Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je překvapivě zábavná, pohodová a nenudící rodinná záležitost, která mě sice ze začátku docela vystrašila, neboť prvních pár minut na mě zapůsobilo hodně dětinským a autorsky nesoudným dojmem, ovšem jakmile se děj přesunul do samotné školy, což naštěstí netrvalo moc dlouho, rychle se vše změnilo a ikdyž šlo po celou dobu o hodně nevinou a hypernaivní ptákovinku, já se u toho docela bavil. Zápletka je samozřejmě extra jednoduchá, ale poměrně slušně funguje, efektů jsem čekal o něco víc, ale když přišli ke slovu, byly povedené a měli šťávu, ovšem absolutně největším tahounem filmu jsou jednak postavy a především pak jejich představitelé. Co se týče právě těch superhrdinů, autoři poměrně dost hýřili povedenými a několikrát i originálními nápady a povolili úzdu své fantazie a bylo se vážně na co dívat a čím se bavit. A s tak vesměs sympatickým obsazením v jednom filmu jsem se už nesetkal hodně dlouho. Kupodivu nejmíň symaptický mi přišel hlavní hrdina v podání Michaela Angarana, zbytek ovšem jel. Fajnová D. Panabaker, rozverný Kurt Russell, nádherná M. E. Winstead a ultimátní hlásič Bruce Campbell, ti všichni ale i ostatní vedlejší postavy dodali Škole superhrdinů tu správnou šťávu a udělali ji zkrátka opravdu zábavnou a nenudící ptákovinkou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo vubec spatny. Samozrejme, ze to je cele udelane spis pro deti, protoze to produkuje Disney, ale zas tak moc detinsky, jak jsem se obaval, to nebylo. Pribeh je originalni, narvanej spoustou odkazu na ruzne superhrdinske filmy, plnej vtipu, misty akcni a hlavne neuveritelne sviznej. Tech 90 minut utece jako nic. Triky taky nejsou nejhorsi, ale mohly ty superhrdiny vic vyuzivat, na to, kolik nich tam je, se poradne predvede jen par. Fakt jsou to takovy hrany Uzasnakovi. Herci sice nehrajou nejak extra, ale pro danej zanr to uplne staci. Ale je tu jedna vyjimka. Bruce Campbell, to je neuveritelnej krutak. Celou dobu jsem se dobre bavil a ani na okamzik sem se nenudil, ale na 5* to nebude, protoze si tu tvurci neodpustily takovy to poucovani a misty je film predvidatelnej. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Film se sice moc nevytáhl a milovníci komiksových spektáklů se neubrání zklamání, ale na druhé straně jako zábavný kousek funguje o dost lépe. Za přispění herců, jako jsou Michael Angarano, Kurt Russell, Kelly Preston nebo Mary Elizabeth Winstead, si užijeme zábavnou i poměrně nápaditou jízdu završenou velmi překvapivou pointou spočívající v tom, že se z jedné hodně hodné postavy stane hodně záporná postava. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je pohodová komedie ve stylu komiksovým filmů. Will Stronghold (Michael Angarano), je syn rodičů superhrdinů, kteří jsou velmi slavní. Ovšem jeho velkým problémem je, že má začít chodit na školu superhrdinů, kde je superhrdinů už podle názvu očividně hodně, ale pořád nemá žádné super schopnosti, které měl údajně zdědit po svém otci (Kurt Russell). Will tedy začne na školu chodit, ovšem tam učitelé zjistí, že žádnou super sílu nemá a tak je odsunut do třídy slabochů s podobným problémem. Další velkou potíží je, že jeho vlastní rodiče neví, že žádné superschopnosti nezdědil. Příjemná zápletka plná superhrdinů s různorodými schopnostmi. Hlavní herecké výkony jsou nadprůměrné a vedlejší role Kurta Russella a Bruce Cambella potěší stejně tak, jako nádherná a okouzlující Danielle Panabaker. Takže naprosto úžasně! Film je sice taková malá vykrádačka na pár snímků s podobnou tématikou, ale díky těm dalším. novým, svěžím nápadům, co tam jsou, mi to až tak nevadí. Všechno je navíc podpořeno slušnými vtípky, hláškami a pěknými efekty. Závěr filmu mě sice kapečke v pár bodech naštval, ale jinak to beru. Podtrženo sečteno, jedná se o kvalitní, pohodový, ne nějaký hlubokomyslný, superhrdinský film říznutý mnoha vtípky,příjemným prostředím a postavami, ale taky film s pár chybičkami a kýčovitým závěrem. Z toho vyplívají 3 příjemné hvězdy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Tahle Disneyovka mne natolik zaujala, jako už hodně dlouho žádná ne. Tady bylo všechno. Sympatické postavy, pozoruhodný děj, který mi nedal žádnou záminku k tomu, abych se nudil, perfektní digitální efekty, prostě všechno. Nečekal jsem, že by mne to mohlo až tak zaujmout, protože Úžasňákovi mne nijak extrémně nezaujali a považoval jsem je za průměrný film (udělil jsem tři hvězdičky). Tohle oproti Úžasňákům byla jízda a mělo to všechno, co Úžasňákům chybělo. Byl zde hodně zajímavý děj, perfektní a sympatičtí hrdinové a samozřejmě i nějaký ten záporák. Hlavně tedy chci pochválit dějovou linii, protože to byla opravdu jízda! Při úvodních titulcích jsem se do filmu zakoukal a oči jsem odlepil až se závěrečnými titulky. Do té doby jsem ten film maximálně prožíval a užíval si toho. A nelze samozřejmě nezmínit speciální efekty. Na to, že je to hraný film, tak v ničem nezaostává a efekty jsou zde maximálně dokonalé a bylo to velmi příjemné zjištění, že efekty se takto povedly. Herecké výkony byly v normě, výrazněji mne zaujal Michael Angarano, o němž jsem si celou dobu říkal, že už jsem ho někde viděl, a pak jsem zjistil, že hrál hlavní roli ve filmu Poslední přání, který jsem viděl před několika dny. Dvě různé role (tady hrál kluka nadaného superschopnostmi a v Posledním přání hrál kluka, který umírá a zbývá mu posledních pár týdnů života) a obě se mu povedly. Takže abych to nějak zakončil. Tohle je jednoznačně jeden z nějlepších filmů od Disneyho, které jsem kdy viděl. Filmu nemám co vytknout, a tak dávám maximální hodnocení. Je to možná trochu odvážné dát tři roké staré hrané komedii od Disneyho pět hvězdiček, když průměrné hodnocení filmu zdejšími uživateli je pouhých 58%. Ale za svým názorem si stojím a rozhodně ho nezměním. Určitě si tento film pustím ještě několikrát, a už se na to i těším, protože to byla fakt jízda. A nezlobil bych se za pokračování, ale to asi nepřijde, takže mi nezbude než pořád dokola sjíždět tenhle film :-) PS: Je mi 21 let. To jen info pro ty, kteří by tvrdili, že tohle se může líbit jen teenagerům :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Gwen Grayson je kombinací jmen ze dvou komiksů: Gwen Stacy ze Spider-Mana a Dirck Grayson z komiksu DC. (HappySmile)
  • Telefonní číslo společnosti s nemovistostmi, kterou vlastní Nezdolní, je 800 656 1482, což je číslo do ABC, které vlastní společnost Disney. Hlasová zpráva po zavolání říká: "Díky za zavolání ABC, číslo, které jste získali, je fiktivní číslo používané pro filmy a televizní produkci." Číslo si můžete všimnout u konce filmu, když manželé Timmermanovi obdivují svůj nový dům, na který málem spadne Škola superhrdinů - kamera na okamžik zabere ceduli s logem realitky. (HappySmile)
  • Herečky Lynda Carter (ředitelka) a Cloris Leachma (sestřička) si spolu kdysi zahrály v seriálu o superhrdince Wonder Woman. Lynda hrála Wonder Woman a Cloris její matku královnu Hippolytu. (HappySmile)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama