Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, které téměř ničím nepřekvapí. Renée Zellweger se pro roli dosti změnila a nezahrála špatně, přesto nechápu její Oscarovou nominaci (dle mého zapříčiněná hlavně její fyzickou proměnou). Nejlepší výkon podává Colin Firth, který alespoň v mých očích zastiňuje všechny ostatní. Hugh Grant v trochu netradiční roli nezklamal. Na debut Sharon Maguire to není vůbec špatné. Přesto je to spíše pro ženské publikum, ale já se u toho bavil celkem dobře. Tři a půl hvězdičky...... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasická post-feministická variace na Pýchu a předsudek. Třebaže chytrá, emancipovaná a ekonomicky soběstačná, Bridget řeší stejné dilema jako Elizabeth Bennetová. Kde vzít jistotu, že člověk, kterému se chce oddat, je skutečně tím pravým? Výborně rytmizované, akorát dlouhé vyprávění umně balancuje mezi komickým a romantickým, aniž by někdy příliš zvážnělo, jak se stává mnohým americkým romcoms. V hlavní roli bych sice snáze akceptoval anglickou herečku, ale pravdou je, že Renée Zellweger již zřejmě žádná role nesedla tak dobře. Bez ohledu na pohlaví diváka jde o skvělý filmový lék na splín, držící se více při zemi než nadpozemská Láska nebeská od podobného týmu (produkce, scenárista, někteří herci), čímž je také upřímnější. Právě proto mu s přibývajícími roky začínám dávat přednost, dostanu-li chuť na něco britsky uměřeného, romanticko komediálního, dobré rozpoložení povzbuzujícího. 80% Zajímavé komentáře: kiddo, Jeanne, meave, gudaulin ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi ten britský nádech i humor a skvěle zvolená hudba. S Renée Zellweger mám problém takřka v každým filmu, ale tady kupodivu ani ne. Hraje tam takovou nesympatickou mimoňku, což ona je i ve skutečnosti. :-D Nicméně pro dívky především ty, které trpí nějakým komplexem (takže všechny) to bude kultovní záležitost. Pro mě jen mírně nadprůměrná podívaná. 60% ()

meave 

všechny recenze uživatele

Bridget jednoducho nemôžem nemilovať. Možno nerobím až také trapasy, ani toľko nepijem /aby som nedávila/ a ani nefajčím, ale presne chápem ten pocit byť absulútne out, keď nič nie je ako má byť a každý ďalší deň je ešte o chlp viac nahovno. Je to asi jediná rola Renée, voči ktorej nemôžem ani slovkom namietať. Hugh je očarujúci sviniar a Colin uhladený gentleman /isto?/ a ja sa aj po x-tom zhliadnutí cítim vždy tak správne veselo rozpoložená. Nemáte chlapa? Máte babu a ten správny vek? Vrele odporúčam! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že tenhle film nemá světlé momenty, ale na můj vkus je až příliš... dětinský? neuvěřitelný? Baví mě de facto jen Markovy komické modely a jeho opakované konfrontace s Danielem. Nejlepší scénou jsou pracovní pohovory, tu můžu vidět 100x a kouzlo neztrácí, ale jinak... bohužel. :-/ (A kila Renée moc sluší.) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Renée Zellweger (Bridget Jones) se nechala zaměstnat v britském vydavatelství, aby získala přehled, co práce obnáší. Vzhledem k tomu, že se naučila mluvit s britským přízvukem, ji údajně nikdo nepoznal. (don corleone)
  • Představitelé dvou hlavních rivalů Hugh Grant (Daniel) a Colin Firth (Mark) jsou ve skutečnosti téměř doslova stejně staří - Hugh se narodil 9. 9. 1960 a Colin jen o den později. (wictoria)
  • Potyčka Marka Darcyho (Colin Firth) a Daniela Cleavera (Hugh Grant) neměla žádnou předem připravenou choreografii. Byla improvizována tak, aby šlo o co největší zmatek. (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama