Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 2
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 313)

RHK 

všechny recenze uživatele

Navrhuji film přejmenovat na "Lidské války: Epizoda II - Klony útočí ". Ale i přes předvídatelnost děje a jistou námětovou podobnost s Matrixem a dalšími filmy jsem se docela dobře bavil. Hvězdou filmu nebyla pro mne ústřední dvojice, ale božský Steve Buscemi. Trailer: http://www.csfd.cz/film/180956-ostrov/videa/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Na tento film jsem se poměrně těšila hlavně kvůli Scarlett Johansson. Celý Ostrov, hlavně z počátku je dokonalý "vizuální splash." Film má skvělé herecké obsazení v čele s Ewanem McGregorem a Seanem Beanem, zajímavý námět a zpracování a rychlý spád, ale... postrádala jsem nějakou hloubku a emoce. Vyzněl chladně. Ve vší té technice se zapomnělo na trochu toho citu. Mezi Scarlett a Ewanem sice byl, ale byl spíše součástí příběhu, než abych ho vnímala jako přirozený podnět. V takovém filmu sice jde v první řadě o ztvárnění, efekty a děj, ale i přesto mi to zde chybělo. Pokud se mě někdo zeptá na Ostrov, vybaví se mi propracovaná vizuální stránka, děj a Scarlett. Ale to bude nejspíš vše. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod napíšu, že Baye nemam vůbec rád, takže jsem čekal další totální sračku. O to víc mě překvapilo zhruba úvodních 45 minut, protože jsem měl strach, že budu muset tomu šaškovi dát minimálně tak 4 hvězdičky. Začátek mi sice připadal trochu přehnanej na to, že se film má odehrávat v roce 2019, ale potom se začalo všechno vysvětlovat a ukázalo se, že film má snad dokonce i nějakou myšlenku (u Bayova filmu věc nevídaná). Potom ovšem začala Bayova exhibice ve stylu čim větší výbuch, tim lepší film. Hlavní dvojice snad v každym záběru uniká jistý smrti a do toho se občas připlete nějakej ten pokus o vtip nebo nějaký "moudro". Ke konci už mi teda připadalo k smíchu úplně všechno, ale musim uznat, že celkově se mi Ostrov docela líbil a pro mě je to jednoznačně nejlepší Bayův film. Ale to nemyslim jako nějakou velkou lichotku, protože Bay jinak natočil samý sračky. Pro mě je Ostrov film se zajímavym námětem, kterej ovšem tak od poloviny ustupuje do pozadí, aby mohly vyniknout všechny ty exploze, zběsilý honičky, střílení, skákání a padání z mrakodrapu. Škoda, že film neni spíš třeba v duchu Uprchlíka, ale co chtít od Baye... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za trojici výborných herců (Bean, McGregor, Johansson) a ta druhá poskládaná ze čtvrthvězd za námět, kameru, efekty a hudbu. Kulisy a výprava mi většinou připadaly, jako bych už něco podobného viděla v dřívějších filmech (Matrix, 2001: Vesmírná Odyssea,...). Ano, Michael Bay umí točit dobré akční scény a pokud si zrovna nehraje na to, že řeší nějaký obrovský morální problém, tak to beru. Jenže tenhle film si hraje na něco, čím opravdu není - totiž na inteligentní sci-fi. Přitom jde ale jenom bezduchý akčňák nasazený na rádoby intelektuální příběh, který se ztrácí v tuně nelogičností a obrovských výbuchů. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

[na konci malý SPOILER]Prvních pětačtyřicet minut zaujme především velmi zajímavě se rozvíjející atmosféra, postupně však začíná rozjetý potenciál filmu upadat a další děj už se více jak na slibný rozvoj zaměřuje na honění, akci, akci a honění, k tomu ještě předvádění toho, jak by mohla vypadat případná budoucnost lidstva, kterou už jsme však mohli vidět tolikrát, že ani kreativní mysl tvůrců, v oblasti "budoucí technologie" moc nezaujme. [S]Happy Endy mi sice nijak nevadí, ale tohle bylo sladké jak med s nuttelou[S]. Škoda, škoda, že to nepokračovalo v podobném duchu jako na začátku, ale dneska chtěj holt lidi akci, tak co...a v Bayově režiji bych snad ani nic jiného čekat nemohl. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Přestože Ewan McGregor (Lincoln Six Echo/Tom Lincoln) si ve filmu zahrál dvojroli, obě postavy jsou zcela odlišné. Lincoln Six Echo je šlechetný, milý, obětavý a jeho přízvuk je americkokanadský, zatímco Tom Lincoln je arogantní, sobecký a mluví skotským přízvukem, kterým herec mluví i v reálném životě. (Steewe)
  • Scéna, kde se utká Lincoln 6-Echo (Ewan McGregor) se svou lidskou předlohou, se natáčela v Detroitu na opuštěné železniční stanici z roku 1913. (EMMY)
  • Dr. Merrick (Sean Bean) na konci filmu zmiňuje, že má rád španělského malíře a sochaře Pabla Picassa. (Zix.)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama