Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie režiséra George Cukora, kde hlavními hrdiny je dvojice právníků, Adam a Amanda Bonnerovi (Spencer Tracy a Katharine Hepburn) žijící ve spokojeném manželství. Vše se změní, když se při jednom soudním prosesu stanou protivníky a boj v soudní síni se přenese i do jejich osobního života. Příběh s nadsázkou a humorem vykresluje věčný boj pohlaví. (contrastic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu strach z Tracyho, který je ke Katheryne trochu starší. Ale nakonec to problém nebyl. Sedli si dobře, od začátku bavili, milě mě překvapilo, jak nekonfliktně, očekával jsem taškařici, ke které se nakonec schýlilo a humoru ubilo. Nicméně první polovina slušná zábava. # Dostala mě originální scéna s revolverem, kdy si manželka ještě před dvařmi do kanceláře nevěrného manžela pročítá návod ke zbrani. # Nebo dialog z vazby: "Co jste cítila, poté co jste ho střelila?" "Hlad" # Každopádně je celý film smutnou ukázkou amerického práva - v USA se nesoudilo podle zákonů, ale podle velkohubé argumentace už před 70 lety. # příběh 7 | hudba 7 | humor 4 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie ze soudní síně, v níž stanou proti sobě manželé, jemu byl případ přidělen, ona si ho vybrala sama.. Katharine Hepburnová a Spencer Tracy jsou jako právníci vynikající, oba podali fantastický výkon.. Jinak tedy neumím říct, na čí stranu bych se postavila, zda bych paní Attingerovou osvobodila nebo ji poslala do vězení, mám štěstí, že nic tak rozporuplného řešit nemusím.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem pevně přesvědčen o tom, že manželky by své nevěrné manžely neměly střílet. Vždyť jsou daleko účinnější ženské metody - řízek s hranolkami, vychvalování mužnosti či nějaká to obvykle neužívaná sexuální praktika. Jenže to by pak nemohl Adam s Amandou předvést zábavný soudní souboj pohlaví a to by byla škoda. Sice to na komedii bylo občas docela vyhrocené, ale Tracy s Hepburn byli dokonalí v každém okažiku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Katherine Hepburn ani Spencer Tracy mi nie sú sami o sebe príliš sympatickí, ale ak ich vidíme spoločne na plátne, kde sa ako keby len tak autenticky popichovali, sú, no povedzme že roztomilí. Ako keby ani nevedeli, že ich sníma kamera a učili sa predtým nejaký scenár. Jeden z najvtipnejších súdnych procesov, kde si svoje partnerské mindráky riešia na verejnosti a súdny prípad je pre nich iba vhodná zámienka. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Další filmová paráda od trojice Hepburnová - Tracy - Cukor. Tracy s Hepburnovou tentokrát jako manželská dvojice právníků (obhájkyně a státní žalobce), kteří spolu u soudu válčí v případě Judy Hollidayové, která postřelila svého nevěrného manžela. Skvělá komedie, množství hlášek: "Lékořice. Jestli na světě něco miluju, je to lékořice." nebo "Víš, udělal jsem dnes chybu.""Jakou?""Měl jsem pozvat i tvého ducha.""Prosím?""Jsi duchem nepřítomná." ()

Galerie (33)

Zajímavosti (13)

  • Skutečný příběh, který byl podnětem k projektu, se týkal manželské dvojice právníků Williama a Dorothy Whitneyové, kteří zastupovali manžele Masseyovy při jejich rozvodu, poté se sami rozvedli a uzavřeli sňatky s klienty, které zastupovali. (Hans.)
  • Původní název filmu byl Muž a žena. (Pavlínka9)
  • Keď Adama Bonnera (Spencer Tracy) na súde dvíha svedkyňa do vzduchu, sú viditeľné drôty, ktoré ho držia. (Michal74)

Reklama

Reklama