Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (42)

  • Závěrečné scény "na sněhu" byly ve skutečnosti natáčeny v létě. (NIRO)
  • Potyčka Marka Darcyho (Colin Firth) a Daniela Cleavera (Hugh Grant) neměla žádnou předem připravenou choreografii. Byla improvizována tak, aby šlo o co největší zmatek. (NIRO)
  • Helen Fielding nabídla Salmanovi Rushdiemu cameo se slovy: "Jak by se ti líbilo udělat se sebe blbce?" V samotném filmu ovšem nakonec jako blbec nepůsobí. Dle Rushdieho byla například nepoužita scéna, v níž se políbil s Hughem Grantem (Daniel Cleaver). (Zdroj: ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 71,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 334,2 milionu (z toho v přepočtu 112,6 mil. ve Velké Británii). (NIRO)
  • Natáčelo se od 16. května do 8. srpna 2000 v Anglii, především v Londýně. (Varan)
  • Colin Firth (Mark Darcy) ztvárnil postavu pana Darcyho již v seriálu Pýcha a předsudek (od r. 1995). Kniha "Deník Bridget Jonesové" (a tudíž i tento film) je zčásti poctou právě jeho románové předloze od Jane Austen. (Terez_Vv)
  • Německý distribuční název zní Bridget Jones - Schokolade zu Frühstück, což lze přeložit jako "Bridget Jonesová - Čokoláda ke snídani". (Nancy...)
  • Z filmu bylo vystřiženo celkem šest scén, které byly později k vidění na YouTube. (Dlee)
  • Ve scéně, kdy leží Bridget (Renée Zellweger) s Danielem (Hugh Grant) v posteli, zmiňují britského premiéra. Hugh Grant shodou okolností o dva roky později ztvárnil postavu s touto funkcí ve filmu Láska nebeská (2003). (Aknah)
  • Kvůli velkým váhovým výkyvům byla Renée Zellweger (Bridget Jones) bulvárem označena za mentální anorektičku či osobu, která se chronicky přejídá. Vše však bylo spojeno jen s přípravou na roli ve filmu. (LoLaa)
  • Představitelé dvou hlavních rivalů Hugh Grant (Daniel) a Colin Firth (Mark) jsou ve skutečnosti téměř doslova stejně staří - Hugh se narodil 9. 9. 1960 a Colin jen o den později. (wictoria)
  • Když byla Renée Zellweger (Bridget Jones) v rámci příprav na natáčení zaměstnaná ve vydavatelství, měla na stole fotku svého tehdejšího přítele Jima Carreyho. Kolegům, kteří ji nepoznali, to připadalo divné až úchylné, ale nic jí neřekli. (don corleone)
  • Bridget (Renée Zellweger) používá na svém Apple Mac počítači MSN Explorer, který byl ale vydán pro Apple až v roce 2002. (don corleone)
  • Renée Zellweger (Bridget Jones) mluvila britským přízvukem i v době mezi natáčením. Svým přirozeným hlasem i přízvukem promluvila poprvé až na závěrečném večírku po natáčení. Hugh Grant (Daniel Cleaver) ho popsal jako "divné zvuky". (don corleone)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama