Reklama

Reklama

Černí andělé

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2001, 7 h 2 min (Minutáž: 51–53 min)

Scénář:

Ivan Hubač

Hrají:

Ladislav Frej st., Saša Rašilov nejml., Petr Kostka, Rudolf Hrušínský ml., Barbora Hrzánová, Vladimír Dlouhý, Stella Zázvorková, Jiří Schmitzer, Vladimír Škultéty, Ivana Chýlková, Marek Vašut (více)
(další profese)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus kriminálních thrillerů, vyprávěných "zevnitř", bez přispění detektiva, a často i s minimální asistencí policie. Jednotlivé příběhy jsou nazírány optikou některé z hlavních postav. Tento přístup dává autorovi scénáře Ivanu Hejnovi mimořádnou svobodu při výběru témat příběhů i volbě prostředí, ve kterých se odehrávají, což jednoznačně přispívá k vysoké atraktivitě jednotlivých epizod. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (4)

Černí andělé (2001) 

Cyklus osmi mysteriózních příběhů s hororovou atmosférou, které propojuje jen motiv pohřebního ústavu, který má pak svůj vlastní závěrečný díl . Kvalita je jako na houpačce, překvapivě nejslabší byl E04 od mistra českého hororu Herze, naopak některé by mohli být skoro i celovečerním filmem ( E05, E06, E07). Filmově už se na tom podepsal zub času a některé vyprávěné postupy mi evokovali ještě Bakaláře, ale jako celek je to mírně nadprůměrná záležitost české tv tvorby. ()

Trosečník (2001) (E03) 

Řezníček jako pacient z Bohnic, který uteče a vezme v obchoďáku rukojmí Stašovou a chce dva miliony a nové boty, protože mu to radí schizofrenní představa jeho otce. V rámci Černých andělů nadprůměrný díl námětem, ikdyž provedení místy naivní. ()

Requiem (2001) (E05) 

Jiří Schmitzer jako zkrachovalý malíř, který okrade lupiče při přepadení banky - nejlepší story z cyklu Černí andělé. ()

Help For You (2001) (E07) 

Saša Rašilov jako HIV pozitivní oběť , tak dokonalé manipulace, že na sebe vezme i vraždu místo Petra Kostky. Jeden z nejlepších příběhů Černých andělů se skvělým obsazením, včetně úvodní malé role slovenské hvězdičky Barbory Nedeljákové, která později zazářila v Hostelu. ()

Reklama

Reklama