Reklama

Reklama

Pokud někdy budeme mít tu smůlu a připleteme se k přepadení pošty, měli bychom se chovat tiše a pokorně, protože nikdy nevíme. (Česká televize)

Recenze (12)

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČERNÍ ANDĚLÉ - REQUIEM - DÍL ČÍSLO 5. CITÁT - Nahoře mám zimu jak v Ruskym filmu............ Příběh řadím mezi jeden z nejlepších v této sérii. Jiří Schmitzer zde hraje malíře obrazů, momentálně trochu na mizině. Při vykrádačce na poště se však jeho situace změní. Zda k dobrému nebo ne, je jen na divákovi. Scénu z lanovkou bych nechtěl zažít. CITÁT - Pozdravujte Mrazíka........ ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že věci, které v sobě mají detektivní prvky, akční nebo situačně aktivní stránku a zároveň nějakou záhadu, se mi líbí. Možná proto jsem si vybral právě scénář, který mi připadal v rámci uvěřitelnosti „nejtruchlivější“. I když v jiné rovině, k takovému temnému detektivnímu trendu se hlásím i v dokumentu, který právě dokončuji o hledání pozůstatků sedmadvaceti popravených českých pánů. Requiem je příběh o životem zklamaném osamělém malíři, který se dobrovolně izoluje od lidí, uchyluje se do ústraní. Ten den, v němž začíná náš příběh, je pro něj mimořádně nešťastný. Připlete se k věci, do které by se plést neměl… A od té chvíle se začíná řetězit ten jeho osud, který ho proti jeho vůli a přičinění dosmýká až k dosti hořkým koncům. Mottem či erbem tohoto filmu je Dűrerova grafika Rytíř, Smrt a Ďábel, která byla původně ve scénáři úplně podružným motivem. My jsme ji trošku rozpracovali, a tak se motiv smutného rytíře, kterého někam vstříc velice neradostnému osudu unáší jeho kůň za doprovodu dvou podivných, bizarních, morbidních bytostí jako je Smrt a Ďábel, stal vlastně jakousi parafrází malířova příběhu. Pokud se týká představitelů, na pana Schmitzera jsme přišli po několika diskusích s dramaturgem. Zato u ženské představitelky mi bylo od počátku jasné, že by to neměla být žádná notoricky známá tvář, ale naopak bytost, která je pro nás podobně nepřečtená a záhadná, jako pro hlavního hrdinu. Proto jsme ji hledali mezi zcela neokoukanými mladými herečkami, které se na obrazovce neobjevují často. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • „Requiem“ v překladu do češtiny znamená „zádušní mše“ nebo „mše za zemřelé“. (ArthasKarfa)
  • Horská chata, která se v epizodě objeví, je Petrova bouda ve Špindlerově Mlýně. (ArthasKarfa)
  • Lanová dráha, vyskytující se na konci dílu, se nachází v Rokytnici nad Jizerou a vede na Lysou horu. Byla postavena rakouskou firmou Doppelmayr v roce 1996. (JLanovkar)

Reklama

Reklama