Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Brambuuu 

všechny recenze uživatele

Tento film je jeden z mých nejoblíbenějších. Jako každá, tak i já se v něm tak trochu vidím. Renée Zellweger tuto roli zvládla na jedničku, bez ní by tento film nikdy nebyl, to co je... Romantická komedie, která má vše, co mít má..:-) ()

Ruffus83 

všechny recenze uživatele

Tomuto, nebál bych se říct, ve svém žánru kultovnímu filmu, dávám lepší 3 hvězdy. Viděl jsem ho naposled o těchto Vánocích a došel jsem k závěru, že dříve se mi líbil o něco více. Nevím přesně čím to je, ale možná mě trochu omrzel druh humoru, který je ve filmu používán. Řada věcí mi přišla tak nějak prvoplánová. A taky (a to platilo vždy), mi trošku dělá problém dívat se hodinu a půl na R.Zellweger. Roli ztvárnila skvěle, tak jak měla, o tom žádná, ale já myslím čistě její obličej - měl jsem s ním vždycky trochu problém... Tím pádem asi nemůžu k postavě Bridget cítit to co ostatní jiní. Ovšem nadále platí, že jako oddych před televizí, který s sebou nese i jistý přísun dobré nálady, ´Deník´ funguje. Z mužského zastoupení je mi určitě bližší povaha a pozice C.Firtha než H.Granta. Ve své roli jsou oba dobří. ()

zorrra 

všechny recenze uživatele

Ooooh, drama queen Birdget :-)))) Ona je proste moja obľúbená postava. Tak troška sa s ňou stotožňujem a hlavne aj napriek všetkým veciam dokáže všetko zvládnuť. A humor u mňa na jednotku. ()

kika 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších komédií ktoré poznám. Renéé aj Colin sú neuveritelní herci, ktorí dokážu vierohodne zahrať hocičo. ()

mr_radek 

všechny recenze uživatele

Taková britská klasika. Mám ji spojenou hlavně s vánočním časem. Hugh Grant v trošku odlišnější roli než ho známe, už to není takový ten zamilovaný trouba. Líbila se mi na tom hlavně ta nenásilnost, žádné zbytečné trapné pokusy o vtip. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Kniha je po nějaké době trochu nuda, u filmu naštěstí nic takového nehrozí. Já akorát moc nemusím Renée, ale obsazení jinak fajn a vtipné to je dost. 85%: ()

Gazela2 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie. Úžasná Renée naprosto přesvědčivě zvládla roli věčné smolařky s třicítkou na krku a prázdnou náručí. Také se mi moc líbil nápad do hlavní mužské role obsadit právě Colina Firtha, který, jako pan Darcy, zazářil v seriálu podle knihy Jane Austen, jejíž děj byl právě námětem této komedie. ()

RenataD 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie o lásce, zklamání, práci a hledání toho pravého i s chybami, které hlavní hrdinka má. Komu dá trošku korpulentní Bridget své srdce? Bridget se vrhá do všeho po hlavě ale Mark je rozvážný a nesmělý. Hodí se k sobě? ()

Krissst 

všechny recenze uživatele

Tento film se nejspíš stal mým nejoblíbenějším, nechápu jak je možné, že jsem ho viděla až teď. Místy mi přišel špatně zahraný společně se špatnými dialogy, ale převládalo to dobré a potrhlé. ()

Pinkie_ 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií, super hvězdný obsazení, je to vtipný, romantický, ze života, leckterá žena se tam pozná, přecejen je to spíše komedie pro dámské obecenstvo :) ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Co víc si přát než praštěnou Renée Zellweger. Pro mě je tahle herečka naprosto skvělá. Je to takový ten typ herce, který dokáže zabavit na plátně hodiny a může být sama. Takový Jim Carrey, Anthony Hopkins nebo Jack Nicholson v ženské podobě. No a příběh přezrálé kulatější Bridget, která ví, že chce svůj život změnit, ale nedokáže udělat ten osudový krok, je prostě perfektní. ()

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Můj srdcový film. Bridget je obyčejná, někdy trapná, ale většinou vrcholně sympatická a milá singl(ovka), se kterou je radost se ztotožnit a sdílet její propady i vítězství. Je zábavná, prostořeká, utrápená i opilá, ale pořád uvěřitelná a úžasná. Jedná se sice o klasickou romantickou komedii, ve které hrdinka volí mezi dvěma muži (za mě je od začátku jasno, Mark Darcy vede na plné čáře), ale je to nejen podáno velmi vtipně, ale hlavně spoustu situací člověk zná ze života (většina scén s matkou typu „Utíkej se převléknout, připravila jsem ti na postel něco pěkného.“) a o to je to zábavnější. Co se týče herců, všichni jsou naprosto přesní, Renée báječná, Colin neodolatelný a Hugh správný hajzlík. Tohle můžu vidět znovu kdykoliv. ()

Whiterose 

všechny recenze uživatele

Kultovní komedie o svobodné třicátnici prožívající veletoče na poli milostném i pracovním. Filmová verze knižní předlohy znamenala definitivní průlom pro Renée Zellweger a novou hereckou škatulku pro Hugh Granta (od sexy zmatkařů k ještě víc sexy šmejdům). Děj je docela prostý: dosud svobodná Bridget ve věku 30 + hledá toho pravého a bojuje s nadváhou i sebou samou. Nadstandardní podívanou činí z této komedie hodně velká dávka britského humoru a perfektní herecké výkony v hlavních i vedlejších rolí (zejména rodiče hlavní hrdinky). Nakonec se Bridget stane objektem zájmu hned dvou nápadníků, nezhubne ani gram a nikdy si nezvládne vybrat vhodné spodní prádlo. Film navíc disponuje asi nejlepší filmovou rvačkou v dějinách. Nedotažená party ve stylu "kurvy a faráři" taky neměla chybu :-) ()

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

Film, jehož příběh je možný jen díky tomu, že hlavní postava neví informaci, kterou vědí všichni ostatní, ale vždy jakoby náhodou jí to nikdo neřekne. Film jehož jediná kvalita spočívá v tom, že jsou všechny postavy natvrdlé, takže se v něm každý najde. Pro holky 4*, pro koukání s holkou 3*, jinak se mu vyhněte. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama