Reklama

Reklama

Hlavní hrdina nás přesvědčí, že zákeřná choroba nemusí být vždy tím nejhorším nepřítelem, číhajícím na bezstarostné mladé muže. (Česká televize)

Recenze (23)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z hlediska kvalit scénáře a předvedených hereckých výkonů je pro mě Help for you vrcholem seriálového cyklu Černí andělé. Dva výrazní protihráči z rozdílných generací předvádějí herecký koncert okořeněný černým humorem a rafinovanou pointou. Příběh jednoho pečlivě naplánového spiknutí, napsaný ve stylu klasické detektivky, s moderním televizním výrazem. Jeden z vrcholů české televizní dramatické tvorby 90. let. Celkový dojem 90 %. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám žádný ze sedmi ostatních scénářů, ale ten, který mi nabídli, jsem přečetl na jeden zátah. Krátký, chytře napsaný příběh, černý humor, velmi výrazná a nečekaná pointa. Připomnělo mi to americký seriál Povídky ze záhrobí, který se u nás před pár lety vysílal a který jsem tehdy s potěšením sledoval. Tenhle žánr se u nás moc nepěstuje, a tak jsem ani na chvilku neváhal a nabídku přijal. O příbězích, jako je tento, se toho dopředu mnoho říci nedá. Všechno tu stojí a padá právě s pointou a není možné prozrazovat cokoli, co by oslabilo její překvapivost. Snad tedy jen tolik, že tu jde o mladého muže, který onemocní neléčitelnou chorobou a zároveň nalezne nevšední přátelství, kterému je ochoten přinést velmi zvláštní oběť. Spíše než o ztrátě imunity, jak se praví v popisku filmu, bychom mohli hovořit o ztrátě identity. A o ceně, kterou musíme někdy platit za svoji lehkomyslnost a nezodpovědnost. Petr Slavík ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +scénář, Saša Rašilov a ostatní herci, uvěřitelné -po rozuzlení jsem čekal delší (boj o záchranu) závěr/// Naprosto příjemné překvapení. Kvalita, která se skrývá za tímto filmem je neuvěřitelná a to nemyslím jen filmového štábu a herců, ale především scénáře, který patří k tomu nejlepšímu co jsem za poslední roky viděl. Některé momenty jsou jasné už předem, nebo je alespoň trošku vnímavý divák postřehne, přesto však film dokáže v mnoha okamžicích příjemně překvapit./// Celkem 82%/// ()

randalll 

všechny recenze uživatele

Tento díl i celej cyklus Andělů hodnotím velmi kladně. Nenásilnou formou je servírovano něco z čeho by si dnešní rádoby tvůrci rychlokvaškových sraxek měli vzít vzor. Kamera, střih a herci nepřehrávají alá Plánková. Ano tohle rozvíjet s napumpovaným rozpočtem a dostáváme se do kvality, za kterou se nemusíme stydět. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Syn postavy Petra Kostky, který se ve filmu objeví pouze na fotografii, je ve skutečnosti mladší bratr Saši Rašilova Václav. (kosticka7)
  • Místnost soudu, kde se odehrávají všechna líčení, je v budově Okresního soudu v Mladé Boleslavi. (ArthasKarfa)
  • Zámek, který se v epizodě objeví, je zámek Hrádek u Nechanic. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama