Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Steve a Jossie Strongholdovi jsou na první pohled úplně obyčejní realitní agenti, když ale povinnost zavelí, stávají se z nich odvážní superhrdinové. Jejich čtrnáctiletý syn Will doufá, že se i u něj projeví superschopnosti, zatím ale k něčemu takovému nedošlo. Nastupuje na střední školu pro superhrdiny, předstírá, že zdědil po otci výjimečnou sílu. Pravdou ale je, že je úplně obyčejný kluk, co má strach ze své budoucnosti. Spolu s Willem nastupuje na střední i jeho kamarádka Layla, která dokáže ovládat rostliny. Will, Layla i ostatní prváci jsou novou školou ohromeni, škola se totiž díky antigravitačnímu pohonu vznáší v mracích, skrytá před očima veřejnosti. Hned po příjezdu do školy čeká nováčky rozřazování podle schopností, přičemž některé z nich čeká dráha superhrdinů, jiní se stanou jen jejich parťáky neboli poskoky. Willa provázejí potíže už od prvního dne, když ale začne zlo ohrožovat jeho rodinu, přátele i školu, dokáže se vzchopit a najít v sobě superhrdinu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Bože!!! Trapnost stíhala trapnost, všechny ty slušňácké a zlobivé děti mi byly protivné, jediný, kdo stál za to, byl ten megazloun, ze kterého se vlastně překvapivě vyklubal megaklaďas. Průďa, ale pro děti asi zábava přiměřená... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je překvapivě zábavná, pohodová a nenudící rodinná záležitost, která mě sice ze začátku docela vystrašila, neboť prvních pár minut na mě zapůsobilo hodně dětinským a autorsky nesoudným dojmem, ovšem jakmile se děj přesunul do samotné školy, což naštěstí netrvalo moc dlouho, rychle se vše změnilo a ikdyž šlo po celou dobu o hodně nevinou a hypernaivní ptákovinku, já se u toho docela bavil. Zápletka je samozřejmě extra jednoduchá, ale poměrně slušně funguje, efektů jsem čekal o něco víc, ale když přišli ke slovu, byly povedené a měli šťávu, ovšem absolutně největším tahounem filmu jsou jednak postavy a především pak jejich představitelé. Co se týče právě těch superhrdinů, autoři poměrně dost hýřili povedenými a několikrát i originálními nápady a povolili úzdu své fantazie a bylo se vážně na co dívat a čím se bavit. A s tak vesměs sympatickým obsazením v jednom filmu jsem se už nesetkal hodně dlouho. Kupodivu nejmíň symaptický mi přišel hlavní hrdina v podání Michaela Angarana, zbytek ovšem jel. Fajnová D. Panabaker, rozverný Kurt Russell, nádherná M. E. Winstead a ultimátní hlásič Bruce Campbell, ti všichni ale i ostatní vedlejší postavy dodali Škole superhrdinů tu správnou šťávu a udělali ji zkrátka opravdu zábavnou a nenudící ptákovinkou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je přesný mix mezi superhrdinskou týmovskou a klasickým středoškolským filmem, přičemž nechybí i ty nejprovařenější klišé - rodiče kladou na syna přehnané nároky, hrdina miluje hvězdu a nevšímá si kamarádky, kolem sebe má partu looserů, na který se vykašle kvůli popularitě atd... A přesto se to výborně sleduje - naprostá kanonáda hlášek, gagů a vizuální fórků, které nepadají do trapnosti, tuna odkazů, do mrtě využité postavy učitelů, hrdinů i poskoků (i ten autobusák je nakonec platnej), rodiče ala Superman a Lois Laneová po 20 letech a nechybí ani ďábelský záporák a nadupané finále. Mimochodem co se týče různých schopností a proměn, hravě tenhle film strká co se týče originality do kapsy i X-Meny. Perfektní zábava natočená s neuvěřitelnou lehkostí. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

docela pěknej film, pokud se chcete odreagovat...sice vám je v půlce filmu jasné jak to dopadne ale nevadí... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela sranda, taková oddechová parodie na high-school filmy. Potom se to zvrhne v otřesnou kravinu, kde se z největšího loosera stane hrdina, ze záporáka klaďas atd. A opět se po americku (ne, nejsem proti nim zaujatej) moralizuje, aby si z toho děti vzaly nějaký to "ponaučení". No prostě úplná zbytečnost, na kterou není potřeba se znova podívat. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Já vím, že jsem asi příšerně infantilní, není tady nic novýho, romantická linka je stokrát ohraný klišé stejně jako ta "napínavá", vlastně je to celý mnohdy až nechtěně směšný... Ale nejspíš jsem ještě pořád nestihl vyrůst... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá nadčasová rodinná superhrdinská variácia na Incredibles klon. Dnes som si to pozrel po rokoch už neviem koľký raz s dcérkou (raz sme to už spolu pozerali, ale bola malá, zabudla na to), aby bavilo ju to rovnako ako mňa. Výborná vec, ktorá žiaľ nedostala dôstojného nástupcu. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

No je to volovina kravských rozměrů, příběh vykrádá kde co (Úžasňákovi, Harry Potter…), triky jsou bídný, hudba vlezprdelní a Michael Angarano v titulní roli zoufalej. Ale klady by se taky našly: holkám to sekne a Bruce Campbell je vyloženě skvělej. Je to vlastně docela zábavná a neškodná oddechovka. Já se bavil, o víc ani nešlo předpokládám… ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Škola super hrdinů je především Škoda času, nebo také Škola toho, co bych si neměl zapnout v televizi. Jenže máme tu Spojené státy, které takovéto blbosti chrlí na počkání jako párky v rohlíku. Takže určitě nevidíme nic takového naposledy. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Nápadité prostředí, které je velmi dobře zpracováno, zajímavý nadhled a lehká parodičnost, dvě sličné děvy, z nichž je zatěžko zvolit. Ale je to táááááááák šablonovité. Achjo. No tak, i děti by snesly trochu méně ohraný příběh! ()

defagoo 

všechny recenze uživatele

Skvěle debilní film, který si (možná) dělá srandu sám ze sebe. Postavy tady chrlí jednu trapnější ale zároveň vtipnější hlášku za druhou - v tomhle suverénně vévodí Kurt Russell. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Takto vyzerá zbytočne netočený film. Fakt niekedy nerozumiem načo nám majú poslúžiť takéto filmy....také o ničom !!! nevravím, že to bolo desné, ale umelé s americkou fantáziou mať nejakého hrdinu a všetkých zachráni. Po grafickej stránke by som hodnotil tento film odpadom! Čakal som aj nejaké vyvrcholenie, ale nedočkal som sa lebo som pri tej nude zaspal a prespal celý plesový záver. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovanie témy strednej školy, kde síce platia všetky známe filmové pravidlá, ale vizuálna a príbehová stránka to zaobalí do príjemného tvaru. Pozitívom je, že sa nerozoberá dilema na čo byť hrdinom, ale načrtne sa nová téma "sidekickov". Obsadenie je vybraté skvele a Kelly Preston to nehorázne pristane. ()

Cong 

všechny recenze uživatele

Škola superhrdinů je naprosto předvídatelná a vesele si vykrádá koho chce, od Úžasńákových, přes X-Meny a SpyKids, až po Harryho Pottera. Kupodivu to však není nestravitelný hybrid výše zmíněných titulů, ale velmi příjemně působící oddychová zábava. Zásluhu na tom mají především mladí herci v hlavních rolích, zejména sympatický Michael Angarano a velmi dobře vypadající Mary Elizabeth Winsteadová. ()

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama