Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna romanticka komedia v zavere aj s Vianocnou atmosferou. Skoda len, ze v nej nie je viac vtipov preštoze romanticka linia mi pripada priemerna a malo dojimava. Paradoxne to viac iskrí medzi Renee a Grantom ako medzi nou a sucharom Firthom. Ale holt Grant tu je za toho parchanta. Bitku medzi Grantom a Firthom som si uzil viac ako kdejaku kung-fu bitku. Vydarili sa aj vedlajsie postavy Bridgetinych kamaratov. Prilis ma nebavila len linia s jej rodicmi, ktory prechadzaju manzelskou krizou. Renée tu ma niekolko fakt vtipnych scen a este aj dobre vyzera. Sice ma nejake to kilo naviac, ale aspon nie je tak hnusne zostarnuta ako dnes. Paci sa mi, ze aj ked je to romantika, tak sa tam ostosest fuckuje. Je to netradicny kontrast. Akurat si mohli odpustit to, ze tam kazdy fajci. Zenska s cigaretou v hube je hnus. 7/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Moje máma, prazvláštní bytost z doby, kdy nakládaný okurky byly vrcholem dokonalosti........... Dlouho předlouho jsem to odkládal, ale nakonec jsem velmi spokojen. CITÁT - Skvělý, navlíkla na mě koberec......... ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Bridget je úžasná ,,baculka" s problémy žen ve středním věku, která vás nemůže zklamat. Já jsem spokojen, protože životní situace a její problémy mně zajistily úsměv. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Miluju Bridget a úžasného Marka. Možná je to tím, že každá z nás je občas střelená, a chová se jako hovado. Ono, dostat se do fáze, kdy si připadáte dost mimo a posloucháte jednu trapnou poznámku za druhou, je vážně snadný. V té chvíli by se každé šiknul Mark, který nepokrytě žere každé její slovo, pohyb a prd asi taky. Sice to je jen pohádka pro svobodný třicátnice...ale i tak je boží. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Ať žijí bláznivé dívky, plné elánu. Renée je pro tuto roly jako stvožená - více obalená děva se skvělým úsměvem. Jak to dopadá ve filmech, když bojují o ženu dva muži - vyhraje ten oddanější a upřímnější a i vtomto případě nás tento aspekt neminul. Hudh Drant mě v tomto filmu vyloženě nesedí a naopak Colin Firth sem skvěle zapadá, on vůbec témata s láskou umí zahrát, jako například Láska Nebeská. Byla to rozkošná pomilování hodná, neurážlivá, k zasmání vhodná komedie. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi som sa bavil, veľakrát som sa v tom aj videl, no niekedy ma to zas pobúrilo a poukázalo to na hlúpu realitu, napríklad na ľahostajnosť voči verejnému životu, dianiu vo svete, tu sa to týkalo rečí okolo Čečenska. Povedzme si však, tento film nie je úplne vytrhnutý z reality, skôr poukazuje na jej nevšednosti. Vzplanutie citov tu podľa mňa nebolo dostačujúco zviditeľnené, taktiež to miestami balansovalo medzi nudou, trápnosťou umelých trápností vo filme a silenosťou a naopak medzi skvelými neopakovateľnými scénkami, všetko doplnené mierne pozmenenou svetovo známou populárnou hudbou. Nemám rád, ak niekto pre rolu razantne chudne alebo priberá, ale myslím, že u Renée Zellweger to bolo na hranici a zvýraznilo to tak rolu Bridget. Tento príbeh je tak trochu snový, o dievčati, ktoré nikto nechcel sa zrazu bijú chlapi, jeden zúfalec, druhý skutočný milovník. Každý má na tento film svoj pohľad, mne sa páčil a podľa mňa patrí k výrazným romantickým komédiám, ktoré dobyli svet, ale najmä sú akoby nadčasové a vedia potešiť a pobaviť a sú pozerateľné. ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger se asi pro tuhle roli narodila (a těch pár kilo navíc jí sluší). Ve správné romantické komedii samozřejmě nemůže chybět Hugh Grant, který tady hraje trochu jinou postavu, než je pro něj typické; ale opět excelentně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Určite nie som jediný, kto sa ku tomuto kultovému komerčnému hitu dostal až po dosť dlhej dobe. Uplynulo 15 rokov od premiéry prvých ,,dobrodružstiev,, ženy z rodu ´´skutočných´´ pričom to bola doba, keď som rozhodne nevyhľadával spektákle ako je tento. A dá sa povedať - dostalo ma to. Ikonické postavy ( väčšina zúčastnených hercov si môže v položke filmografia tu svoju úlohu podškrtnúť hrubou fixou ), scenár plný dynamických dialógov ( pripomenie to turbulentné obdobie Hollywoodu, keď sa točili premakané screwball komédie ) a plnohodnotná romantická atmosféra ( vianočne naladená - sneh, sviatky atď ). Míľnik, na ktorý som konečne dospel a v ktorom som sa možno aj našiel. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

A zase znova. Po velmi úspěšném posledním dílu si musím zase zopáknout začátek. ,,Vypadáš jak po návratu z Osvětimi.´´ ,,Skvělý, navlíkla mě do koberce.´´ ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě všední příběh jedné třicátnice, která je nespokojena se svým životem. Svá předsevzetí ráda svěřuje svému deníčku, který vtipnou formou postupně odkrývá příběh mladé ženy toužící po úspěchu, porozumění a lásce. Renné Zellweger se díky této roli stala jednou z mých nejoblíbenějších hereček. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější romantická komedie. Trio ústředních herců je sympatické, což je dle mého u romantického filmu nejdůležitější. Navíc vnitřní monology Bridget jsou opravdu vtipně. I když příběh je na romantiku obvyklý (milostný trojúhelník) zda se mi veden tak dobře, že neobsahuje žádné klišé. 95% ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Bridget Jones je přesně ten prototop holky, kterou bych jednou chtěl. Renée má nádhernou angličtinu a DOKONALOU postavu. A Firth je divnej, když nekoktá. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Lizzie Bennet Diaries > Bridget Jones's Diary. A i Colin Firth už hrál v lepší adaptaci P&P. Přesto je mi to ale díky prostředí bližší srdci než mnohé romantické filmy natočené za velkou louží. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Upřímné vtipné a ze života. Natočeno tak zručně, že si to užije každý, aniž by se musel ztotožnit s hlavní hrdinkou. A herci jsou vážně skvělí. Britské komedie mi vždy byly tak nějak blíž než některé americké "kousky." 7/10 ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tahle Pýcha a předsudek převedená do dvacátého prvního století mě neomrzela ani po několikerém shlédnutí a troufám si zavěštit, že se tak ještě dlouho nestane. Zásluhu na tom mají beze sporu nejen vtipné hlášky a situace, ale hlavně ultrazabijácký šarm obou mužských představitelů a praštěná roztomilost ústřední hrdinky. Aneb slovy Marka Darcyho: "Mám ji ráda takovou, jaká je." ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama