Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, v tehdejší době ještě nebyly k mání odstíny šedi, a zamindrákovaným, stárnoucím a poněkud faldíkovým ženám bylo nutno prodat další pohádku o tom, že i když jste v podstatě pitomá kráva, bude o vás stát pohledný a bohatý muž na vrcholu kariéry a ještě se o vás popere s jedním dalším britským krasavcem. Kdyby aspoň z té postavy Bridget neudělali takovou hloupou nánu pitomou, která se celou dobu snaží být děsně chytrá, a přitom je jen blbá jak tágo. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Miramax // Počet premietajúcich kín v USA: 2,547 // Otvárací Víkend USA: $10,733,933 // Filmu môžem vytknúť len pár vyslovene trápnych scén, pri ktorých som mal nutkanie vyhodiť svoju Full HD 3D plazmu von oknom. Inak je Bridget Jones's Diary príjemná a sympatická komédia, ktorá vykúzli úsmev na tvári. PS: Mám slabosť pre ženský britský prízvuk a modrú polievku. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Chytrá komedie s neromantickými hlavními hrdiny a bizarním milostným trojúhelníkem, které nelze upřít originalitu a snahu vybočit ze zažitého žánrového módu. Takový deník by si stálo za to přečíst, stejně jako stálo za to sledovat trojici skvěle se doplňujících herců, kteří se (s výjimkou Firtha) snaží hrát něco jiného, než na co jsme u nich zvyklí. Velkým plusem je zdařilý situační humor, který zvládá Curtis tradičně na výbornou, slabinu naopak vidím v tom, že do života nám toho Bridget nic moc neřekne a veškerá romantika je zastíněna několika gagy a památným soubojem Grant vs Firth, z kinematografického hlediska nejzajímavějším momentem filmu :)) 80% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě obrovským zklamáním. Když jsem viděl tak velkou reklamní kampaň, kde ukazovali nějakou vtipnou scénku a zdejší hodnocení, myslel jsem si, že mě to zaujme. Ovšem ouha. Vtipných scének a celkově vtipu nebylo víc, než v té reklamě a koukat na přehrávající obtloustlou burínu Renée Zellweger mě opravdu neoslovilo. 20%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Až budu bezdětná pětatřicetiletá ženská bez chlapa, tak to možná docením víc (oh, wait...). Takto vidím jen průměrnou romantickou vatu s rovnoměrným poměrem vtipu, trapnosti a nudy. Plus, Renée Zellweger je nesmírně ošklivá a účinkování ve filmech by jí měli zakázat, vedle ní to zachraňuje jen sympatické fuckování, a sympatický Hugh Grant. Šeď... ještě štěstí že nemá celých 50 odstínů. 5/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Aby Darcy (Colin Firth) vyzeral čo najviac smiešne, vznikol nápad s príšerným svetrom so sobom. Vyskúšali niekoľko variácií, kým sa im zdali parohy dosť výrazné a výraz soba dostatočne natvrdlý. (krasomama)
  • Závěrečné scény "na sněhu" byly ve skutečnosti natáčeny v létě. (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama