Reklama

Reklama

Bylo nás šest

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1986, 5 h 29 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Monika Žáková, Jan Šťastný, David Matásek, Martin Zounar, Ivana Chýlková, Veronika Gajerová, Miroslav Zounar, Naděžda Prchalová-Vicenová, Miroslava Pleštilová, Mahulena Bočanová, Regina Řandová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál J. Bednáře a K. Štorkána vypráví o životě mladých lidí, kteří byli po úspěšné maturitní zkoušce na gymnáziu malého města přijati ke studiu na vysoké škole v Praze. Příběh šestice čerstvých vysokoškoláků, které k sobě pojí pevné přátelství, začíná jejich loučením s domovem a odjezdem mezi neznámé lidi, do dosud důvěrněji neprobádaného a neznámého hlavního města. V režii J. Adamce uvidíte v hlavních rolích studentů Moniku Žákovou (svědomitá posluchačka oboru archeologie filozofické fakulty Radka Holečková), Jana Šťastného (hudebně nadaný Jirka Jílek, student ekonomie), Davida Matáska (dobrý matematik Honza Špaček, přijatý na stavební fakultu), Veroniku Gajerovou (ctižádostivá Hanka Dušková, studentka DAMU), Martina Zounara (poctivec a idealista, budoucí právník Ivan Trnka) a Ivanu Chýlkovou (sportovně založená studentka Eva Rillichová). (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, které mě zaujalo snad ještě více než "starší sourozenec" Zkoušky z dospělosti. Super úvodní skladba, příjemné herecké výkony, solidní scénář, za mě tedy spokojenost. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Tak nevim co je vetsi hovno jestli tohle bylo nas 6 nebo Zkousky z dospelosti. V obou serialech se objevi temer totozne tvare v ruznych rolich. Zde davam pouze jednu hvezdu za Pavla Zednicka a jeho hlasku, ze by adeptka na herecku mela zhubnout do plavek. Spousta idiotskych dialogu kteryma je film doslova prospikovan uz me snad ani neprekvapily, ani to, ze v kazde pate diskuzi zazniva, jak si kazdej vydela kolik, ze nepotrebuje studia, a ze jako pridavac na stavbe si v socialistickym raji dokaze zit jako kral. Tyhle zvasty byly ostatne i v serialu Zkousky z odvahy. Tresinka na dortu byli tokajici Vladyka s Chylkovou, ktery ji chtel za kazdou cenu dat do "Cary". To opravdu v te dobe nebyli hezci lidi, na ktere by se lepe divalo? Treba by ani nemuseli umet hrat, protoze krome asi 2 vyjimek zde stejne nikdo nehral. To opravdu Vladyka ve sve dobe symbolizoval sexualni idol? Nejen v tomhle serialu, vzpomenme treba My vsichni skolou povinni. Nevim asi si idoly mladych predstavuju trochu jinak. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Až smutně nudný socialistický seriál o partě kamarádů, kteří jedou na vysokou školu do Prahy, kde taky začínají žít dospělý život. Každej z nich se choval jako naprostej idiot, každej neustále o něčem lhal, s někým se hádal nebo měl tendenci se poprat. 👍🏻 I když všichni působili docela přirozeně a přesvědčivě, nebylo to ono. Prostě mi přišlo, že se nudí i ti herci... ne jen já. 🙈 Jediný, kdo tak nějak za něco stál, byl Jan Šťastný v roli Jirky Jílka, kterej se ovšem jako idiot choval ze všech nejvíc a upřímně mi nejde do hlavy, jak se s ním po tom všem mohla bavit celá parta, natož se s ním pak ještě vyspat jeho „holka“. Vladimír Dlouhý ve svých 💀FAKT HODNĚ REAL VOUSECH💀 nevypadal jako vysokoškolský učitel ani kdybyste mě podplatili a dialogy byly poněkud divný, nějak mi přišly o ničem. Prostě je tu pravidlo, nepouštět si seriál během toho, co jsme unavení, protože u něj zaručeně usneme. Seriál je zároveň po celou dobu doprovázený písničkama od Dalibora Jandy, které mě po třetím díle začaly pěkně vytáčet, protože tam byly v podstatě permanentně 💀 ale to je jen taková třešinka. Takže all in all, asi bych seriál doporučila nadšencům naší československé oddechové kinematografické tvorby, protože obyčejný smrtelník si na tom asi úplně nesmlsne. ()

LarryW 

všechny recenze uživatele

Oheň voda vítr...samolepky lásek po kapsách... Typickej komunistickej seriálek se vším všudy...je to koukatelný a dnes už i pro zasmání ()

Pisoarec 

všechny recenze uživatele

Další z legendárních a mnou tak oblíbených seriálů z dob bolševika. Ne že bych tomuto režimu nějak holdoval, to v žádném případě, ale podle mého mínění se za tu dobu urodilo tolik skvělých českých seriálu a hlavně filmů a veseloher, že je dnes až škoda ,že už takové neumíme. Hned ze začátku se vám do paměti vryje Jandova píseň, kvůli které jsem vždycky spěchal domů, abych jí stihl a pak následuje plejáda tehdy ještě mladých českých herců, typu Trojan, Zounar či Verča Gajerová, která tu měla sex-apeal jako hrom. Úderně a trefně napsaný scénář ze života, dává divákovi pocit, že seriál je natočen zejména o lidech a pro lidi. Dnes se některé způsoby řešení problémů a starostí mohou zdát směšné a banální, ale kvůli tomu by se nemělo srázet hodnocení seriálu. Vždycky ho rád na Primě znovu uvítám a režiséru Adamci přeju pěkné líbánky s pěknou Janou Novákovou. Jen počkej, ty šmejde.... ()

Holobrádek 

všechny recenze uživatele

Seriál o mládeži z dob socialismu je sice zajímavou exkurzí do dob nedávno minulých, ale na to bohatě stačí jeden díl. Na dalších už divák rychle pochopí, že děj je plytký, bez vtipu a nápadu. Nicméně obsazení je skutečně bohaté a známými tvářemi let se to jen hemží... ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Seriál pro MLÁDEŽ. To si uvědomte, než začnete hodnotit, protože Kačeří příběhy taky neporovnáváte s Felliniho filmy. Některé dialogy jsou trochu umělé, a některé herecké výkony ještě nedozrálé (např. Šťastný, pozdější obstojný dabér, tady vysloveně huhňá..). tak proč 4 hvězdy? Protože tento seriál, který, přes pomalejší rozjezd, je velmi zajímavý a rozhodně má co říct i dnešní mládeži, která není tak úplně jiná než tehdy, jak si mnozí myslí....moc dobrá byla linie s Matáskem a Chýlkovou, zde to bylo napsané skoro až dietlovsky poutavě. Škoda, že nedostali větší prostor. Dlouhému jsem fandil, aby mu to vyšlo s Žákovou......Celkově vzato: Adamec byl dobrý režisér (viz Dlouhá míle), než začal brát zakázky typu Cest domů....A jako třešnička, nebo spíš pořádná třešeň: Úvodní a závěrečná melodie - paráda! "Voda, oheň, vítr,...":) ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Klasická výchovná jednohubka, kterou nám v době dospívání cpali do hlavy. Ale v té době mě to bavilo, pokud si vzpomínám. Nejvíce mi v hlavě utkvěla úvodní písnička Dalibora Jandy a také Monika Žáková, která sice nepředvádí žádný herecký výkon, ale prostě se mi tehdy strašně líbila. Skvělé je i vidět mnoho dnes velmi známých tváří v jejich mladých letech, viz např. štěk Ivana Trojana. ()

lingering odpad!

všechny recenze uživatele

Moralizující, rádoby "ze života" dílko, nad nímž komunisticky smýšlející bývalí studenti jistě zamačkávají slzu nostalgie. ()

mia.com 

všechny recenze uživatele

Bylo hezke videt generaci tech nasich znamych hercu jako mladoucke decka. Ale jinak to byla kapku utahana nuda. A ten konec? Kluk holku malem znasilni, ona furt opakuje, ze nechce a za par vterin se necha? Wtf? :D ()

Monicina 

všechny recenze uživatele

Kultovný seriál z môjho detstva, viacerí z môjho okolia sme na tom fičali. Skvelý hit Oheň voda vítr od D. Jandy, páčili sa mi postavy, Ján Šťastný bol fešák, M. Žáková sympatická baba, i keď mohla dať radšej prednosť tomu svojmu profesorovi, ktorý sa k nej viac hodil. Všetci sme nadávali na tú mrchu Maximiliánu. Mám k tomuto seriálu nostalgické spomienky a skvele odzrkadľoval atmosféru v 80 rokoch, i keď dnešný mladí asi nad týmto ohŕňajú nos. ()

laco176 

všechny recenze uživatele

Takéto seriály sa v tejto dobe nedajú hodnotiť. Proste úplne iná doba je. Hodnoty ktoré boli v osemdesiatych rokoch teraz absolútne neplatia. Aj keď som v tej dobe bol teenager, teraz sa na všetko pozerám úplne inak. ()

Reklama

Reklama