Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Denník Bridget Jonesovej som nikdy v minulosti nevidel a teda k nemu nemám taký nostalgický vzťah tak ako iní užívatelia alebo ľudia, ktorých poznám. Za to si však k nemu v budúcnosti nejaké väzby veľmi rád vytvorím, pretože aj keď ma síce film nezaujal ani nevyvolal až také emócie, že by sa pre mňa mal stať obľúbeným filmom, nemôžem mu uprieť istú roztomilosť, vtipnosť a kúzelnú atmosféru, ktorá v človeku zanechá istý komfort. Predstaviteľka hlavnej postavy Renée Zellweger je naviac super a rovnako to platí aj pre zvyšný herecký ansámbl - obzvlášť vtipná bola bitka medzi Firthom a Grantom. Prosto fajnový film, ktorý mi v rámci možností výborne sadol, ale ešte budem potrebovať nejaký čas na to s ním vyrásť, aby sa stal mojím comfort movie. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Americké romantické komedie jsou jako pornofilmy. Vidět jeden znamená vidět všechny. Rozdíl je jenom v obsazení. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem film viděl podruhé a ani tentokrát mě neoslovil. Všechno mi to přijde takové nucené a tuctové. Některé pasáže stojí za vidění (zpěv na večírku, vaření), ale některé by mohly zase rovnou do kontejneru. Přišlo mi to příliš zdlouhavé a přitom to dlouhé ani nebylo. Na druhou stranu se mi líbila Renée Zellweger, která Bridget vystřihla naprosto dokonale a také musím pochválit docela originální způsob vyprávění samotného příběhu. Celkově však nic výjimečného. Prostě průměrná romantická komedie. [srpen 2005] ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála romantických komedií u které jsem vydržel až do konce a je fakt, že Renée Zellweger je v roli Bridget perfektní!!! Na druhou stranu, ale pořád je to jenom romantická komedie a tenhle žánr jsem si nikdy moc neoblíbil... Celkově si myslím, že je to film určený hlavně ženám a fanouškům předlohy, jinak jsem na tom neshledal nic výjimečného. Za mě je to 60%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý film proti špatné náladě, kterou spolehlivě zlikviduje. Výkony hlavních představitelů byly skvělé. První setkání se sympatickou třicátnici dopadlo nad moje očekávání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Podle vzpomínek bych tomu dal tak 65 až 70 %, ale když jsem tuhle dnes již klasickou romantiku viděl znovu, nemůžu si pomoct, má prostě neskutečné kouzlo. Renée, jako že ji moc nemusím, je zde naprosto skvělá, což je podpořeno vlastně všemi herci, kteří se ve filmu objeví, i když Hugh a Colin rozhodně vedou. Tohle je jednoduše film, na který se dá koukat jednou za rok a pořád ho budete mít stejně rádi. Anebo ho budete stejně nesnášet. Já ho mám stejně rád. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si včera maraton Bridget Jones a musím říct, že jako celek jsou všechny super. Jako individuální díly, je opravdu dvojka i po nějakém 3. shlédnutí nejslabší. Avšak originál zůstane jen jeden a to je tento díl. Po třicítce se člověk dokáže do postavy Bridget více vžít, než když to viděl v době své puberty poprvé :DDD Docenila jsem některé scény více než dříve, více jsem chápala myšlenky Bridget, její pocity a situace, do nichž se dostávala. Co se nezměnilo, je fakt, že film obsahuje hromadu vtipných hlášek, scének a situací a ráda si jej pustím zase někdy znova... třeba na své 32. narozeniny :D ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Film o zene pro zeny. My machos si radsi zapalime doutnik s neprotrepanym. Potrat nejvetsiho sovjetu, ktery se dokonce dockal pokracovani. Hruuza! ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

80 % - Jo jo, Britové tenhle žánr umějí. Pohodovka jako vyšitá, výborní Renée, Hugh i Colin. Tohle můžu zas a znova. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bola iba otravná feministická kravina. Hoci v sebe mala myšlienky, ktoré neboli úplne "mimo" a kvality vidím, mňa to celý čas iba hnevalo a menilo v prah prostého šovinistu. Toto je snímka, ktorá rozhodne nebola nakrútená pre mňa. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Deník Bridget Jonesové, staré panny... a magora." Renée v životní roli, čumáček Firth, sexy Grant, neskutečné hlody, svetr se sobem, fajnový písničkový soundtrack. Ve třiceti možná přihodím i tu pátou hvězdu. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Skvělí film. Jedna z nejlepších romantických komedií vůbec. Film zaručeně pokaždé pobaví. Smolařka Bridget v podání Renée okouzlující za každé situace, stejně jako Colin Firth, který si i v té nejtrapnější scéně umí udržet svou tzv. noblesu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi potěší mnoho žen, mně se taky líbil. Sice nemám ráda Renée Zellwegerovou, ale hraje tu dobře a obdivuji ji, že se pro roli obětovala a přibrala (sice za ty prachy...). No nic, děj je romantický, vtipný, líbí se mi hudba, má to šmrnc. Ve filmu se určitě najde spousta žen, proto je taky tak úspěšný, stejně jako kniha. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejlepší výkon Renée Zellweger, která je v hlavní roli opravdu skvělá. Potěšilo mne také to, že to je více komedie než romantické, což není moc časté. Opravdu spousta vtipných situací, kterým se zaručeně zasmějete. Pro mne osobně naprostá špička žánru. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama