Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (436)

Phobia 

všechny recenze uživatele

A jsou tady zase: rozhádaní autsajdři, kteří mají mizerné výsledky při honbě za kulatým nesmyslem a potřebují být spaseni veleschopným a všehoschopným trenérem. Aneb jak z nedisciplinovaných, vulgárních, tupých ksindlů vychovat perfektně týmově fungující, slušně vychované a po vzdělání bažící Rychlé šípy. Kolikrát ještě bude natočen film podle tohohle otlemeného mustru? A kolikrát mě to ještě bude bavit? Jak je fuckra možné, že házím do koše čtyři body, když mě film absolutně ničím nepřekvapil? Pravda, není to čistý koš, hodnocení chvíli váhavě skákalo na obroučce, než propadlo síťkou, ale stejně bych Kouči Carterovi podle veškeré logiky měla znuzeně šoupnout dvojku a psát tady cosi o neoriginalitě, předvídatelnosti, o už 100x viděném. No, jsou zkrátka věci mezi nebem a zemí; slabost pro čím dál stejné filmy ze sportovního prostředí je holt jedna z těch nevysvětlitelných záhad, jako třeba z které čuráčí planety k nám přiletěli političtí představitelé a jak je poslat zpátky (živé nebo radši mrtvé)... 71% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

film o basketu, na kterém se podílela MTV? je jasný, že tady bude (spousta) černý muziky a jelikož jde o basket, tak taky spousta černochů. ale půjde taky o disciplínu a hlavně o něco víc, než jen o sport. nevím, jestli něco S.L.J. sedlo víc než role basketbalového trenéra, který se snaží svými drsnými metodami vychovat z kluků z problémové čtvrti slušné lidi, ale jeho nominace na oscara hovoří za vše. dokázal si získat důvěru hráčů, rodičů a taky mojí. nejkrásnější na tom je, že se to opravdu stalo, takže nikdo nemůže nikoho obviňovat z vypočítavosti. ani mě. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Chodit na státní školu v USA a navíc v problémové čtvrti je asi lahůdka, kterou neumíme pochopit včetně školního systému. Coach Carter je poměrně jednoduchý příběh s hlubším podtextem, je to ale sakramentsky chytlavé. Mě ten film chytil, Samuel L. Jackson zde předvádí víc než přesvědčivý herecký výkon. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

81% jaksi nechápu. Samuel L. Jackson umí být patřičně charismatický a nedej bože když hraje mládežnického trenéra. Basketbalu je tady nakonec méně než bych čekal. Spíše se zde řeší zavření jedné tělocvičny, kvůli tomu že se chlapci zase tolik nechtějí učit. Znám určitě mnohem lepší sportovní filmy, kde si černoši nemusejí masírovat ego. Hokejový zázrak tomuhle dá na zadek, každým svým záběrem. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson, jediný dôvod. Ta rola určite musela byť napísané iba preňho. Ale inak je to taký celkom obyčajný film, kde partička chalanov hraje basket a príde veľký kouč, začne im vysvetľovať niečo o živote a podobne. Je to také obyčajné, ale ten záver filmu sa mi páčil (bolo mi jasné, že sa to buď skončí tak, že vyhrajú alebo prehrajú). Oba konce sú klišé, ale tento záver je rozhodne lepší. A preto musím dať trochu vyššie hodnotenie. 85% - 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)
  • Během natáčení trávili herci v posilovně i více než 5 hodin denně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama