Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Parlay 

všechny recenze uživatele

Britské romantické komedie mám opravdu rád, avšak Bridget bohužel nenaplnila má očekávání. Ač jsem se snažil sebevíc, s hlavní hrdinkou jsem se nedokázal ztotožnit a její osud mě nechával chladným. Žádný průšvih se nekoná, Bridget se mnoha lidem líbí a já to chápu, jen se zkrátka nejedná o můj šálek kávy. Promiň, Bridget, ale mezi námi by to neklapalo :-) ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Dlouholetá srdcovka, na kterou se můžu dívat skoro pořád..:). Hugh Grant fajn, Colin Firth úžasný, ale všechny převálcovala Reneé Zelweger, která svou Bridget zahrála fantasticky. Vtipné, úžasné, britské..:) ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prošel hodně mimo mně. Možná mě zastihl ve špatné náladě, protože jsem viděl jen nesympatickou, tlustou otravnou ženskou a její nikdy nekončící monology na téma: "Chlapi a sex". A to pořád dokola! Pořád jen myslet na to jak vypadá, jestli s ní támhleten bude spát a jak se támhletomu asi nelíbí... Pokud zrovna nepřejímá nad tímto a dostává se mezi lidi, jde většinou o trapné (záměr byl asi vtipné) pokusy jak navázat konverzaci s tím a tím playboyem. Ve výsledku to pro mě jsou trapné dialogy hlavních postav prokládané vnitřními monology na úrovní puberťačky. A v důsledku už se na to nikdy nepodívám a Renée se mi vyloženě zhnusila jako herečka. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Hlavním receptem, jak umět po třicítce prežít život, je umět si ze sebe udělat legraci. A když se o vás navíc přetahují dva nejvíc sexy chlapi z celé Británie, tak už je to vlastně úplná hráčka. Bitvu na ulici mezi Markem a Danielem bych si mohla přehrávat do aleluja :) ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Věc, která pobaví ať už máte zrovna dobrou náladu, či se utápíte v depresích. Krásná komedie s inteligentním humorem, příjemným hereckým obsazením a skvěle dokreslujícími písničkami. Pro mě jedna z nejlepších komedií.. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Myslim, že tohle je důkaz toho, že komedie může bejt dost dobrá, i romantickej film může bejt dost dobrej. A tohle je spojení těhle dvou věcí, málokomu by se chtělo věřit, že i výsledek může bejt fajn. No a přesně tenhle film fakt fajn je, dost jsem se nasmála. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který je sice romantickou komedií, ale ve své podstatě je i vcelku vážný...spousta lidí se potýká s podobnými problémy jako hlavní hrdinka a to je na tomto filmu to nejcennější. Britové prostě takový typ filmů - lidské - umí. Skvostné je herecké obsazení v mužských rolích. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Bridget jsem si dost oblíbil, a to především svoji jednoduchostí a vtipně zpracovaným dějem. Lepší herečku než René Zellweger na to vybrat nemohli. A na tomto dvojdílí mě zaujalo, že oba dva díly byly takřka vyrovnané(alespoň pro mě). 85% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Komedia, na ktorej sa vobec neda zasmiat ...... Zellweger sice fajn, ale komedialnych situacii je len minimum a Sharon Maguire ako reziser mi nehovori absolutne vobec nic. 52 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně často si připadám jako Bridget Jones, akorát vedle sebe nemám svůdníka Hugh Granta nebo neodolatelného fešáka Colina Firtha, což je docela smutné. Bridget je takový obraz třicetileté osamělé ženy, na které se navíc lepí trapasy, ale zároveň i hezcí mužští, sakra ta holka má ale štěstí. U toho filmu se převážně zasmějete a navíc kdo by se nezamiloval v tomhle filmu do Colina Firtha? Ten chlap je dokonalý ! ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Slabé 3*. Je tam pár pasáži, ktoré ma zaujali a zabavili, ale inač je to film na ktorý rýchlo zabudnem, lebo ničím nevyniká a ešte aj zrejme propaguje hnusné fajčenie. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Komedie založená na holce, co tloustne, nosí bombarďáky a nakonec všem vytře zrak ( možná i něco jiného ). Hugh Grant je jako vždy sladký jak diabetik s dortíkem v ruce. Všechny holky tento film milují ( protože si asi nalhávají, že takové nikdy nebyli nebo nejsou ). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hrůzu nejvyšší kategorie. Nakonec se z toho vyklubala průměrná komedie s průměrnými herci. Příběh jedné z miliardy třicátnict nemůže ničím, ale opravdu ničím překvapit. Je to jen jeden z mnoha zfilmovaných osudů. 50% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Bridget je proste Bridget. Vyber herecky super! Colin a Hugh tiez nezaostavaju...Clovek by nepovedal, ze ta Renee nie je Anglicanka. Vyborna romanticka komedia... ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Viděno snad 15krát, a užito na maximum opět 15krát. V Bridget se občas vidím já i moje kamarádky, v Markovi vidíme náš ideál a v Danielovi to, co by (ne)měl mít.Citujeme na povel, smějeme se bez povolení a při každém vzpomenutí některé scény (př.zadek gigantickej jak Brazílie...)brečíme smíchy. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně zdařilý film, ve kterém Renée Zellweger a hlavně hugh Grant byli fakt dobří. Možná škoda, že se ona neobjevila vyloženě v nějakém kasovním trháku, protože já Chicago jako něco světoborného skutečně nepovažuju. Ale pro tenhle film 4*... ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Bridget Jones je sexy, vtipná, trochu zmatená (nebo pomatená), zamilovaná a vulgární třicátnice, kterou prostě nejde nemilovat. Ještě ke všemu té bohyni sexu Bůh nadělil dva ctitele s tváří pana Darcyho a pana Ferrarse (Colin Firth a Hugh Grant - oba v adaptacích knih Jane Austen). Co na tom, že Hugh je hajzl, když mu to tak proklatě sluší? Deník Bridget Jones vytáhl na povrch všechny trabl single třicátnic a omlátil je světu o hlavu neobyčejně vtipným způsobem. Ať už Bridge leze nahoru po tyči v hasičce nebo vaří špagátovou polívku, udržuje si nadhled a šarm (zásluhou Renée) a to se v dnešní době nedá vyvážit zlatem. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama