Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

petero 

všechny recenze uživatele

Zvyknutý na skvelích X-menov, táto snímka musí byť jednoznačným sklamaním. Vznikla z toho len ďalšia trošku iná a slušnejšia variácia na teenie komédie, miestami hlavne zo začiatku zábavná, no ani zďaleka nie tak ako som očakával. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Budu se u podobných filmů asi opakovat, ale být mi 10 let, tak bych ze Sky High byl na větvi. Bruce Campbell mírně oživuje tuto hranou Disneyovku. Koukat se na to překvapivě dá, přestože pointu není moc těžké uhádnout. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Současné ptákoviny, které vylétají z Hollywoodu... Je mi líto Russella, že nemá jiná východiska pro to, aby se uplatnil před kamerou, než brát takovéto role.......! :-(( ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mne osobne sa táto snímka pomerne dosť páčila. Jedná sa o pekný počin vtipne kombinujúci prvky filmov o superhrdinoch a zo školského prostredia. Hrdinským filmom sa pritom úplne vyrovná iste o niečo väčšou dávkou odľahčenosti oproti mnohým z nich; väčšinu školáckých filmov, najmä tých trochu viac trápnych, potom s prehľadom prekoná nekonvenčným spracovaním školského prostredia. Vo výsledku teda ide o pekný a vtipný dobrodružný študentský film; tým však moja pochvala musí skončiť; niečo mu skrátka chýba. Je to taký X-Men pre deti. Ako už samotný názov napovedá ide o školu, kde sa učia deti so zvláštnymi schopnosťami. Je na podobné témy ako X-Men alebo Rodinka Úžasných. Takže ak sa Vám páčili tieto filmy, tak sa budete baviť aj tu. Vhodný rodinný film. Nehľadajte v ňom žiadne hlboké myšlienky. Preto som bol spokojný. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo třináct let, považoval bych to možná za fajn film, ale třináct mi už není a proto to nepovažuji za dobrý snímek ( i když námět se mi líbí) ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Neskutečný guilty pleasure tenhle cheesy biják. 'Škola superhrdinů' je (ne)ironicky nehorázně zábavnou meta-parodií na superhrdinský žánr (přestože ve skutečnosti není žádnou parodií), kterou jsem jako děcko sjížděl na DVDýčku nesčetněkrát. Navíc jde o jeden z mála filmů kde je českej dabing golden af. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Taková směs X-Menů, Úžasňákových, Velkých trablů Maxe Kyblíka a to navíc směs velmi vydařená. Většina vtipných scén mě fakt dost pobavila, efekty jsou na to, že to mělo docela nízký rozpočet, velmi solidní. Ale nejlepší na tom filmu jsou určitě herci - všichni do jednoho talentovaní. Michael Angarano to určitě někam dotáhne, Kurt Russell je super jako vždycky a Kelly Preston, na to že jí je třiačtyřicet, je docela kočka. Asi nejpříjemnější rodinná komedie, kterou jsem v poslední době viděl. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 10/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +casting (hlavně Steven Strait), děj není infantilní, námět, prostředí, -některé efekty jsou nevyrovnané, málo akčních soubojů/// Na tento film jsem se hodně tešil. Hlavně mám rád snímky s podobným námětem. Ale nebudu se dlouze rozepisovat. Škola superhrdinů je velice zabavná a poutavá a své si u ní najde i odrostlejší publiku. Kapitolou samotnou je obsazení, kde najdete charismatické borce, pěkné holky...k tomu zajímavě napsané charaktery... a vůbec nevadí, že film mixuje X-meny s Úžasňákovími a do toho záběry které mi připomínaly filmy jako Superman, Predátor a mnoho dalších. Skutečně originálních záběrů a nových schopností se tu moc nedočkáme. To ovšem nevadí, já se dobře bavil a našel jsem si tu pár nových tváří/// Celkem 75%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Náhodou mě to přišlo jako docela zajímavý a poměrně originální nápad. Superhrdinům opravdu nefandím, a nikdy jsem nefandila. Vždycky jsem spíš na straně padouchů, ale Superman, Batman, Spiderman a další superhrdinové mě prostě neberou a nikdy nebrali. Ale tohle se mi překvapivě docela dost líbilo, rychle to uteklo a i když bylo jasné co se stane, nevadilo mi to. Některý ty schopnosti byli fakt super, o to víc jsem byla zklamaná, že hlavní hrdina (když teda konečně objevil schopnosti), měl ty klasicky trapný. 4* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film se sice moc nevytáhl a milovníci komiksových spektáklů se neubrání zklamání, ale na druhé straně jako zábavný kousek funguje o dost lépe. Za přispění herců, jako jsou Michael Angarano, Kurt Russell, Kelly Preston nebo Mary Elizabeth Winstead, si užijeme zábavnou i poměrně nápaditou jízdu završenou velmi překvapivou pointou spočívající v tom, že se z jedné hodně hodné postavy stane hodně záporná postava. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

K mému obrovskému překvapení se ze Školy superhrdinů vyklubala docela pohodová komedie, která je sice předvídatelná až to bolí, ale s několika vtipnými scénkami, více než slušnými triky a vysloveně povedeným obsazením... Nečekal jsem to, ale já se bavil... ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Na tento klasický příběh ze střední zasazený do prostředí superhrdinů jsem asi měla tu nejsprávnější náladu, jakou lze na tento film mít, protože jinak si nedovedu vysvětlit, že mě tak bavil. Jasně, scénář byl předvídatelný už od začátku, ale to vůbec nevadí, abyste se dobře pobavili, navíc některé schopnosti hrdinů byly vážně k popukání :-) Líbí se mi, že si Kurt Russell umí ze sebe udělat srandu a navlíknout se do takového ,,skvělého" kostýmu. Prostě se mi to líbilo a musím dát (v rámci tohoto žánru) 4 hvězdičky, protože 3 jsou málo. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Kde se vzal, tu se vzal film, o kterým jsem vůbec nevěděl. A protože je fajnovej, byl pro mě parádním překvapením! Máme tu hezký holky, partu správňáků, záškodníky, padoucha, minilovestory, občas se to otře o akci, docela často o humor, všechno pěkně vyvážený a zahraný. Kurt Russell je vtipnej, když se jako superhrdina dopálí, to vám teda povím. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

I z obyčejných a provařených přísad se dá uvařit svěží lehká svačinka. Superhrdinská komedie, která si na nic nehraje, jen si v záplavě více či méně povedených vtípků nečekaně hravým způsobem střílí ze supermanských a středoškoláckých klišé a ono to kupodivu funguje. Včetně přehrávajícího Kurta Russella, balancujícího přesně na oné pomylsné hranici mezi komickým a trapným. Děti se bavily, já si užil spoustu legrácek trefujících se nejen do zažitých comicsových schemat a rekvizit, miniroli Bruce Campbella i sympatickou Danielle Panabaker. A taky konečně vím, proč mají superhrdinové v šuplíku tolik mobilů.. :-) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Filmík vyvolaný úspechom HARRYHO POTTERA. Napriek tomu, že ide o modernejšiu verziu jednoduchého príbehu o „vyvolenom“, je to podané vtipne a nápadito. Kurt Russel v úlohe superotca určite potešil... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Typická teenagerovská pohádka se vším, co k tomu patří, akorát okořeněná o trošičku nečekanou pointou. Na jednu stranu je to kokotina, ale na druhou stranu bych lhal, kdybych tvrdil, že jsem se nebavil. Mimochodem vidět Kurta Russella v takovým úchylným oblečku není k zahození, že? :-D :-D 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Typické americké klišé na entou, které snad ani nemohlo překvapit. Vtípky byly už celkem ohrané, charaktery taktéž, ale na druhou stranu ušlo herecké obsazení a efekty. Zkrátka taková menší vymývárna mozku, která ale neublíží. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Chytrá, inteligentní, střídmá a jemná parodie, kde se hlavní postavy konečně zas jednou nechovají jako pitomci, nerdové nebo lůzři od pohledu, kde sice mohlo být víc děje, ale ani tak film nenudí. Některé scény jsou dokonalé (jak se dostat ke kámošovi na střechu skrze uschlý strom), jedna vyloženě paroduje Carrie, a je vidět, že tvůrci mají svět superhrdinů v malíčku. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama