Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dobrá, po tomhle filmu nebudu opakovat, že Disney je mrtvý. No, že by nějak hýřil nápady či životní energií, to tedy neé, ale dětem do nějakých deseti let by se to mohlo líbit...já se radši podívám na Úžasňákovy ;) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Horko-ťažko priemer. Neoriginálne, nevtipné. Možno by som dal 3 hviezdičky, ale moji obľúbenci Bruce a Kurt sú tu mdlí až hanba, takže budem nemilosrdný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $63,946,815Tržby Celosvetovo $86,369,815 ║ Zo začiatku to malo trošku pomalší rozbeh ale potom to nabralo ten správny spád a z ponúknutej témy o superhrdinoch to začalo ťažiť to správne čaro takej až detskej hravosti, nechýbalo také správne tématické uťahovanie z comicsu, k tomu fajn ladila aj "nevyspytateľná" Mary Elizabeth Winstead. Takže nakoniec z toho bola celkom milá zábavná superhrdinská traškarica. /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl opravdu šílenou náladu, ale já se u téhle taškařice, která si s grácií vychutnává všechny možné comicsy a schopnosti všech možných hrdinů, neskutečně bavil. Kurt Russell a Kelly Preston jsou rodiče jak mají být a jejich synáček právě jde do školy pro superhrdiny, kde je za velkého syna těch největších hrdinů co svět poznal. Pár problémů dospívání a krásná ME Winstead (mimochodem Danielle Panabaker je hezčí :)) ještě ztíží mladému synáčkovi život. Vše se změní, když konečně i on dostane dlouho očekávané superschopnosti. Přesně trefená tenká čára mezi kvalitní komedií se sklony k parodii a naprosto trapnou parodií s tuctem nechutností. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ale jo náhodou mě to bavilo, hlavně protože jsem si myslel že to bude chujovina. Když jsem zjistil že hlavní hrdina je ten týpek co hrál v "Legendách z Dogtownu" trochu jsem pookřál a Kurt Russell nebo tlustej Bruce Campbell byli opravdu hustý. Ta hippie holka byla navíc hezká a většina vtipů se povedla. Superhrdinský schopnosti jsou už sice trochu vyčpělý a v tomhle filmu žádný nový neuvidíte. Efekty jsou dost rozdílné kvality, ale přišlo mi že záměrně, takže taky spokojenost. A nejlepší postava je ten autobusák. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Dysneyho rodinná scifi pohodovka........... Soundtrack Michael Giacchino: 1. I Melt With You - Bowling for Soup ,2. Through Being Cool - They Might Be Giants ,3. Save It For Later - Flashlight Brown ,4. Everybody Wants to Rule the World - Christian Burns ,5. One Thing Leads to Another - Steven Straight ,6. Lies - The Click Five ,7. Voices Carry - Vitamin C ,8. Please, Please, Please Let Me Get What I Want - Elefant ,9. True - Cary Brothers ,10. Just What I Needed - Caleigh Peters ,11. Can't Stop the World - Ginger Sling ,12. And She Was - Keaton Simons ,13. Twist and Crawl - Skindred , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo vubec spatny. Samozrejme, ze to je cele udelane spis pro deti, protoze to produkuje Disney, ale zas tak moc detinsky, jak jsem se obaval, to nebylo. Pribeh je originalni, narvanej spoustou odkazu na ruzne superhrdinske filmy, plnej vtipu, misty akcni a hlavne neuveritelne sviznej. Tech 90 minut utece jako nic. Triky taky nejsou nejhorsi, ale mohly ty superhrdiny vic vyuzivat, na to, kolik nich tam je, se poradne predvede jen par. Fakt jsou to takovy hrany Uzasnakovi. Herci sice nehrajou nejak extra, ale pro danej zanr to uplne staci. Ale je tu jedna vyjimka. Bruce Campbell, to je neuveritelnej krutak. Celou dobu jsem se dobre bavil a ani na okamzik sem se nenudil, ale na 5* to nebude, protoze si tu tvurci neodpustily takovy to poucovani a misty je film predvidatelnej. