Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 313)

tron 

všechny recenze uživatele

"Hlavu hore." Bay, ty si ale Satan! Nie každý dokáže skĺbiť bombastickú akciu (koľajnice lietajúce v preplnenej cestnej premávke) s psychológiou (právo na vlastné rozhodnutie). Film v kinách zaznamenal katastrofálny komerčný neúspech , ktorý takmer zruinoval štúdio DreamWorks. Ostrov je jedno z najpríjemnejších prekvapení roku 2005 s pôvabnými hereckými výkonmi podporných (Buscemi, Bean, Hounsou) a titulných postáv: Scarlett Johansson je kus krásnej mladej ženy a Škót Ewan McGregor je z tých, ktorí nie sú klasickými krásavcami, ale vo svojej koži sa cítia dobre a to je na nich vidieť; charizmou hádže z kopy na kopu ako keby to bolo seno. Obaja sa vyvíjajú: na začiatku sú hlúpi, takmer až smiešni. Na konci schopní prijať neradostné rozhodnutie so všetkým rizikom, s tým súvisiacim. Ostrov je môj druhý (po Skale) najobľúbenejší Bayov film, nasledujú Bad Boys 2 a potom už nič. Dá sa povedať, že Ostrov je posledným filmom Stevea Buscemiho v megablockbustri či už od Baya, alebo Bruckheimera (alebo od oboch - Con Air). Buscenmi tu má síce len malú, zato tradične neprehliadnuteľnú rolu, i tak ale jeho účasť v akčných trhákoch 90. rokoch dodnes vnímam ako jednu z najnepochopiteľnejších záhad desaťročia. Kino Považan 2005 ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba, more , Ostrov, Scarlett vo vetre a osudový sen. Prvú hodinu moja zvesená sánka s nemou otázkou: Toto je Bay ? Michael Bay natočil svoj rozhodne najzaujímavejší a IMHO aj najlepší film. Pokiaľ prvá polovica ukazuje komunitu a jej pravidlá, vysvetľuje čo je Ostrov a ako funguje svet je sa na čo dívať i nad čím rozmýšľať. Vizuálnu krásu okrem Scarlett zastupuje celé prostredie v ktorom sa príbeh odohráva, prepracované do najmenších detailov. Tu sa ešte Bay tvári vážne a kladie otázky, neskôr i odpovede. Druhá polovica je jedna zbesilá akčná jazda bez prestávky. Práve v tejto časti dochádza filmu aký taký myšlienkový náboj a topí sa v akcii kolísavej kvality (vrcholom blbosti je to R-ko). Tu je to už Bay ako ho poznáme z predchádzajúcich projektov, nedá dýchať ale keď má prestať urobí to tak pateticky a gýčovito, že to temer skazí dojem z predchádzajúcich 120 minút. Škoda že to nezakončil realizáciou onoho sna zo začiatku, to by som hodnotil aj na päť. Napriek tomu som rád, že film o otázke, ktorá modernej medicíne nástojčivo klope na dvere vôbec vznikol. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI VYJÍMEČNÝ, BYL JSI VYBRÁN!"..... /// Úvodní noční můra v super rytmu reklamního videoklipu dává tušit, že M.Bay je ve formě. To, jak velká výhra je odjet na poslední neznečištěný místo na Zemi nám ukáže E.McGregor (za doprovodu hezké S.Johansson), kterej (díky svý ,,vrozený inteligenci") má pocit, že tady něco nehraje... (já bych z toho vynechal filmový provedení). Ukázka technologií budoucnosti je výborná (synaptické vyšetření mozku, porod, hologram kix box), nechybí hlášky (proč zrovna já mám říct dětem, že Santa Claus neexistuje!) a sympaťák S. Buscemi, ale hlavně: film má tempo a ,,zběsilá" hudba sekunduje tempu obrazu. Samozřejmě, můžem si položit otázku, jestli 2 klony můžou utéct speciálnímu komandu a spoustě policajtů, ale tohle mě netrápilo. A nakonec beru i to ponaučení, že nikdy nemám dávat ženský kreditní kartu, a že lidská zvědavost dokáže zničit i sebedokonalejší systém. Čemu z toho nevěříte? ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Solidní akční podívaná, po rozporuplných reakcích od kritiků a lidiček jsem na k tomu přistupoval asi stejně jak zde popisuje Kleoptara... Pro mě byl Ostrov vypnutí se od reálného okolí na více jak dvě hodiny. Shhlédnutím Ostrova jsem tedy rozhodně neprohloupil a jak jsem již sdělil, přes dvě hodiny jsem v podstatě báječně relaxoval, to je celé a to podstatné. Ostatní věci neřeším, nemám důvod :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Na tento film jsem se poměrně těšila hlavně kvůli Scarlett Johansson. Celý Ostrov, hlavně z počátku je dokonalý "vizuální splash." Film má skvělé herecké obsazení v čele s Ewanem McGregorem a Seanem Beanem, zajímavý námět a zpracování a rychlý spád, ale... postrádala jsem nějakou hloubku a emoce. Vyzněl chladně. Ve vší té technice se zapomnělo na trochu toho citu. Mezi Scarlett a Ewanem sice byl, ale byl spíše součástí příběhu, než abych ho vnímala jako přirozený podnět. V takovém filmu sice jde v první řadě o ztvárnění, efekty a děj, ale i přesto mi to zde chybělo. Pokud se mě někdo zeptá na Ostrov, vybaví se mi propracovaná vizuální stránka, děj a Scarlett. Ale to bude nejspíš vše. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Lod, která patří Tomu Lincolnovi (Ewan McGregor), je 36m dlouhá jachta 118 WallyPower, která dosahuje rychlosti až 110 km/h. Vyrobila ji firma Wally Yachts. (Steewe)
  • Scéna, kde se utká Lincoln 6-Echo (Ewan McGregor) se svou lidskou předlohou, se natáčela v Detroitu na opuštěné železniční stanici z roku 1913. (EMMY)
  • Černobílá reklama, ve které se objeví Sarah Jordan (Scarlett Johansson), nebyla natočena speciálně pro film, ale jde o opravdovou reklamu, ve které její herecká představitelka hrála. (don corleone)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama