Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vtipná, svěží komedie s přídavkem intelektuálních myšlenek a názorů, díky kterým jsem si hned na začátku filmu řekla, že to bude stát za to. A stálo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No. Jedno sa musí priznať Renée bol skvelá takisto si u mňa šplhol aj Grant, ale inak to zase nebol až taký svetoborný výtvor ako som čakal. Príjemná oddychovka, ktorú keď si pustíte v to správne obdobie príjemne poteší a pousmeje. 75%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Konečně komedie o ženské, která není 90-60-90 a nemá miliony kontě, tři chlapy u postele a letní byt na Havaji. Normální život s normálními problémy a výtečným smyslem pro humor. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další film kterého jsem se obával zcela zbytečně. Jedná se o hvězdně nabitou osvěžující romantickou komedii. Dílo bylo vtipné a bylo provedené tak skvěle, že vážně zvažuji shlédnutí i dalších 2 dílů. 81% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Výborná britská komedie o svobodné třicetileté smolařce, která po celou dobu váhá mezi nesmělým vážným Markem a sukničkářem Danielem. Tahle záležitost snad nikdy neomrzí. A to především v angličtině, kde má Renée roztomile uvěřitelný britský přízvuk a o hodně mladší hlas, než v českém dabingu. Hughovi Grantovi stále nemůžu přijít na jméno, ale Colin Firth zapadl a podal skvělý výkon. Pro mě již vánoční nevánoční klasika. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

K nevíře, jak tahle dirty unplugged verze romantické naivní sračičky zahýbala britských filmovým průmyslem na přelomu nového millénia. Přitom cool to muselo být horko těžko ve své době, natož s odstupem dekády. Když si vezmete, že romantické klasiky jako Bodyguard, nebo Love Actually jsou moderní i dnes, tzn. nadčasové a není v nich ani 100x slovo "fuck", ani mraky trapných scén, ani lehce vulgární hlavní hrdinka v obležení dvou super pánů - obou volnomyšlenkářů na přesdřžku, tak je to minimálně k zamyšlení jak invenční a skutečně dobré tohle dílo je. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Já a Bridget si opravdu nerozumíme. Chápu, v čem je kouzlo předlohy Helen Fieldingové, chápu, že překlad se úplně nepovedl... nicméně také chápu, že kombinace Colin Firth a Hugh Grant je pro více generací naprosto neodolatelná a sama mám ráda několik rolí Renée Zellweger. Ale pro mě je jednoduše zážitek cesta za úspěchem s Roxie Hart, ne tahle britská rádoby univerzální romkom. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě obrovským zklamáním. Když jsem viděl tak velkou reklamní kampaň, kde ukazovali nějakou vtipnou scénku a zdejší hodnocení, myslel jsem si, že mě to zaujme. Ovšem ouha. Vtipných scének a celkově vtipu nebylo víc, než v té reklamě a koukat na přehrávající obtloustlou burínu Renée Zellweger mě opravdu neoslovilo. 20%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdo občas přivře jedno až dvě oči, bude se bavit náramně. Má talent na trapasy, kouří, chlastá, nevaří, nesnáší svou práci, manžel žádný, svěřuje se deníku, nad štíhlou linií si uchechtává. A přitahuje egoistická hovádka. Postavy, které ji obklopují, nejsou černobílé. Aby také byly, když se na nich podílel britský král romantické komedie Richard Curtis. Při každé příležitosti povzbuzující Bridget chutná i po letech. Sebeironická blondýnka komentuje svůj život nesmírně poutavě a trefně, má to atmosféru, není to jen sled několika deníkových stran, ale slušně poskládané a vypointované povídání o hledání toho pravého. Mnohokrát na nás tvůrci mrknou, mnohokrát nám předhazují, že k (mnohdy grotesknímu) výsledku musíme přistupovat s nadhledem. Přesto jsou trable téhle třicátnice autentické a uvěřitelné. Renée Zellweger pečlivě nacvičila britský přízvuk, dokonale zvládla všechny (zranitelné, neohrabané, zoufalé, oslavující) polohy své postavy a ta nominace na Oscara rozhodně není přešlapem. Ba naopak. Její dva pánové rovněž oba palce nahoru, Firthův záměrně upjatý suchar je kouzelný, Grantův Don Juan zase zatraceně šťavnatý. Dojemné, milé, trefné. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Angličan ze zoufalství přefikne kde co. Jistou vtipnost připouštím, Džounsovou bych však nepřipustil ani s Bordeauxskou dogou. Punktum. I ba ne, vlastně. Jedna z nejlepších filmových bitek!!! Řežba jako na jatkách při nuceném výseku. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerná komédia, ktorá stavia na one-man , teda one-woman show Renée Zellweger. Niektoré jej úškrny a iné mimické pohyby boli geniálne a zistil som, že som sa naviac smial na jej "priblblých" výrazoch tváre. Hugh Grant opäť nevystúpil zo svojho tieňa (inak ja ho neznášam) a rozdiel oproti iným mileneckým rolám, bol v tomto filme grobian s pričastým výskytom slovného "fuck". ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie vhodná pro hezky strávený večer s něžnou polovičkou po boku. Zellweger v titulní roli je úchvatná, i když zrovna neplatí za královnu vlhkých snů. Ani nemusí (nemá proč), vynahrazuje to svým profesionálním herectvím. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

neodolateľná komédia s neodolateľmou rené zellwegerovou.ženy neodháňajte nás od seba lebo takto dopadnete:) ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná britská(!) komedie.Bridget je prostě ten nejlepší lék na špatnou náladu jaký znám a Zellweger by měla dostat oscara..! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl je rozhodně nejkoukatelnější. Renée se chová oproti například Dvojce uvěřitelně a téměř normálně. Jistě příjde v nevhodném kostýmu na slavnost nebo sjede po požární tyči přímo do kamery, ale jsou spíše situace za které přímo nemůže a nikdo by jí je neměl dávat za vinu. V druhé polovině se řeší už hlavně to zda na věčně volnou pozici v jejím srdci nastoupí slušňácký Mark Darcy nebo prasácký Daniel Cleaver. Nikdy postavě Bridget zcela nepropadnu a nezačnu nosit bavlněné bombarďáky ani nezačnu doma pochlemtávat víno u romantických filmů s očima zpocenýma od slz, nicméně musím přiznat že scénář Richarda Curtise, který je zodpovědný za Lásku Nebeskou ve filmu jistou stopu zanechal. 70% ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

...průměrná americká komedie s jistými světlejšími chvilkami, ale pokud to srovnám třeba se sexem ve městě (je to snad tak přibližně na stejném hřišti...), tak je to fakt velké sklamání ...když si vzpomenu na všechny oslavné recenze a ceny, co jich Bridget dostala... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Skvela komedie o problemech svobodne zeny ktere tahne na tricitku a ktera by se rada usadila. Krasne komicke scenky s typickym anglickym suchym humorem, ktery neurazi. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další z romantických komedií, co mě absolutně minula: koukatelná nuda s pár vtipnými momenty, možná ne tak hloupá a naivní jako jiné lemoňády, přesto nemám nejmenší zájem si tuto podívanou někdy zopakovat. Sorry, že kazím hodnocení, prostě mě tenhle typ filmů nebere (a to jsem přesně cílová skupina... holt nejsem normální;-)). Slyším chválu, superlativa, čekám nějakou bombu a ona je to zas jen ta samá odrhovačka, kterak ošklivá zkrásněla, stala se úspěšnou a omotala si kolem prstu bohatého fešáka (nebo dva) a jestli neumřela, natočila pokračování a žije dodnes... Zííív. 51% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mam moc rad Britanii, to sychravo a styl oblekani a hlavne humor! Ten je opravdu velice kvalitni a v tomhle filmu je to dostatek. Vsichni tri hlavni hrdinove predvedli skvele vykony, nejpresvedcivejsi byl asi Grant, ktery byl jako vzdy sarkasticky vtipny. Opravdu prijemna zabava, kterych se v dnesni dobe prilis nevidi. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama