Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

heyda 

všechny recenze uživatele

Co to mělo proboha znamenat? Film, ve kterém se jednotlivé postavy předhání v tom, kdo bude víc bláznivý? Je problém se do něčeho takového vcítit, když tam není jediná postava, o kterou by se dalo racionálně opřít a fandit jí. Přesto chápu záměr režiséra a velmi bych vyzdvihl výběr herců a psychózní hudbu Jamese Hornera. Nevím, jak takový film hodnotit, myslím, že si zde každý obhájí odpad i 5 hvězd. Je to prostě úlet! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká príliš prvoplánová kritika života v satelitnom mestečku. Mládež sa nudí a tak vymýšľajú somariny. Rodičia ich prehliadajú, nerozumejú im a pomaly ale isto im už úplne jebe. Problémom je, že film vôbec nejde do hĺbky a všetky postavy sú len prehnane štylizované figúrky. Ale nie dostatočne, aby to bola aspoň poriadna komédia. Takže to skvelé hviezdne obsadenie vychádza nazmar. Jediná fakt silná vydarená scéna je rozhovor na pohrebe medzi hlavným hrdinom a matkou jeho zosnulého kamaráta. Keby bol takýto vydarený celý film, tak to mohla byť pecka. Takto je to len zaujímavá, občas trochu zábavná a miestami smutná jednohubka. 6/10. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

U filmů, jejichž příběh vyžaduje, aby se veškeré postavy chovaly jako idioti, používá Roger Ebert pojem The Idiot Plot. Podle stejného klíče by u Chumscrubber musel použít trochu jiný pojem - The Lunatic Plot. Prostě blázen kam se podíváš. Jsem už na různé ujeté světy celkem zvyklý, zde jsem však byl po půlhodině velmi zaskočen, neboť jsem si před zhlédnutím pročetl pouze obsah a žánrové zařazení. Tenhle film je podivnou a v několika místech silně mrazivou satirou na dnešní ... maloměstský svět. Takříkajíc nemilosrdně nastavuje zrcadlo ... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá generačná výpoveď, ktorá možno viac hovorí o rodičoch ako o ich deťoch... Čosi podobné skúšal aj provokačný KEN PARK. Tu sa to zaobišlo bez porna a bez tlačenia na pílu násilia a výsledok je omnoho silnejší. Občas pripomenie o rok mladší ALPHA DOG... Téma delfínov bola zaujímavá a nevadila mi, aj keď som ju úplne nepochopil... ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% Podivný mix mezi Zoufalými manželkami, teenagerským hororem a nezávislým filozofickým dílkem. Film je chvíli vážný, chvíli sarkastický, chvíli šílený, úplně mi ta žánrová nejednoznačnost nesedla, ale na druhou stranu jsem se nenudil a v pohodě to dokoukal až do vysmátého/dramatického konce. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)

Reklama

Reklama