Reklama

Reklama

Černí andělé

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2
Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2001, 7 h 2 min (Minutáž: 51–53 min)

Scénář:

Ivan Hubač

Hrají:

Ladislav Frej st., Saša Rašilov nejml., Petr Kostka, Rudolf Hrušínský ml., Barbora Hrzánová, Vladimír Dlouhý, Stella Zázvorková, Jiří Schmitzer, Vladimír Škultéty, Ivana Chýlková, Marek Vašut (více)
(další profese)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus kriminálních thrillerů, vyprávěných "zevnitř", bez přispění detektiva, a často i s minimální asistencí policie. Jednotlivé příběhy jsou nazírány optikou některé z hlavních postav. Tento přístup dává autorovi scénáře Ivanu Hejnovi mimořádnou svobodu při výběru témat příběhů i volbě prostředí, ve kterých se odehrávají, což jednoznačně přispívá k vysoké atraktivitě jednotlivých epizod. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (61)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Zoufale kolísavá úroveň. Tak odlišná divácká hodnocení jednotlivých dílů ale přisuzuju i tomu, že se lidi často nechali oblbnout pozlátkem (pěknou kamerou) a nebrali moc v potaz originalitu a vnitřní logiku scénáře/dialogů. __________ Epizody: Červená karta**; Pokoj bez oken***; Help For You****; Requiem****; Azyl***; Trosečník**; Experiment*; May Day* ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy i příběhy tohoto cyklu jsou smyšlené, jejich podoba se skutečností je zcela náhodná.1 - ČERVENÁ KARTA - **** - CITÁT - Budu vám vyprávět příběh z následkem smrti.......... 2 - POKOJ BEZ OKEN - ***** - CITÁT - Jsi báječná ženská, nejlepší, kterou jsem poznal........ 3 - TROSEČNÍK - *** - CITÁT - Táta chtěl, abych to dělal a tak to dělám......... 4 - EXPERIMENT - *** - CITÁT - Vy tu mého dědu držíte........... 5 - REQUIEM - **** - CITÁT - Obvykle jdu kam chci, jsem svobodný člověk........ 6 - AZYL - **** - CITÁT - Je to hodný člověk, má takové laskavé oči......... 7 - HELP FOR YOU - ***** - CITÁT - Mám AIDS. Stejně je to už všechno jedno......... 8 - MAY DAY - ***** - CITÁT - Pojmenoval jsem tu rakev May Day........ Cyklus neobyčejných příběhů Ivana Hejny. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár dílů jsem viděl při jeho premiéře, ale už si je moc nevybavuju. Včera jsem ale shlédl v repríze jeden kousek nazvaný "Azyl" a musím říct, že jsem se bavil výborně. Skvěle vystavěný příběh dvou životních ztroskotanců, kterým jedno špatné rozhodnutí změnilo život. Takže těch pět hvězd je za toto dílko! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Černí andělé" jsou nenápadní, přesto se jedná o jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. Stačilo, aby se dalo pár chytrých hlav dohromady (ano, Filip Renč samozřejmě nemůže chybět) a vnikla tahle horrorová nádhera... Viděla jsem všechny díly, mým nejoblíbenějším je však bezkonkurenční "Pokoj bez oken", který je skvělý nejen díky nejlepším hercům, perfektní psycho atmosféře a dobrému nápadu, ale především díky nečekanému a (mírněXD) klaustrofobickému konci... Notak, kde je nějaké pokračování?!?:-( ()

Galerie (40)

Zajímavosti (19)

  • Místnost soudu, kde se odehrávají všechna líčení, je v budově Okresního soudu v Mladé Boleslavi. (ArthasKarfa)
  • Natáčelo se v Praze v lokalitách Letná, Ruzyň, Staré Město a Vinohrady. (Terva)

Reklama

Reklama