Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Legas 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu si cením hlavně neplakátovosti hlavních představitelů. Jonesová není zrovna top a oba nápadníci jsou opravdu okrajový hoši – jeden suchar, druhý libový frajer. Jak pak to asi dopadne??? Škoda jen té spousty vystřižených scén (dobrých). ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Grata i Firtha nemusim a po tomhle filmu ani Renée Zellweger. Asi mi muselo uniknout to pozitivní, co všichni tak vysoko hodnotí. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

vtipná a roztomilá komédia, síce preromantizovaná a k záveru presladená až až, ale s dobrými fórikmi a rozkošnou Renée Z. a výborným Hughom G. aj keď téma sa ma zatiaľ nijako netýka, pretože nie som opustená tridsiatnička (a ani nikdy nebudem) na tomto filme som sa pobavil, pretože síce hovorí o tom istom, o čom väčšina súčasných anglických filmov a seriálov, ale hovorí to vtipne a originálne. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označila za typicky komerční americkou podívanou, která těží z toho, že v pozici hlavní hrdinky se nachází velká část divaček. A nadhled Bridget na její komické situace a samozřejmě happy end je přesně to, co chtějí vidět. Na druhou stranu, postava kulaté, nešikovné, ale pohotové a vtipné Bridget je výborně vykreslená a vtipy situací, ve kterých se nachází, jsou dotažené do konce, takže nevidím důvod, proč s tou úžasnou trhlou Bridget nestrávit příjemný večer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pred tým, ako som pred rokmi videl Bridget, dostal som od jedného páru, inteligenčne približne na mojej úrovni varovanie, že sa v kine vôbec nebavili a nechápali, kedy a na čom sa smiať. Takže som nič neočakával a asi to bolo dobre. Žiadna vtipná treskúca bomba, ani dojímajúca romantika Bridget nie je, je to iba fajn britský romantický film, s niekoľkými vtipnými situáciami a príjemnou pohodovou atmosférou. Zabodoval hlavne poňatím hlavnej predstaviteľky, ktorá dodala nádej všetkým slobodným tridsiatničkam, že bán božský sa môže objaviť kedykoľvek a kdekoľvek a nebude mu vadiť zopár kíl navyše a neschopnosť navariť mužovi večeru. No mne by tá druhá vec trochu prekážala, ale nechcem brať nikomu ilúzie, predsa sa musíme milovať takí, akí sme. Že....či? ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Film je předvídatelný jako prase. Asi zhruba v 5. minutě je vám jasné, jak to celé dopadne. Má to být prý komedie. Nezasmál jsem se ani jednou. Jediné čemu se eventuálně zasmát dalo, bylo to tříchodové menu. Zejména pak modrá polévka, kterou se všcihni báli začít jíst a čekali až tak učiní ten druhý. Teď k hercům a herečkám. Renéé Zellweger, na které celý film stojí, je neuvěřitelně ošklivá ženská. Nedalo se na ni dívat. Colin Firth byl opět skvělý. Ten je ale výborný všude. Hugh Grant nezklamal. Ve zbytku herců a hereček už jsem nenašel nikoho, kdo by mě sral. Myslím si však, že když vás sere hlavní postava, tak vás film nemůže už nijak ohromit. Celkově bych to viděl na takový pěknější odpádek, protože podobně orientované filmy prostě v oblibě nemám. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Není třeba se na Bridget koukat s despektem a považovat ji za výhradně ženský film ("Tvůj brácha se koukal na Bridget? Tak mu vzkaž, ať si zpátky přišije koule."). Jedná se o film příjemně britský, dobře obsazený a (poměrně) zábavný navrch. Žádný zázrak to není; člověk se u něj neplácá smíchy do kolen a ani nebrečí dojetím, ale proč se na něj někdy nekouknout jako na oddychovku? 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů fakt není pro mě. Možná to ocením, až budu starší... I když herecké obsazení není špatné. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Bridget jednoducho nemôžem nemilovať. Možno nerobím až také trapasy, ani toľko nepijem /aby som nedávila/ a ani nefajčím, ale presne chápem ten pocit byť absulútne out, keď nič nie je ako má byť a každý ďalší deň je ešte o chlp viac nahovno. Je to asi jediná rola Renée, voči ktorej nemôžem ani slovkom namietať. Hugh je očarujúci sviniar a Colin uhladený gentleman /isto?/ a ja sa aj po x-tom zhliadnutí cítim vždy tak správne veselo rozpoložená. Nemáte chlapa? Máte babu a ten správny vek? Vrele odporúčam! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nedokázal som druhý krát tento film dopozerať do konca, ale dokázal som mu odobrať jednu hviezdičku. Film je zaradený do škatuľky romantických komédií, ja ho zaraďujem medzi terapeutické filmy,, ktoré by sa mali premietať iba na lekársky predpis alebo odporúčanie psychológa. Celý význam filmu vidím v tom, že dáva nádej tým, ktorým príroda alebo život, prípadne spoločnými silami ublížili. V mojom ponímaní je to ako s Forestom Gumpom, ktorý nás presviedča, že nie je potrebné aktívne pracovať na dosiahnutí úspechu, ale stačí mať iba šťastie. Nejdem samozrejme polemizovať s hodnoteniami ostatných užívateľov, pretože sa riadim Dylanovým "I touch noone and no one touches me". ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená komedie, která nemá daleko k dokonalosti. Myslím, že s triem Zellweger, Firth a Grant už měli tvůrci půlku úspěchu zaručenu. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

V podstate som týmto filmom zabil len čas. Žiadna výraznejšia zábava sa nekonala, skôr tuctová komédia, akých sa nájde na tisíce. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Za posledních pár let nejlepší a hlavně nejvtipnější romantická komedie. Úžasné je především herecké obsazení v čele s mou oblíbenou Renée Zellweger. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Teraz už celý svet vie, čo je to aglické romantika. Krásny film plný citov a ženského cítenia sveta. Renée je skvelo ťarbavá, Grant je ukážkovo odporný a Firth tam fakt mohol byť viac. Skvelý scenár, film na Vianoce ako stvorený. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Bridget, to je moje slabost, navždy bude v mém srdci. Nejoblíbenější komedie, kterou jsem viděla nejméně 20x a mohla bych se dívat dál a dál, takové výbuchy smíchu, to se jen tak u filmů nezažije :D ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama