Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální, ale šílení vědec dokázal prostřednictvím genetického experimentu po dvěstě let udržet naživu sebe i zrůdu, kterou stvořil. V současné Americe vyšetřuje policistka Carson O´Conner sérii hrůzných vražd. Pátrání ji dovede až k vědci a jeho stvůře. Během dlouhého experimentu však na obou proběhly takové změny, které zcela změnily jejich pohled na dobro a zlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne úplně nejšťastnější volba na sobotní večer. Být to ještě trochu blbější, tak je to výtečná komedie, ale i tomuto stupni blbosti je možné se občas zasmát, případně nevěřícně obrátit oči v sloup. Nispelův nový Texasák je, bereme-li v potaz jeho další tvorbu, malý zázrak. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel veru moc toho talentu nepobral a tak len vykráda aspoň sa teda snaží, či už vizuálne, ponurou atmosférou či hudobne, film takých rozmerov ako je Sedem ale skutek utek a celkovo to pre tento novodobý Frankensteinovský film vyznie do prázdna, aj keď ako základný koncepčný príbehový nápad to nebolo vymyslené zlé, plus k tomu aj obsadenie celkom slušné ale jednoducho Nispel nemá takú zručnosť aby zvládol ukočírovať poriadne film tak aby to nevyznelo ako pásová planina bez iskry. /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel je jako kvalitní fotograf, co si umí vše připravit a nasvítit, pak dostane do ruku kameru a vše se začne hýbat a postupně se mu rozpadá jeho skvělý dokonalý styl do prázdna. Frankenstein těží z poměrně originální myšlenky, kterou zabíjí vedle televizní produkce, nulová myšlenka a příliš pomalé tempo. Vincent Perez potěší víc než Michael Madsen, který je spíše do počtu a jako reklama na přebal dvd/vhs. Pochybuji, že někdy vznikne druhý díl, který by první více rozvinul, ale ani to nevadí, protože celková kvalita filmu je opravdu slaboučká. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Remakenátor TEXASKÉHO MASAKRU MOTOROVU PÍLOU Marcus Nispel, šéf výroby Martin Scorsese, hudobný motív Angelo Badalamenti, hrajú Parker Poseyová, Adam Goldberg a tehotný Michael Madsen, originálny nápad (Frankenstein celý ten čas žil medzi nami!) a taký veľký pocit prehajdákanej šance! Ale na TV film, vybavený dokonca ešte aj klasickými zatmievačkami, to nie je až také zlé. Nispel sa osvedčil ako kvalitný režisér „hnusných“ scén a Madsen by si fakticky už zaslúžil nejakú normálnu, najlepšie kladnú a určite hlavnú rolu. Ale vzhľadom na všetky tie mená... no proste priemer. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle me zklamalo, necekal jsem zadnej zazrak, ale tohle uz bylo moc. Jediny klady filmu jsou kamera, ktera je dost podobna te z Texas Chainsaw Massacre a vcelku originalni napad. Za to jsou ty 2*. Jednak nazev filmu by moh bejt jakejkoliv, protoze nez o Frankensteina, tak se spis jedna o "lidi" ve stylu X-Menu. Dej je ze zacatku docela napinavej, ale od momentu, kdy se ve vane objevi zada a je jasne, kdo je vrah, de to z filmem z kopce a dost nudi a hlavne to neni horor, ale spatna detektivka, snazici se napodobit Sedm. Navic je to cely takovy roztahany, Madsen je tady hodne spatnej, Perez nema potrebny charisma a samotna vyroba zrud je dost divna, jen vylezou s bilyho sajrajtu. Jedinej, kdo mi nevadil, je Adam Goldberg, kterej mel obcas slusny hlasky. A kdyz se nakonec zacal Madsen dabelsky smat, ze je tehotnej, tak to uz bylo moc i na me. Krom toho se film poradne rozjede zhruba minutu pred koncem a v ten okamzik taky skonci. Sice by me zajimal dalsi vyvoj boje proti Victorovi, ale riskovat pokracovani tohohle filmu nebudu, takze doufam, ze zadny nevznikne. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Obrovská nuda, herecké výkony špatné, atmosféra připomínající sedm a samotný příběh ospalý a nenapínavý. Už od začátku se jasně pozná záporák(nejen podle hlasu..) což si myslím, že to tak určitě nechtěli. Už v polovině filmu jsem sledoval čas, abych věděl kdy se to blíži k únavnému konci. Nemohu dát nic jiného než slabou jednu hvězdičku... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá atmosféra, ktorej v určitých momentoch chýbal spád .... Akoby boli vo filme drobné diery, ktoré sa nepodarilo zaplátať. Kamera i hudba boli vo vzájomnej zhode a vhodne sa dopĺňali. Najväčšou hlúposťou z celého filmu , bol jeho samotný záver ... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Poznáte tie filmy po ktorých skončení váš hreje pri srdci že ste v ich spoločnosti strávili istú chvíľku ktorá sa fakt oplatila. Bohužiaľ tento k ním nepatrí. Keď sa objavili záverečné titulky, nechápavo som hľadel s otázkou na očiach: To malo byť všetko?. Od tvarcu Texaského masakra som čakal niečo ozaj lepšie. Je to len obyčajný TV film bez zvlášť pútavého deja, ako by to bol iba pilotný film k nejakému seriálu, zabalený v pôsobivom vyzuálnom spracovaní s výrazným zelenkavým filtom. Bohužiaľ aj dosť nízkorozpočtový s trapným scenárom. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod varování. Ono se jedná jen o televizní pilot k seriálu který nikdy nevzniknul. Tudíš se v celém filmu prd vyřeší a je to neukončené. Námětem samotného příběhu je, že doktor Frankenstein i jeho monstrum celých 200 let žili mezi námi a ted monstrum jde svému tvurci po krku. Aby to bylo zajímavější tak si prohodili role. Doktor je ten zlý, monstrum hodné. Bohužel to zajímavé není ani trochu. Film je hrozně ospalý a skoro nic se v něm neděje. Největší devízou je skvělá kamera a taky jsou tam samý pohlední herci. I monstrum je dost sexy (!!!). Jenže stále je to hezké nic! ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Úžasný obal - skvělá kamera, střih, režisér má očividně cit pro výtvarnou stránku věci versus více než jen rozpačitý obsah - scénárista byl neschopný velice velmi; on ten základní nápad Frankensteina v současnosti není zase tak šílený, jak se mi na první pohled zdálo, nicméně jeho scénáristické (ne)zpracování je nejhorší věc, která se dá na Frankensteinovi najít. Obal je ovšem natolik slušný, že se dá na zahnívající obsah s klidem zapomenout a užívat si sled jednotlivých obrazů. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Nudná cipovina v produkci od Scorseseho, který ani nevím proč vrazil finance do téhle slátiny. Atmosféra žádná stejně jako herecké výkony které jsou mizerné. A konec nemá smysl ani komentovat. Nispel není špatný režisér, ale tohle se těžce nepovedlo. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka s odporným vizuálem. A navíc sem si to ani pustit nechtěl kreténi museli natočit dva Frankenstein filmy v jeden rok! To sem zas koukal na film, kterej sem ani vidět nechtěl do hajzlu. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle Mary Shelly.. Zajímalo by mě, co má tenhle film společného s Frankensteinem. A taky by mě zajímalo, proč vzali jeden díl z Kriminálky a udělali z něj samostatný film. A oni to ještě spojují se Scorsesem.. A co ten konec? Snad kluci nechcete ještě dělat jeden díl, to by bylo nejstrašidelnější, co byste mohli udělat :D Jediný, kdo stojí za pozitivní zmínku je chlápek v kapuce tzv. První. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamaný. Začátek byl hodně slibný a děj příjemně odsýpal, jenže postupem času se dostavila křečovitost scénáře a čím dál častěji se začaly objevovat nudné scény a dementní monology. Když už se film konečně začal zase rozjíždět, tak byl z ničeho nic konec. Vůbec nechápu proč to tak dopadlo. Zůstala spousta nezodpovězených otázek, na které se už asi nikdy nedozvím odpověď. Nispele, tohle jsi chlapče nezvládl.5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nispel je prostě packal, který musí hýbat žlučí každé/mu horrorové/mu fanouškovi/fanynce. Ono to asi v globálu nebude znamenat více než prd v leteckém hangáru, ale tohle je nejlepší jeho film, co jsem viděl (viděl jsem tři a to je více, než bych si byl přál). Možná mě to částečně zaujalo a „potěšilo“ proto, že konečně jen nerecykluje (nepovedený remake Texaského masakru motorovou pilou a zcela tragický Pátku 13), ale i když není zcela a jedinečně originální, alespoň trošičku originálně a z dobrého nápadu rozvíjí již odvyprávěný příběh. Pozitiva: Jednoznačně skvělá Ivana Milicevic (na tom málu prostoru co dostala strčila do kapsy všechny ostatní), dost mě bavila ústřední dvojice detektivů (je má osobní chyba, že jsem výborného Adama Goldberga neviděl ve více filmech?), docela povedené a originální navázání na původní předlohu. Negativa: Vadí mi ten název, je spíše odrazující (evokuje remake nebo další převyprávění stokrát omletého tématu)., myslím, že jiný název by byl vhodnější. Michael Madsen je suchý a zřejmě vy/zneužit jen pouze jako reklamní tahák. Předvádí svůj klasický (pod) průměr, nehraje roli, hraje sebe, respektive to, co hraje vždycky a nikdy nic jiného. Ale možná to je zrovna to, proč ho má spousta lidí ráda. Velice mě zklamal konec (respektive jeho absence), který na nic moc neodpoví a prostě tu najednou je. Takhle to všechno vypadá jen jako pilot k seriálu. Láká to na další pokračování, které ale neexistuje a celý ten závěr zpětně celému filmu spíše škodí a shazuje ho. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

K plusům filmu patří výrazně temná atmosféra, místy dobrá hudba a hlavní záporák ztvárněný Thomasem Kretschmannem. Naopak Michael Madsen mě nijak neoslnil. Film se docela vleče, má místy docela nechutné scény a jak jsem zjistil končí ve chvíly, kdy by měl nabrat dech na velké finále. Prvnímu "monstru" by se mohla věnovat větší část filmu stejně jako temné historii. Alespoň se stvořitel nejmenuje Frankenstein, ale Helios. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Chudák Martin Scorsese nejspíš ani neví, jak se ocitl na obalu DVDček. Michael Madsen dokazuje, že si scénáře rozhodně nečte a ztrapňuje se, jak se dá. Hlavního záporáka poznáme ihned, jak se ve vaně objeví veliká záda a velice chraptivý hlas :) Film je asi padesátý v pořadí, který kopíruje atmosféru SEDM a je ke všemu divně neukončený. Snad pokračování ? Modlím se, aby ne. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér vždy vedel narábať s obrázkami, kompozíciami. Je to vlastne režisér hudobných videoklipov a toto jeho remeslo mu ostalo. Väčšinu jeho filmov považujem za vizuálne lahôdky, pričom príbeh ma akosi v podstate nezaujímal ( vlastne točil iba remaky, rebooty, takže príbeh bol známy ). V tomto prípade ide o nejaký poloremake, poloreboot a dej je podobne veľmi známy, ale vo svojej novej podobe nie veľmi berúci. Takže vlastne ostalo iba pozlátko. ()

Reklama

Reklama