Reklama

Reklama

Bylo nás šest

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1986, 5 h 29 min (Minutáž: 52–57 min)

Režie:

Jiří Adamec

Hrají:

Monika Žáková, Jan Šťastný, David Matásek, Martin Zounar, Ivana Chýlková, Veronika Gajerová, Miroslav Zounar, Naděžda Prchalová-Vicenová, Miroslava Pleštilová, Mahulena Bočanová, Regina Řandová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílný televizní seriál J. Bednáře a K. Štorkána vypráví o životě mladých lidí, kteří byli po úspěšné maturitní zkoušce na gymnáziu malého města přijati ke studiu na vysoké škole v Praze. Příběh šestice čerstvých vysokoškoláků, které k sobě pojí pevné přátelství, začíná jejich loučením s domovem a odjezdem mezi neznámé lidi, do dosud důvěrněji neprobádaného a neznámého hlavního města. V režii J. Adamce uvidíte v hlavních rolích studentů Moniku Žákovou (svědomitá posluchačka oboru archeologie filozofické fakulty Radka Holečková), Jana Šťastného (hudebně nadaný Jirka Jílek, student ekonomie), Davida Matáska (dobrý matematik Honza Špaček, přijatý na stavební fakultu), Veroniku Gajerovou (ctižádostivá Hanka Dušková, studentka DAMU), Martina Zounara (poctivec a idealista, budoucí právník Ivan Trnka) a Ivanu Chýlkovou (sportovně založená studentka Eva Rillichová). (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

kingik 

všechny recenze uživatele

"Když do života vcházím, hned všechny dveře otvírám"...pokud jste text známé písničky Dalibora Jandy pochopili, jistě si potykáte i se seriálem, který byl typickým představitelem seriálů pro (socialistickou) mládež. Adamec tyhle seriály uměl, byly trochu točené idealisticky a věděl, koho do rolí z mladých herců obsadit, a kdo mu do práce nebude kecat. Vetchý, Suchánek nebo Roden, ti se v jeho dílech neobjevovali, ale takový Čenský, Navrátil a další poměrně pravidelně a odváděli velmi dobré herecké výkony. Neznamenalo to, že by režisér vždy plnil kvalitu, ale mně se jeho seriály celkem líbily. Rozhodně se na ně dalo dívat na rozdíl od těch dnešních výplodů, na kterých se také jako režisér dost často podílí. Z dnešního hlediska přece jen pohled na tehdejší vzorné, i ty méně vzorné studenty gymnázia a jejich chápavé profesory, přece jenom tolik nenadchne, ale přesto se stále jedná o dobře natočený seriál, na němž už je stáří výrazně znát. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu nestarnúci seriál o mladom študentskom veku v dobách, kedy to bolo trochu iné, pre niekoho zaostalé, z mojej perspektívy ale mnoho vecí bolo na školách lepších. Keď opomenieme súdruhovanie, tak sa minimálne aspoň odovzdávalo kvalitné vzdelávanie na kvalitných školách, dnes je už kadekto inžinierom či magistrom, no vo svojom obore sa ani nezamestná. Seriál sa mi páčil aj kvôli nesmrteľnej pesničke Dalibora Jandu, ktorú mu dlho závidel aj Kája Gott a ten bol dokonca isté obdobie na Štaidla naštvaný, že to nedal jemu. A tie jednotlivé príbehy postáv sú jednouché, no pútavé. Vybraní boli aj dosť pekní herci oboch pohlaví (verím len na dve). Taká Monika Žáková je ale žiarivým príkladom toho, že keď k mladosti pridáte 30 rokov a 80 kíl, už to nie je pravé orechové. ()

Reklama

Stejšn odpad!

všechny recenze uživatele

Je to úplně stejná sračka, jako o pětadvacet let novější Ordinace v Růžové Zahradě a nemůže to omluvit ani nostalgie. A tituková písnička Dalibora Jandy a Heidi Janků, s refrénem "Praha byla, je a bude ráj" je úplně stejně protivná jako Žbirkova titulní z druhého jmenovaného seriálu (a to jsem pražák). Herecké výkony primitivní, scénář pitomý, nemůžu tomu dát jiné hodnocení než té ORZ. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší z předlistopadových seriálů, které jsem zkusil. Rozvláčné unylé nic, bez pořádné zápletky, bez alespoň minimálního vývoje či posunu postav, mezi nimiž je téměř nemožné najít jedinou, která by byla sympatická, věrohodná nebo alespoň zajímavá. Nuda, kde jedinou zábavou je tak možná lov mladičkých budoucích hereckých hvězd v epizodních rolích, třeba Ivana Trojana nebo Yvety Blanarovičové. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jako serial to zadnou hodnotu nema. Scenar a dialogy je jedna velka bida a klise. Potesi par postav a par scenek, ale jinak je to uplna ztrata casu. Co ovsem muze zaujmout je snad kompletni plejada hercu nadchazejici generace, mladiku a mladic, z nichz dneska mnohe zname jako hvezdy a stalice filmu ci serialu. Hlavni hvezdou (zrejme) je Monika Zakova, ktery to moc slusi a mozna, ze kdyby ji tenkrat nekdo potahl nahoru, dal ji poradnou roli atd. mohla z ni byt star. Dalsi krasavici byla Veronika Gajerova, ktera tam hrala blbou blondynu, ale sluselo ji to. Pro zvedave divaky, popr. jako nahled do zacatku nasich hercu tehdejsi mlade generace, je to vlastne docela poucne podivani. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Poprvé před kamerou Monika Žáková a Ivan Trojan. (M.B)
  • Naposledy před kamerou Marie Motlová. (M.B)
  • Postava Maxmiliány v podání Mahuleny Bočanové se v seriálu ani jedinkrát neobjeví při učení nebo v jiné souvislosti se školou, s výjimkou menzy, kde se seznámí s Jirkou (Jan Štastný). Není přitom sice nikde výslovně řečeno, že také studuje ekonomii, ovšem při prvním setkání varuje Jirku před profesorem Kadlečíkem a Jirka ji také v tomtéž díle představí Radce (Monika Žáková) jako svou spolužačku. (curfew77)

Reklama

Reklama