Reklama

Reklama

Černí andělé

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2001, 7 h 2 min (Minutáž: 51–53 min)

Scénář:

Ivan Hubač

Hrají:

Ladislav Frej st., Saša Rašilov nejml., Petr Kostka, Rudolf Hrušínský ml., Barbora Hrzánová, Vladimír Dlouhý, Stella Zázvorková, Jiří Schmitzer, Vladimír Škultéty, Ivana Chýlková, Marek Vašut (více)
(další profese)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus kriminálních thrillerů, vyprávěných "zevnitř", bez přispění detektiva, a často i s minimální asistencí policie. Jednotlivé příběhy jsou nazírány optikou některé z hlavních postav. Tento přístup dává autorovi scénáře Ivanu Hejnovi mimořádnou svobodu při výběru témat příběhů i volbě prostředí, ve kterých se odehrávají, což jednoznačně přispívá k vysoké atraktivitě jednotlivých epizod. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele cheyene k tomuto seriálu (9)

Černí andělé (2001) 

Kdybych měl udělat průměrnou známku za všechny epizody a zahrát si na učitele na konci školního roku, musel bych dát 4*. Budu však hodný a s mírně přivřenýma očima přihodím i tu poslední hvězdičku. Tento cyklus je totiž zvláštní svým pojetím, v jeho epizodách projde řada výborných herců, kteří se ujímají nejrůznějších a zajímavých námětů, ale hlavně má atmosféru. Několik dílů je vskutku výborně vystavěno a zanechá určitou stopu v divákovi. Nejvíce se mi asi líbila epizoda Azyl, přestože nepřináší nic extra nového a dal jsem jí "jen" 4*. Na druhou příčku bych dal Pokoj bez oken, který si ode mne vysloužil plné hodnocení za excelentní atmosféru, prostředí, námět a herecké výkony ústřední dvojice. Třetí místo obsadí Trosečník díky Pavlu Řezníčkovi, který se dle mého názoru ujal své role opravdu velmi dobře..alespoň já mu ji věřil. Dále by se pak umístily epizody Help For You, May Day, Červená karta, Experiment a naposled Requiem. ()

Červená karta (2001) (E01) 

Pro mě je Červená karta asi jedním ze slabších dílů Černých andělů, ale přesto má své velké klady, takže dávám 4*. ()

Pokoj bez oken (2001) (E02) 

Tohle je regulérní horor a slušný konkurent Studny z majora Zemana :) Magické prostředí, výteční herci, hororová zápletka a atmosféra, výborné scény, napětí, závěr....Pokoj bez oken má zkrátka vše, co stačí na 5*. ()

Trosečník (2001) (E03) 

Táta mi dal přesné instrukce. Musím dát 4*, jinak mě seřeže. Tátovi se neodmlouvá. .. Pro někoho možná průměrné ztvárnění zajímavé látky, ale podle mého jde o dokonalý příběh toho, jak může život změnit nepřiměřeně přísná výchova a jedny zapomenuté klíče v zapalování. Do průšvihu se Pavel Řezníček dostal ani nevěděl jak. Myslím, že se své role ujal velmi dobře. Já mu ji věřil se vším všudy. ()

Experiment (2001) (E04) 

Experiment je taková rozporuplná epizoda Černých andělů. Má atmosféru, dobré herce a zajímavý námět, ale celkově nemá jakousi "sílu", aby zanechal nějaký hlubší dojem v divákovi. Jde o takovou příjemnou, místy k hororu inklinující jednohubku. Největší poklonu zaslouží asi Jiří Lábus :) ()

Requiem (2001) (E05) 

Pro mě zatím nejslabší epizoda z Černých andělů, ale stále dost dobrá, abych dal 4*, nejen za prostředí Krkonoš a samotný závěr. ()

Azyl (2001) (E06) 

Vladimír Dlouhý zde prokazuje, že je (resp. dnes už byl) opravdu vynikající herec. Pěkný příběh. ()

Help For You (2001) (E07) 

Další dobrý příběh, který je však poměrně dobře čitelný od počátku. Má určitou atmosféru, takže nevidím důvod nedát 4*. ()

May Day (2001) (E08) 

Konečně možnost nahlédnout, kdo stojí za věrnými účastníky každé epizody Černých andělů - zřízenci pohřebního ústavu Stín. Karel Roden je tradičně dobrý, námět stále aktuální a atmosféra povedená, napínavá, trochu ponurá, takže s hodnocením zůstávám hvězdičku od plného počtu. ()

Reklama

Reklama