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho všechno možný, jen ne to, že se mi to bude tak moc líbit, samozřejmě že to svoje mouchy má, jako třeba, že příběh je dost naivní nebo že děj je průhlednej jak tanga zezadu, ale zábavnosti to rozhodně neubírá. Kupodivu i triky jsou nadupaný, což mě docela potěšilo, protože jsem čekal v tomhle směru totální katastrofu. Co se týká herců,tak nikdo nějak zvlášť neoslnil, ale Michael Angarano zvládnul svojí roli docela slušně, bohužel druhá věc je, že mi přišel na superhrdinu moc velkej chudáček, ale jinak nemam moc výhrad. Taky potěší v takový malý roli Bruce :motorovka místo ruky: Campbell. Jen bych k tomu ještě dodal, že nevim kam Michael čuměl, ale u mě od začátku jednoznačně vedla Danielle Panabaker. Celkově bych to zhodnotil jako zábavnou pěkně svižnou akční oddychovku, u který se mockrát za těch 90 mnut nudit nebudete a ještě se po většinou doby budete bavit ()

choze 

všechny recenze uživatele

Disney se rozhodl svézt se jak na Harry Potterovi, tak na vlně superhrdinských komiksáren, ale kvalita se rozhodně neznásobila, právě naopak. Vznikla koukatelná průměrná rodinná komedie, která má hodně daleko do sofistikovanosti, vymazlenosti a zábavnosti ÚŽASŇÁKOVÝCH či SPY KIDS, se kterými se automaticky nabízí srovnání. Naopak mě už začíná sledování stále těch samých nenápaditých schopností ukradených komiksovým ikonám (ovládání ohně, ledu, létání, supersíla, elasticita) unavovat. Neznámí dětští herci jsou nevýrazní, obzvlášť hlavní hrdina, ale potěšil vracející se Kurt Russell a cameo role Bruce Campbella. Taky jsou tu dvě tři správně komiksové akcičky, hromada triků a obligátní kritika kastování na amerických středních školách. Ideální film pro kabelovku. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

S účastí takových hvězda jako Kurt Russell nebo Bruce Campbell se film pomalu ale sebejistě sune do finále a tak má divák spoustu času libovat si v celkově hezkém designu celého filmu, milých i komických postav a především popřemýšlet na prezentované problematice, totiž věčným dilematem, kdo je vlastně hrdina a kdo jeho pomocník a kdo je tedy tou hybnou silou příběhu, tím skutečným hrdinou. Ten problém je zde řešen relativně vtipně s ohledem na věk diváka, pochopitelně. Ano je to spíš taková jakoby komiksová komedie pro teenagery. Pro ty, kterým škola kouzel v Bradavicích už není dost dobrá a X-mani zas moc staří. Těm tahle zvláštní škola superhrdinů přijde určitě vhod, až mrsknou aktovku do kouta a po všech těch strastech s kantory a posměchem v jídelně budou chtít trochu vypnout mozek a hruď. Dávám za čtyři, protože vím, že kdybych si to pustil v kýženém věku, z tohoto filmu bych mírně uchcával a pouštěl si to častěji, než McGyvera. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná zábavička od Disneyho, ale aj tak by som na to povedal - topiaci sa aj slamky chytá. Všetko je to až príliš detské, ale ak totálne vypnete, dá sa to celkom v pohodičke pozrieť a odo mňa to dostáva dosť dobré hodnotenie, pretože ja som od neho dostal tiež čo-to. Je to síce dosť naivné, ale nápad sa mi celkom pozdával a ani trikovo, akčne a hlavne pohodovo to nebolo najhoršie. Podobne ako 'Zathura'. 75%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Speciální efekty tohoto filmu jsou katastrofální, ale jinak to nebylo vůbec špatné. Příběh je celkem zajímavý a herecky je to více než dobré. Zejména se mi tu moc líbí postava Kurta Russela. Věřím, že dílo slaví úspěchy především u mladšího publika a já sám jsem si hned říkal, že kdybych byl o 15 let mladší, užil bych si tento film opravdu hodně. Nicméně i z dnešního pohledu to bylo celkem poutavé a opravdu vtipné. 55% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příběh obsáhl klasické americké teenegery se svými problémy tak typické pro tento věk. Za jiných okolností by to byla další nudně kýčovitá hovězina, ale díky zaobalení v supermanovský sci-fi háv to pro mé oko byla celkem zábavná oddychovka při deštivé, sváteční sobotě. Nemůžu se rozhodnout jestli 3 nebo 4 hvězdy, ale vzhledem k tomu, že jsem před tímto filmem zhlédla geniální Croodsovi, nemůžu jinak než snížit na tři. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hrozně sladká pohádka, ale docela jsem se pobavil, některý fórky byly podařený. Nicméně film je určený teenagerům do 15 let a sledovat ho ve vyššim věku je jen na vlastní nebezpečí! ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Na to abych Škole superhrdinů mohl dát více hvězdiček, by mi muselo buď tak maximálně patnáct a zároveň by nesměly existovat pecky jako Úžasňákovy či X-Meni, pak bych asi tři hvězdy neřešil, byť se vcelku jedná o docela příjemnou záležitost s milým obsazením a pár dobrýma vtípkama (hláška o skutečných lidech u hry "Zachraňte civilistu"). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to už pekných pár rokov, čo som ukončil štúdium na strednej škole. Ale i tak mi občas nejaký ten americký high school movie príde vhod. Zvlášť, keď sa jedná o komediálne ladený sci-fi snímok akým je "Sky High". Naviac silne říznutý štýlom starých filmov o komixových hrdinoch. Povedal by som, že to celé malo jemný retro feeling s využitím najnovších filmových trikov. Naozaj som sa pri tom výborne pobavil. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady není co řešit. Tahle Disneyovka mne natolik zaujala, jako už hodně dlouho žádná ne. Tady bylo všechno. Sympatické postavy, pozoruhodný děj, který mi nedal žádnou záminku k tomu, abych se nudil, perfektní digitální efekty, prostě všechno. Nečekal jsem, že by mne to mohlo až tak zaujmout, protože Úžasňákovi mne nijak extrémně nezaujali a považoval jsem je za průměrný film (udělil jsem tři hvězdičky). Tohle oproti Úžasňákům byla jízda a mělo to všechno, co Úžasňákům chybělo. Byl zde hodně zajímavý děj, perfektní a sympatičtí hrdinové a samozřejmě i nějaký ten záporák. Hlavně tedy chci pochválit dějovou linii, protože to byla opravdu jízda! Při úvodních titulcích jsem se do filmu zakoukal a oči jsem odlepil až se závěrečnými titulky. Do té doby jsem ten film maximálně prožíval a užíval si toho. A nelze samozřejmě nezmínit speciální efekty. Na to, že je to hraný film, tak v ničem nezaostává a efekty jsou zde maximálně dokonalé a bylo to velmi příjemné zjištění, že efekty se takto povedly. Herecké výkony byly v normě, výrazněji mne zaujal Michael Angarano, o němž jsem si celou dobu říkal, že už jsem ho někde viděl, a pak jsem zjistil, že hrál hlavní roli ve filmu Poslední přání, který jsem viděl před několika dny. Dvě různé role (tady hrál kluka nadaného superschopnostmi a v Posledním přání hrál kluka, který umírá a zbývá mu posledních pár týdnů života) a obě se mu povedly. Takže abych to nějak zakončil. Tohle je jednoznačně jeden z nějlepších filmů od Disneyho, které jsem kdy viděl. Filmu nemám co vytknout, a tak dávám maximální hodnocení. Je to možná trochu odvážné dát tři roké staré hrané komedii od Disneyho pět hvězdiček, když průměrné hodnocení filmu zdejšími uživateli je pouhých 58%. Ale za svým názorem si stojím a rozhodně ho nezměním. Určitě si tento film pustím ještě několikrát, a už se na to i těším, protože to byla fakt jízda. A nezlobil bych se za pokračování, ale to asi nepřijde, takže mi nezbude než pořád dokola sjíždět tenhle film :-) PS: Je mi 21 let. To jen info pro ty, kteří by tvrdili, že tohle se může líbit jen teenagerům :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná podívaná a tak trochu hraní Úžasňáci. Vtipy jsou povedený, tempo super, příběh je taky dostačující a s herci jsem neměl problém, potěšil hlavně Bruce Cambell. Triky nepatří možná k nejlepším, ale v tomhle případě to vůbec nevadilo. Jen škoda toho trochu odfláklýhlo konce. Ta akčnější část už totiž moc nefunguje a těch předešlých 90 minut to trochu sráží. I tak se ale jedná o hodně velké překvapení a výbornou zábavu pro celou rodinu. Rád se na to kouknu znova. 70% ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama