Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ladislav Pešek v hlavní roli malé televizní komedie o zmatcích kolem nečekané výhry... Bývalý námořník Kotrba (L. Pešek) přezdívaný Admirál má jeden sen, že vyjede vlastní lodí na moře. Pět let ji stavěl a teď je hotová, ještě mu chybí peníze na zakoupení motoru. Prosí o finanční podporu svého kamaráda Pošmurného (R. Hrušínský). Ten se však vymlouvá na svatbu své dcery. Peníze má odložené na věno, a proto nemůže kamarádovi nic půjčit. Pak má Kotrba štěstí – vyhraje poukaz na zboží v ceně 10 tisíc. Má to však zádrhel. Poukaz může vyměnit pouze za zboží v místní jednotě, kde se stal 100 tisícím návštěvníkem. Admirál Kotrba to ale lišácky vykoumá. Nechte se překvapit, co vymyslí! (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Jde o vcelku povedenou dobovou satiru či moralitu. L. Pešek ve své roli Kotrby toužil pořídit si nový motor do své lodi, který stál 8000 Kčs. Neměl na něj, ale vyhrál poukázku na deset tisíc Kč v místní samoobsluze, ale musel si zboží pořídit do určitého termínu, aby poukázka nepropadla, ale jen v té samoobsluze, která však motory nevedla a nedalo by se to proúčtovat. Tak se rozhodl zřídit bublinkové lázně v místní nefuknční kašně. Jak to však nakonec dopadlo.... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kotrba (Ladislav Pešek) celý život touží jen po jediném, vyrazit na plavbu na své lodi. Chybí mu už jen jediné, sehnat lodní motor v celkové ceně 8 tisíc Kčs. Když mu ale peníze nepůjčí ani jeho nejlepší přítel (Rudolf Hrušínský), začíná se se svým snem pomalu loučit. Nečekaně se ale na něj usměje štěstí - stane se stotisícím návštěvníkem místní samoobsluhy, a vyhrává poukaz na 10 tisíc. Bohužel jej musí utratit jen za sortiment oné samoobsluhy - a ta lodní motory rozhodně nevede. Ale i nyní si Kotrba dokáže poradit ... Film jsem poprvé viděl před mnoha a mnoha lety, a jediné, co mi uvízlo v paměti je ono originální řešení získání potřebných financí. Před pár měsíci jsem si řekl, že se na film musím podívat znovu - jenže jsem netušil ani jak se jmenuje, ani kdo zde hraje (nějak jsem si vsugeroval, že v hlavní roli byl Vlasta Burian), takže zjišťování jak se film jmenoval a cesta k němu nebyla vůbec jednoduchá. Po měsících dráždění Google jsem se nakonec k cíli dobral - a na Silvestrovský večer si tento filmeček vychutnal. Sice se na něm hodně podepsal zub času - ale i tak jsem se (opět) dobře pobavil. Kromě samotné zápletky (která se bohužel odehraje velmi zrychleně v posledních asi 5 minutách) stojí ještě za zmíňku hádky mezi Peškem a Hrušínským (trochu mi připomínaly Dej si pohov kámoši).. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Maličkost, humoristická bagatela, vlastně naivní. Ale Pešek s Hrušínským si svoje týpky užili. --- Připomnělo mi to tu hroznou dobu. Kdybych se tam mohl na skok vrátit s takovým poukazem, co bych si v té socialistické Jednotě asi tak koupil? --- Po chvíli přemýšlení jsem na to přece jen přišel: alkohol a cigarety. To tenkrát bylo, a mnohem levnější, než dnes. ()

Smells 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii jsem viděl poprvé jako malý chlapec,tenkrát ještě v ČST a jako jednu z mála jsem si ji pamatoval dodnes,kdy jsem měl možnost před nedávnem vidět ji znovu po těch letech. Krásná mini komedie s výborným a vždy milým Láďou Peškem v roli kapitána,který touží po motoru pro svou loď. Zdatně mu sekunduje také nepřekonatelný Hrušinský. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie o potížích, které provázely výhru pana Kotrby (L. Pešek), pro svou oblibu v plavidlech nazývaný Admirál. Tento důchodce, který celý život sloužil jako lodník, se stal jubilejním návštěvníkem místního obchodního centra a jako odměnu dostal poukaz na nákup zboží v oné prodejně. Pan Kotrba však touží po nákupu lodního motoru, který by namontoval na loď, kterou si sám postavil a tento produkt pochopitelně zmíněná prodejna nevede. Je nutné tedy vymyslet způsob jak z nabízeného zboží vydělat finance na nákup motoru. V komedii P. Schulhoffa se kromě poněkud neobvykle vznětlivého pana Peška objevil R. Hrušínský jako jeho známý, neboť o přátelství lze hovořit pouze stěží a dále byl obdařen poměrně velkou rolí vedoucího prodejny V. Štekl. V menších rolích můžeme sledovat J. Líra, D. Hlaváčovou a N. Popelíkovou coby Kotrbovu vypočítavou sousedku. Jedná se o třičtvrtě hodinovou nepříliš známou a řekněme průměrnou veselohru, na jejímž konci byl problém pana Kotrby nečekaně jednoduše vyřešen a on tak mohl vyplout se svou lodí na vodu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Řevnice. (dyfur)

Reklama

Reklama