Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parinya Charoenphol je jednou z nejpozoruhodnějších postav asijského sportu. Neproslavil se pouze svými činy vně boxerského ringu, ale také rozhodnutím nechat si operativně změnit pohlaví. Obdivuhodný boxer sleduje jeho život od prvotní fascinace silně nalíčenými herci a neohroženými bijci až po ty nejtěžší zápasy nejen s protivníky, ale i se sebou samým. (Matty)

(více)

Recenze (6)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film ako osobná životná cesta, podaná dramatickým spôsobom je v celku originálna, no priemerná a musím sa priznať, že podobné témy ma nechávajú chladným. Možno preto, lebo sa na to pozerám okom mužského pohlavia. Avšak hviezdičku musím pridať za perfektné zápasy, ktorých choreografia by sa vyrovnala najlepším fightovým filmom. Čiže 20% za Real Muay Thai! 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Laciná pouliční bitka z prvních minut filmu slibuje mnohé, jen ne dojemné životní drama jednoho neobvyklého boxera. S přibývajícími minutami jsem opravdu věřil, že někdo podobný někdy žil (a nejspíš stále žije), že navzdory značně klišovitému zpracování nepůjde o film celkem beznadějný. Thajská filmová řeč je oproti jiným asijským kinematografiím (Japonsko, Jižní Korea) poněkud primitivní, což se drze opovažuji tvrdit po zhlédnutí jediného filmového zástupce této země. Když patos, tak patos, když retrospektivní vyprávění, tak retrospektivní vyprávění, když moralizující pointa, tak moralizující pointa, není zde místo pro kompromisy. Celkem na úrovni jsou zrežírované akční sekvence, ač jim chybí animálnost Utrženého ze řetězů, kde bylo křupání skeletu jasně slyšitelné. Nějaké ty kosti vyrvané z kloubů by však mohly vykloubit celý příběh, který když ne originalitou zpracování, tak originalitou příběhu rozhodně oslňuje. Herecký výkon hlavního představitele (jeho jméno se raději nebudu pokoušet napsat) je mimořádně intenzivní, jeho proměna v ženu téměř dokonalá (s čímž se pojí také nejnádhernější záběr filmu postihující kompletní genezi chlapce v dívku). Kvůli akci Boxera vidět nemusíte, kvůli režii také ne, kvůli zachycení jednoho neuvěřitelného lidského příběhu ano. A navíc, thajských filmů se k nám moc nedostává, zkuste proto ignorovat strašlivý dabing verze vysílené na HBO. 70% ()

Reklama

Vinczent 

všechny recenze uživatele

Na začátku při titulcích se záběry na boxera/ku jsem vyprsknul smíchy co to zas má bejt za blbost, ale jelikož jsem byl moc línej se natáhnout pro ovladač nechal jsem film běžet a ono se z toho vyklubalo docela dobrý sportovní drama. Pro mě je tenhle film velké překvapení. Před tím bych si nemyslel že někdo natočí koukatelný film o tranďákovi(při vzpomínce na Pink Flamingos se ještě teď ošívám). Dejte chlapo-ženský aspoň šanci.7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom kterak thajský chlapec z nuzných poměrů díky sportu ke štěstí přišel. Jak jinak než na motivy skutečných událostí. Ovšem tento je od ostatních odlišný a zároveň i zajímavý tím, že hlavní hrdina v dospělosti prodělal operaci, při které si nechal změnit pohlaví. Relativně dobrý potenciál je, bohužel, zazděn nepříliš nápaditou režií a především herci, kteří jsou všichni do jednoho průměrní. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama