Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

emil_sojka 

všechny recenze uživatele

A teď se podívejme, jak hrozivě se od sebe může lišit dojem z knižní předlohy a filmového zpracování. Zatímco knižní Bridget Jones je vtipná a sympatická, ta filmová tyto vlastnosti postrádá a vytváří ze sebe jakousi karikaturu. Místo svěžího filmu, který je prostě o nás všech, jsem sledoval podivnou křečovitou frašku. Druhého dílu se se zcela neskrývaným zděšením bojím. ()

Cheyenee 

všechny recenze uživatele

Máte depresi? Nic vám nevychází? Puste si Bridget. Moje dokonalé antidepresivum. Brilantní komedie o třicátnici, která je tak trochu smolařka. Zaručuju vám, že po deseti minutách na svoje trápení zapomenete a ženská část publika bude usínat s nadějí, že jejich Mark Darcy čeká za rohem ;-) ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Prostě toto není snímek pro mě. Normálně bych dal i menší hodnocení, ale zase na druhou stranu jsem nenašel ani nic, co by mi nějak výrazně vadilo nebo co bych měl kritizovat. Prostě to jen není můj vkus. ()

sidthekid 

všechny recenze uživatele

Colin Firth v svetru se sobem vládne... Příjemná komedie o problémech třicátnice, která se se svými kily navíc a neschopností udržet vztah vypořádává svérázným humorem. ()

dracekt 

všechny recenze uživatele

Mno já ten příběh ani film ani knížku nemusím. Renée úplně nesnáším. Opravdu být tlustá, hloupá, líná a bez vzdělání v životě nemůže vést ke štěstí, pokud nejste teda hrdinka zrovna tohohle filmu. ()

Glowlady 

všechny recenze uživatele

Tento film patří mezi ty komedie, na které se můžete dívat pořád dokola a pořád se u nich budete smát a vždy vás něčím zaujmou. Čím jsem starší, tím lépe chápu pocity Bridget a zase se na film dívám jiným pohledem než v době, kdy vznikl. Úžasné zpracování toho, že vše nemusí být takové, jaké se nám na první pohled zdá. Celý film si říkáte, jestli se vůbec ti správní dva dají dohromady (a to i 5 minut před jeho koncem). Tématicky se malinko dotýká filmu (knize) Pýcha a předsudek... že pane Darcy? :) Výborné zpracování i skvělé herecké výkony hodnotím 95%. ()

SONYAGENT 

všechny recenze uživatele

Renée byla k sežrání i přes všechnu tu naivnost a staromódnost.. Knihu jsem nečetl, ale film jí musel dle mého překonat.. ()

terinka79 

všechny recenze uživatele

Miluju nakládačky, děvky a faráře, nemocné vedení, čumperverta, advokáty přes lidská práva, Bridget s prdelí jakou je Brazílie, prostě miluju ten film !! ()

Renulka7 

všechny recenze uživatele

Vždycky když se chci dobře pobavit, tak si pustím tento film. Skvělé obsazení, vtipné a ta rvačka se skvělou hudbou....fakt povedenej film. ()

Fifinka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době sem zhlídla tento skvost a musím ještě hvězdičku přidat. Miluju Bridget a nejspíš ji i závidím její vtipný a příjemný život s peripetiema na denním pořádku :) ()

prometheusll 

všechny recenze uživatele

Skvělej film. Na tohle se můžu koukat zas a zas a stejně se tomu směju. Renée Zellweger podává skvělý výkon. Colin Firth také. A Hugh Grant zase hraje skvělého sukničkáře. Prostě bomba ()

stepma 

všechny recenze uživatele

Naděje pro všechny, které se cítí vedle modelek z časopisů trochu ulepené a urousané, směšné a s nadváhou, že všechno může dobře dopadnout :-) Prima pohádka pro dospělé. ()

mine.slayer 

všechny recenze uživatele

Nevíte co roupama dělat? Inspirujte se Bridget Jonesovou, napište o tom knížku a staňte se slavnou spisovatelkou. Chvílemi celkem sranda, ale většinu času trapná romanticko menstruační parodie. ()

Parsek 

všechny recenze uživatele

Povedená veselice... ale nečekejte nic moc nového, trochu jiný pohled na třicátníky, toť vše. Ale není toho málo, to ne. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama