Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Neskutečný guilty pleasure tenhle cheesy biják. 'Škola superhrdinů' je (ne)ironicky nehorázně zábavnou meta-parodií na superhrdinský žánr (přestože ve skutečnosti není žádnou parodií), kterou jsem jako děcko sjížděl na DVDýčku nesčetněkrát. Navíc jde o jeden z mála filmů kde je českej dabing golden af. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi to líbilo hodně, obyčejný kluk, syn dvou nejslavnějších superhrdinů vůbec, začíná navštěvovat školu pro podobně nadané, čili takoví dětští, komediální X-Men. Pak však přišly na řadu klasické nudné filmové problémy dospívání (hezká holka mrcha, hodná tajně zamilovaná nejlepší kamarádka, looserští přátelé, šikanující starší spolužáci) a akční finále se už vyloženě nepovedlo. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná podívaná a tak trochu hraní Úžasňáci. Vtipy jsou povedený, tempo super, příběh je taky dostačující a s herci jsem neměl problém, potěšil hlavně Bruce Cambell. Triky nepatří možná k nejlepším, ale v tomhle případě to vůbec nevadilo. Jen škoda toho trochu odfláklýhlo konce. Ta akčnější část už totiž moc nefunguje a těch předešlých 90 minut to trochu sráží. I tak se ale jedná o hodně velké překvapení a výbornou zábavu pro celou rodinu. Rád se na to kouknu znova. 70% ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Průměrná rodinná komedie silně zavánějící teenagerskými seriály po americku. Pokud budete očekávat výše zmíněnou směsici, tak byste mohli být spokojeni. Svým způsobem dost podobné Úžasňákům s několika dobrými vtípky. Ovšem triky jsou dost mizerné (např. scéna s tím obrovským plecháčem), ale tento film není myšlen až tak vážně, takže to zas tak nevadí. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Kde se vzal, tu se vzal film, o kterým jsem vůbec nevěděl. A protože je fajnovej, byl pro mě parádním překvapením! Máme tu hezký holky, partu správňáků, záškodníky, padoucha, minilovestory, občas se to otře o akci, docela často o humor, všechno pěkně vyvážený a zahraný. Kurt Russell je vtipnej, když se jako superhrdina dopálí, to vám teda povím. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Podle herců, kteří se na konkurzu ucházeli o různé role, smlouva k filmu zavazovala hlavní dětské herce nejen k pokračování, ale také k možnému seriálu, který by běžel na kabelovce Disney Channel. (HappySmile)
  • Herečka Linda Carter (ředitelka školy) zpočátku nosila zlaté náramky jako poctu svojí roli Wonder Woman ze stejnojmenného seriálu, ve kterém zazářila v roce 1976. Avšak Warner Bros., kteří vlastní práva k této postavě, nechtěli, aby se náramky objevily ve filmu studia Disney, takže musely být odstraněny ze šatníku postavy, kterou Lynda hrála. Nicméně na konci filmu i tak ředitelka řekne: "Však nejsem žádná zázračná žena (Wonder Woman)." (HappySmile)
  • Do role Speeda chtěli tvůrci obsadit chlapce s výjimečně atletickou postavou, ale když se na konkurzu objevil Will Harris, řediteli castingu připadal tak sympatický, že ho obsadil do role a přizpůsobil ji jeho větší postavě. (HappySmile)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama