Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

cachanell 

všechny recenze uživatele

Film , který se stal klasikou. Zábavný, vtipný, příjemný, milý - a Colina Firtha zbožňuji - i když většinou hraje studené anglické čumáky ... ale hraje je skvěle :-)) ()

burg 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě čím dál víc baví tyhle (alespoň pro mě) inteligentní komedie z Británie a čím dál, tím víc nadávám na americké slátaniny. Reneé neměla jedinou chybičku, bitka na ulici byla taky naprosto úžasná!! ()

ToddB 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s roztomilým telátkem René Zellweger. Jak moc romantické komedie nemusím, tady jsem se fakt bavil. Trapasy Bridget byly skvostné a ultimate fight Granta s Firthem nezapomenutelný :-) Jedinou vadou na kráse nakonec bylo to, že roztomilá Bridget by si v reálu pravděpodobně nevybrala ani floutka Granta ani studenýho čumáka Firtha. Nějak jsem ji tu zamilovanost na konci neuvěřil. Ale kdyby mně honila holka, kterou jsem měl rád, v kalhotkách zimním městem a prosila ať se vrátím, odpustil bych ji asi cokoli. :-) ()

Freiheit 

všechny recenze uživatele

Film, který Vám zvedne náladu. Vše běží jako po másle ... a pokud se objeví nepříliš pravděpodobná situace, pak je doprovázena obrovskou dávkou humoru. ... Údernost humoru časem na síle neztrácí + nezapomenutelné hlášky (zrovna mě napadá „krutá to rasa“) = velmi silné čtyři hvězdy ... ()

Bolletta 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem se vyhýbala jako čert kříži, nejen kvůli jeho obsahu (kdo by chtěl sledovat fňukárny třicetileté oplácané single ženské?) ale také kvůli Hugh Grantovi, jehož psí obličej fakt nemusím. Pak jsem byla zlomena a přinutila jsem se koukat a po pár minutách se z přinucení stalo nadšení. Skvělá Renée, která s kily navíc vypadá o mnoho lépe, než jako vychrtlina (na bonusových materiálech jsem ji málem nepoznala), výborně suše hláškující Mark Darcy v podání Colina Firtha a v neposlední řadě i pěkný hajzl Daniel Cleaver s tváří Hugh Granta, který je po Firthovi největším překvapením tohoto filmu. Už méně radosti mi způsobily role Bridgetiných kamarádů, kteří mi přišli strašně mimo realitu a kamarádka, co miluje slovo "fuck" by zasloužila přeobsadit. Celkový dojem je ovšem výborný, film si můžu pouštět stále dokola a pořád se u něho nasměju, takže dávám plný počet a jdu vyhlížet svého Darcyho :) ()

vojtik.sup 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který výrazně zvýšil úspěšnost romantických komedií. Nejlepší romantická komedie po Lásce nebeské! ()

karmenka 

všechny recenze uživatele

Povazovat 60 kilovu zensku za baculku je rovnako vtipne ako cely film! Okuzlujuca Bridget a zabava od zaciatku do konca. Skvely soundtrack. Skvely zazitok. ()

Mrs.Christie 

všechny recenze uživatele

Velice povedený a příjemný film, pro mě jedna z nejlepších komedií natočených za posledních deset let, možná i nejlepší. Bridget je sympatická smolařka, na kterou se po všech kotrmelcích usměje štěstí v podobě Marca Darcyho, který ji má rád takovou, jaká je. ()

wiercza 

všechny recenze uživatele

Zábavný příběh 30leté trhlé ženské, které tikají biologické hodiny. Pokouší se shodit přebytečná kila, získat dobrou práci, mimořádně špatně řeční na veřejnosti, touží po pravé lásce. Jak typické pro nás ženy - přitahují nás chlapi typu Hugh Grant, ale stejně si nakonec vybereme „slušňáka“ typu Colin Firth. To je role na míru ušitá pro Renée Zelweger - působí obyčejně, jako normální ženská, ano, není sice nejkrásnější herečka, ale ve skutečnosti si jí člověk zamiluje. Stejně tak jako Bridget. Dnešní trendy spíše dávají příležitost vychrtlým krasavicím typu Angelina Jolie, spousta lidí chce vypadat krásně. Není to ale povrchní? Mám ji ráda takovou, jaká je. ... A o tom to je. ()

s.u.g.e.r. 

všechny recenze uživatele

Grant je borec/svi*ák, Firth je sympatak a Renné na to prostě má. Skvělá romantická komedie se správně praštěnou Bridget. Je to vtipné a má to dobrý soundtrack. ()

Angie.Kiwi 

všechny recenze uživatele

A mně se to docela líbilo. Sice to není z filmů, po kterém s otevřenou pusou koukáte na závěrečné titulky a pak ještě pět minut hledíte na prázdnou obrazovku a vstřebáváte dojmy, ale je to hezky natočená romantická komedie o ženské, která je při těle a nemá štěstí na chlapy. Jako bych se v ní viděla. A navíc, navíc to ti tři „hlavní“ opravdu hezky zahráli. Je to lehké, zábavné a přitom to není vyloženě kravina. Klidně se kouknu znovu, když to poběží. ()

lordMidas 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná komedie si podle mně zaslouží ocenění jen pokud se na ni můžete dívat kolikrát chcete a přesto se stále skvěle bavíte...tohle je jeden z vzácných případů. ()

Fridolina 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv a kdekoliv si prostě můžu pustit Deník Bridget Jonesové,aniž bych pociťovala jakési znechucená,co prožívám u filmů,na které nemám náladu.. Zkrátka chci říct,že jedině tento film -prozatím- mě pokaždé naplní vědomostmi z filmu. * navíc taky za Renée a Hugha Granta. ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

Jeee melodrama zamilované tlustoprdky.. Tohle mě fakt nebaví. Při sledování podobně labilních filmů mi kvasí mozek. ()

Veronis 

všechny recenze uživatele

U obou filmů s Bridget se bavím asi už od svých 10 let. Vtipná britská komedie, která mne nejspíš nikdy neomrzí. Jonesová je kouzelná a její dva vícečiméně potencionální partneři jakbysmet. Garantuji náladozlepšující účinek tohoto filmu. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama