Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo nečakané príjemné prekvapenie. Na prvý pohľad sa film možno javí ako čierna komédia, no podľa mňa ide skôr o smutnú drámu a trefnú spoločenskú kritiku. V Amerike to totiž medzi deťmi a ich rodičmi tak funguje - všeobecný všadeprítomný nezáujem zo strany rodičov, ktorý im potom deti v dospelosti vracajú. Potom nie je nič nezvyčajné, že ako rodina sa stretnú tak maximálne na Vďakyvzdanie a na Vianoce. Skoro každý Američan, ktorého som stretol sa sťažoval na niečo podobné. Ale vôľa zmeniť to tu nie je ani za mak žiadna. A dá sa to ešte vlastne? Asi už je neskoro, žiaľ... Navyše túto smutnú a ironizujúcu sociálnu kritiku spoločenského života vhodne dopĺňa pekný soundtrack a slušné herecké výkony. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu šíleně divnej film, kde hrajou hlavní roli lhostejnost a až přehnaně podivný chování rodičů, ale na stranu druhou to je zajímavý a hlavně hodně chytlavý, přičemž zhruba do poloviny je to fakt excelentní, ale pak už přece jen převládne ta divnost nad zajímavostí a kvalita jde trochu dolu. Přišlo mi to jako takovej mix mez Americkou krásou a Donnie Darko, ale kvality obou snímku to nedosahuje. Nicméně Jemie Bell zahrál skvěle a Camilla Bell je fakt moc pěkná. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Vážně divné. Zaujal mě týpek co vypadal jak mix Johnyho Knoxvilla a malýho Péti z Arabely. Stejně tak ta mladá kočka, a v neposlední řadě samo i Carrie-Anne Moss a její prima hrudník. Celý je to "kamsi" posunutý, ale ani se mi nechce moc zkoumat kam, jak a ani proč. Slušně vykreslenej "dospěláckej" svět - generace, který táhne na padesát a je povětšinou hodně ujetá takovým tím svým "normálním" způsobem, kdy absolutně nemají tušení, co třeba jejich děti vlastně celý dny dělají a kde vůbec jsou. (Carrie-Ann Moss tu naštěstí táhne teprve na 40, a taky je jedním z těch veselejších a prsatějších dospěláků... ) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nádherně bláznivé a podivné postavičky. Atmosféra tohoto předměstí a jeho šílení obyvatelé mě opravdu nadchly. Trochu mi to připomnělo Donnieho Darka, ale i Obyčejné hrdiny. Asi je to celkově oblíbený motiv v některých amerických filmech - děti feťáci, někdo z nich spáchá sebevraždu, rodiče úplně blázniví a každý s nějakou úchylkou...ale nějak se toho nemůžu nabažit :) ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% Podivný mix mezi Zoufalými manželkami, teenagerským hororem a nezávislým filozofickým dílkem. Film je chvíli vážný, chvíli sarkastický, chvíli šílený, úplně mi ta žánrová nejednoznačnost nesedla, ale na druhou stranu jsem se nenudil a v pohodě to dokoukal až do vysmátého/dramatického konce. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)

Reklama

Reklama