant nemal chybu. Kvalitný scenár, výborní herci, žiadne umelé hranie na city.... 70% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Denník Bridget Jonesovej je typická jednohubka určená predovšetkým pre dámske publikum. Mne sa to ale celkom páčilo hlavne kvôli tomu, že som sa pri pár scénach pristihol, že sa doslova rehocem. Takže vcelku v pohode a Renee tato postava celkom sadla. 65 % ()

cimrman2. 

všechny recenze uživatele

Jak dlouho před koncem přijde finální polibek? Tentokrát mi to podle mých výpočtů vyšlo na 1 minutu a 5 sekund. Možná si z toho vytvořím statistiku která bude uvedena v mém cimrmanovském deníku. Každopádně užil jsem si tady pár vtipných momentů ale ze židle mě to faakt nezvedlo. No ono asi ani nemělo, protože moje věkovka je asi nejvzdálenější té cílové. Co už má to 93 minut a je to super známý takže poměr cena(stopáž)/výkon(nasáté znalosti) je kvalitní. Hugh Grant je pryč z jeho obvyklých rolí a zvládl to s přehledem. Samotná Bridget je celkem sympatická. Zellwegera moc nemusím ale do této role seděl dobře. Za vyvrcholení považuji scénu its raining man. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem Bridget Jones až do svých řekněme dvaceti a přesto jsem měl velké povědomí o příběhu, postavách a i některých ikonických scénách. Čímž právě chci říct, jak moc velká kultovka to v podstatě je a kolika parodování či repríz se každoročně dočkává.. Je to komedie, která si krásně pohrává se všemi nastavenými klišé, které sice ani rozhodně nezkouší měnit, naopak s plynoucím příběhem je jimi více nasáklejší, ale současně již od prvních chvil drží takovou jinou vlnu. Bridget Jones v podání Reneé Zellweger je vynikající, i když spíš než její osobní herecké umění sklízí ohlas brilantně napsaná postava.. Romantická komedie o nepříliš katalogové holce (lidi se na podobné filmy dívají především kvůli krásným protagonistům), která si žije vlastním světem a má dar svojí trapností a nevhodnými projevy bořit společenská očekávání.. Občas sice můžu přemýšlet, co je na ní tak přitahuje, ale vždycky skončím u toho, že Bridget je zkrátka nevyzpytatelná a vztah s ní musí být dobrodružství.. Holka, které už tak hlasitě tykají biologické hodiny, že před ní každý kluk spíše uteče anebo si stejně ji nedokáže představit na něco hlubšího.. Ale tady v jednatřiceti pozná dva chlapíky, kteří oba jsou z hodně odlišného těsta a je jen na ní, který jí připadá vhodnější.. I když právě Mark Darcy coby Colin Firth by pro mě asi nebyl tou přední volbou a skutečně se daří dát mu onu otravnou auru, tak dynamičtější Hugh Grant jako Daniel, to je zase vztah, který vám nejspíše moc radosti nepřinese.. Koho si Ms. Jones asi zvolí?.. Deník Bridget Jones baví a navíc dokáže přijít i s něčím pestřejším než jen s humorem. Není to pohádka o Popelce, která musí najít ty nejhezčí šaty, aby se princi zalíbila, nýbrž o holce co v leopardích kalhotkách a vysokých botách proběhne zasněženými ulicemi, aby došla svého štěstí... A pokud máte rádi tenhle situační britský humor, slabost pro trapné situace a těch růžových love story už bylo dost, tohle je ideální kousek.. Tenhle film svým provedením ani po tolika letech nestárne a skutečně tím vyprávěcím způsobem proložený komentářem hlavní hrdinky je brilantní.. Renée Zellweger není dobrá herečka, ale zatraceně výborná Bridget Jones. 80% ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to trošku více comforting, vlastně ani nevím proč, ale jinak fajn oddechovka. Bridget se pere se životem, tak, že se k ní v mnoha situacích lze přirovnat. Colin jak suchar a Hugh jako sukničkářský hlupáček nezklamali. Na inspiraci v Pride and Prejudice je vážně chytře stavěno .Koukání na filmy se sklenicí vína rules. ()

samera 

všechny recenze uživatele

Super komédia, aj keď si ju viackrát pozrete, vždy sa z chuti zasmejete......konečne to zahrala normálna ženská a nie preoperovaná kráska....... ()

Lipps... 

všechny recenze uživatele

Perfektní téma. Vážně. A Hugh Grant i Colin Firth excelují vedle odvážné a radikální Reneé Zellweger. A fakt, že kvůli tomuhle filmu byla ochotna přibrat 15 kilo jenom dokazuje, že je to herečka jak má být. Navíc perfektní, vtipné a komické situace nemají chybu. ()

ERiki 

všechny recenze uživatele

Úžasné vtipy! Jedna z nejlepších komedií vůbec. Bombarďáky Bridget Jonesové prostě nemají chybu :-D ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Naozaj tazko hovorit o priemernej komedii kedze svoje starsie hollywodske sestricky tato britska, v Britanii uz skutocne, klasika daleko prevysuje. Uspech tkvie v neuveritelne presnom vystihnuti sucasnej britskej generacie tridsiatnikov ktora skutocne funguje systemom, praca, vodka, televizia a sex. Bridget Jonesova v podani Renée Zellweger je potom skutocnym a vierohodnym prototypom sucasnej anglickej zeny ktora pomaly zistuje ze najst partnera v jej veku je viac nez tazke. Scenar je adaptaciou knizneho bestselleru a adaptaciou nadmieru podarenou. Fim umocneny neotrelym humorom, vynikajucimi hereckymi vykonmi, vierohodne podanymi realiami anglickej sucasnosti a nadhladovou reziou dava divakovi vychutnat najlepsiu britsku komediu desatrocia... Film ma mnoho silnych momentov, avsak hned uvodna scena kde frustrovana a vodkou naliata Bridget v doprovode titulnej piesne spieva "Uz nikdy viac nechcem byt sama... " je snat najsilnejsia.... PS: Pustite si radsej povodnu verziu s titulkami, ak vam to este k tomu aj spikuje, zazitok bude este lepsi, nakolko si vychutnate slovne hracky ktorych tu je viac nez dost.... : ) ()

Iswet 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší romantická komedie všech dob. I když to člověk vidí po sté za sebou, tak se musí neustále smát. Nejvíc mě vždycky dostane ta její skvělá modrá polívka :-) ()

da-a 

všechny recenze uživatele

„A pověz, Bridget, proč tolik žen nemůže najít chlapa?“ zeptal se dav exemplárního příkladu Jonesové. A ona, otvírajíc deníček, se jen zasmušile usmála: chlap, který ve svetru nemá upleteného roztomilého soba, za to vůbec nestojí… Deník Bridget Jonesové je moderní romantickou komedií, nezatíženou manýristickými klišé Hollywoodu a tudíž viditelně lépe dýchající. Její základní dějová kostra je tradiční, žádané oživení svému žánru přináší hlavně přístupem hlavní hrdinky k životním trapasům = milostným nezdarům, a potom i podsunutým tvůrčím nadhledem, (sebe)ironizací nutnosti žen po třicítce povinně přilnout k Panu správnému po vyslovení magických slůvek. Sází na slovní ekvilibristiku, vtipné, myšlenkově plodné dialogy a především na hlavní představitelku Renée Zellweger, díky níž Bridget na plátně opravdu ožívá a není jen kusiskem masa pro scénáristovu zvůli. Ale navzdory všem kladům a příjemně strávené dvouhodinovce je Deník přeci jen poplatný povinnému happyendu, a tak to různé přibližování a vzdalování nevkusně oblékaného, leč souzeného Marca Darcyho působí jako hra na kočku a myš, kde divák naneštěstí předem tuší, kde jsou nastražené pastičky. Tak je to v mnoha filmech samozřejmě správně, ale celkový dojem mi říká, že film měl na to zatřást pravidly i v tomto směru. Možná proto jsem si nejvíce užíval Hugha Granta, jehož postava měla nejvíce jasno, že je pěkně hnusná a takto taky hodlá nadále setrvat. Ovšem fakt, že se půtky silnější Angličanky do mého srdce příliš neotiskly, Bridget Jonesovou vůbec trápit nemusí. Zůstala totiž svá, a jako taková rozčeřila stojaté vody romantických komedií se stejnou lehkostí, s jakou nás pouští do útrob svých ručně psaných zážitků - a to je úspěch, který si poznamenám zase já. ()

yarghoul 

všechny recenze uživatele

Bridget nemá chybu. A co si budem povídat, každá máme v životě období, kdy bychom si s ní mohli podat ruce. Bridget je zkrátka svá. Někdy je mi filmové postavy za trapas líto, jindy se směju, ale Bridget fandím. Stejně tak jsem o něco víc fandila Grantovi před Firthem, ale vážně trochu a tajně. Na druhou stranu Firthův svetr se sobem (jelenem, nebo co to je) jsem dostala a hrdě ho nosím (na horách a pouze k večeři :)) Můj jeden z top filmů, protože Bridget věřím. A já za dnešek? Počet cigaret: moc, počet alkoholu: zatím nic, současný přítel: 0, telefonáty od bývalého: 0 ()

Manas50 

všechny recenze uživatele

Pěkná romantická komedie, která přijemně pobaví ale i romantiky je tady dostatek, ani moc, ani málo, prostě akorát, jak se na komedii sluší. Nejvíc se mi líbily scény, kde padá sníh, dodavá to filmu správné kouzlo. Herci byli taktéž přijemní a obdivuji Renée Zellweger za to, co všechno podstoupila, aby pro svou roli vypadala věrohodně. 75% ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama