Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který dělá a zároveň udělal Renée Zellweger. Příjemná komedie, která jde proti proudu laciných romantik a jde trochu vlastním směrem, přestože dojde k nepřekvapivému, kýčovitému konci. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové je jedna ohromná zábava! Já tu oplácanou holku v tomhle díle budu vždycky milovat, litovat, budu jí přát štěstí a vždycky si jí ráda znovu pustím. Rvačka dvou intelektuálních břídilů o Bridget byla k popukání a myslím, že patří k tomu nejlepšímu, co britská romantická komediální scéna kdy divákovi nabídla. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi ten britský nádech i humor a skvěle zvolená hudba. S Renée Zellweger mám problém takřka v každým filmu, ale tady kupodivu ani ne. Hraje tam takovou nesympatickou mimoňku, což ona je i ve skutečnosti. :-D Nicméně pro dívky především ty, které trpí nějakým komplexem (takže všechny) to bude kultovní záležitost. Pro mě jen mírně nadprůměrná podívaná. 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jo ta naše Bridget ... to je ikona všech britských mladých žen, kterým vadí jejich (nad)váha a které "vzrušuje" jejich nadřízený. Renée Zellweger je skvělá herečka a vedle Návratu do Cold Mountain je tohle její další životní a nezapomenutelná role. Díky ní dostala Bridget neskonale dobrý rozměr. Její trapasy, přeřeky, matka ("Prazvláštní bytost z dob kdy nakládané okurky byly vrcholem dokonalosti."), lásky a kamarádi ... no prostě lahoda pro všechny smysly. Když Bridget zpívala na večírku v jistém ehm ... podnapilém stavu, tak jsem se válel smíchy jako u málokteré komedie. Prostě Britové produkují nejen nejlepší kriminálky (Midsomer a Poirot), či romantiky (Láska nebeská), ale jejich komedie také dosahují vysokých kvalit a dokáží diváka ohromit elegantním britským humorem a prostředím. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že to bude romantický nesmysl, ale není tomu tak (resp. není tomu tak zcela). Bridget je jako lehce obtloustlá třicátnice, hledající toho pravého, fakt zábavná. Její zlotřilý šéf Hugh Grant je luxusní a Colin Firth ve svetru s jelenem taktéž. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby jeden z najlepších romantických komédií, ktoré boli natočené. Buclinka Renée je jednoducho rozkošná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, v tehdejší době ještě nebyly k mání odstíny šedi, a zamindrákovaným, stárnoucím a poněkud faldíkovým ženám bylo nutno prodat další pohádku o tom, že i když jste v podstatě pitomá kráva, bude o vás stát pohledný a bohatý muž na vrcholu kariéry a ještě se o vás popere s jedním dalším britským krasavcem. Kdyby aspoň z té postavy Bridget neudělali takovou hloupou nánu pitomou, která se celou dobu snaží být děsně chytrá, a přitom je jen blbá jak tágo. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Viděno potřetí a stále mě to naprosto neuvěřitelně baví jako při prvním zhlédnutí. Z Bridget se za ta léta stala prostě jedna velká klasika, na které nejsem s to najít jedinou chybu a kterou miluju jak jako postavu, tak jako film z celého srdce. Smutné, komické, romantické, usměvavé, lidské. Tohle je prostě filmová dokonalost a v rámci žánru pro mě jedno z nepřekonatelných děl. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Film pro dlouhé zimní osamělé večery u vína. Viděno asi stokrát, čteno asi dvacetkrát. Nikdy nezklame. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Výborný Hugh Grant, skvělá rvačka a pár luxusních vtipů, ale kultovka? Pro mě teda ne, vážení. 70 % ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Od filmu k filmu mi je Zellwegerka stále menej sympatická, čo ma tak trošku mrzí, talent baba má. Mnou doteraz prehliadaná Bridget Jones mi prišla ako správna voľba, túžil som si svoj dojem trochu ponaprávať. Omyl! S tou "otrasnou ženskou" si pozriem už iba ak horor... nemala to tak perfektne zahrať!? ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Miluju postavu Bridget Jones už jen když se objeví, je tak roztomilá! :) Opravdu si v roli neumím představit někoho jiného než je Renée Zellweger, tohle jí hodně sedlo. Nejspíš je to její životní role, protože když se řekne tohle jméno, nevybavím si nic jiného než tuhletu třicátnici v bombarďákách! :) Výborné! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové zbytočne netlačí na pílu. Bridget má svoj neučesaný, nemotorný šarm a Renée Zellweger je tu rozhodne v oveľa lepšej forme, než akú prezentuje v iných filmoch (ultra štíhla / kostnatá / volajúca po humanitárnej pomoci). Je mi jasné, že cieľovú skupinu film zasiahol naplno. Z môjho pohľadu romantická komédia, ktorá nie je stráviteľná len pre nepoučiteľné romantičky. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se ke zhlédnutí Deníku dostal vlastně až 15 let po jeho natočení a musím říct, že je to znát. Přestože se na něm podílel klasik romantických komedií Richard Curtis, tak pro mne osobně tenhle snímek dost zastaral, na rozdíl třeba od geniální Lásky nebeské. Nicméně oceňuji, že má Deník rozumnou stopáž a některé vtipy jsou skutečně povedené i dnes. Víc jsem se ale paradoxně bavil u letošního pokračování. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tento film překvapil...je to velice příjemná komedie, které chybí jen málo k dokonalosti. Potěšil mě především myšlenkovou hloubkou - není jen povrchní, ale zabírá se i psychologií a vyniká tím z moře nudných romantických komedií. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama