Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Babička s vnučkou chodí po Central Parku a hledají starý památník. Dívenka se stále ptá, komu je památník určen, a babička začne vyprávět příběh, který se odehrál v roce 1925 v Nome na Aljašce. Balto je kříženec vlka a psa žijící na ulici města Nome. S kačerem Borisem žijí společně ve vraku lodi na břehu moře. Ve městečku se pořádají často musherské závody a vždy vítězí psí spřežení vedené nafoukaným a zlým psem Ocelákem. Jednoho dne však ve městě vypukne zlá nemoc. Zuří sněhová bouře, městečko je odříznuté. Léky není možné poslat lodí ani letecky, a tak je vypraveno psí spřežení, sáně povede pes Ocelák. Musher se psy léky úspěšně vyzvedne, ale na zpáteční cestě Ocelák ztratí orientaci. Ke všemu je muž zraněn a v bezvědomí. Balto vyráží naproti zásilce. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (34)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film pro děti, který ale zaujme i nejednoho dospělého. Dobrodružný a jímavý příběh o statečném kříženci vlka a psa jménem Balto je hezky animovaný a hudební doprovod Jamese Hornera jej skvěle doplňuje na výsledných 90%. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Film z produkcie Stevena Spielberga. V našich končinách nie veľmi známy. Nazval by som ho takým animovaným Bielym tesákom. Pekná animácia, ale príbehovo je to veľmi slabé. Rozbieha sa len ku koncu a hlavný motív (dovoz liekov pre choré deti) je veľmi skratkovitý. Niektoré charaktery sú naviac veľmi otravné. Na jedno pozretie to však nie je vôbec zlá voľba. 55% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nádhernej a parádní film. Jako malej jsem ho chtěl vždycky vidět, ale u nás v půjčovně to nebylo takže jsem měl do ted smůlu. Teda ono mě to z dětsví přešlo ale nějak jsem si na to vzpoměl. No a nakonec je to fakt paráda. Příběh je fakt parádní a ukazuje že pes je prostě věrnej až za hrob. Hudba od Hornera je úžasná a nemá chybu. Wells je zručnej režisér a je škoda že nepokračuje v tomhle směru protože by měl mojí plnou podporu. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh psí věrnosti inspirovaný skutečností, pěkná hudba, sympatické postavy a nostalgická classic animation. Nemám co dodat, děti si to zamilují a dospělí se budou nad tou romantičností a dojemností, v dobrém myšleno, usmívat. Roky 1995 - 1998 bylo Wellsovo silné tvůrčí období, škoda, že takhle nepokračuje dál a Princem Egyptským to skončilo. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Popravdě myslela jsem, že to bude zas jeden z těch patetických animáků se zvířaty, když ho po mě chtěla sestřenka sehnat. Ale řekla jsem si, tak se na to podívám a byla velmi mile překvapena. Tohle teda rozhodně není jeden z těch blbých zvířecích příběhů. Naopak postavy tu jsou dobře charakterově vykresleny a i příběh je vcelku propracovaný i když předvídatelný. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na ostatní díly se radši dívat nebudu, abych si na ně uchoval hezké vzpomínky z dětství, nicméně jedničku, která mi tehdy bůhvíproč přišla nejslabší, jsem si zopakoval a jsem za to překvapivě dost rád. Sice bych úplně škrtl ty lední medvědy, ti mi akorát tak lezli na nervy, ale jinak je to hodně příjemná pohádka se sympatickým hlavním hrdinou, dobře napsaným příběhem (podotýkám na svůj žánr, kdyby náhodou někdo měl přehnané připomínky), dostatečnou a velmi příjemnou stopáží a nejednou hodně napínavou scénou. Až na výše uvedené (a pár skoro nepodstatných drobností) nemám co bych tomu vytýkal a slabých pět tomu dám rád, protože tohle přesně je jeden z těch animáků, který si to nejvyšší hodnocení u mě určitě zaslouží. Slabých 5* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ano, podle skutečné události určitě psi naložili bezvědomého psovoda a táhli ho šest set kilometrů skrz lavinu, padající rampouchy, vánice a kdo ví co ještě. Mimochodem, kdo to pak mohl vyprávět, když tam nikdo jiný nebyl? Jinak ale docela fajn pohádka pro malé děti s archetypálními postavami. 60% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný příběh pro děti i dospělé okořeněný skvělou hudbou Jamese Hornera. Snad ani na chvíli film nesklouzne k nějakým dětským lacinostem a i tak dokáže udržet celou dobu pozornost dětského diváka. Za tím jistě stojí poutavý příběh a hlavně krásné kresby přírody i zvířat. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pěkné kreslené dobrodružství s výbornou hudbou Jamese Hornera. Asi vzhledem k závažnosti tématu (strastiplná cesta psího spřežení pro léky na záškrt pro nemocné děti) dávalo hodně moc prostoru až hysterickým komickým postavičkám (holt aby se bavily i nejmenší dětičky, které zbytek nepoberou). A závěr pouti se mi zdál už příliš zkratkovitý, viz třeba naprosto nedostatečné potrestání zákeřného hlavního antagonisty. ()

Saku 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je hroznej, a přitom scénář je z pera hned 4 scénáristů. No možná proto. Dvě hvězdy za odkaz na E. T.ho. Japonský anime je holt jinej level. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Krásny animovaný v podstate neznámy film, ktorý zaujme animáciou, príbehom podľa skutočnej udalosti a krásnou hudbou. Veľmi ma dostal. Nádhera. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Balto je překvapením, který mě dostal do kolen a s roztaženou pusou. Ono nejde zas až tak o ten příběh, ale o to, že je to na motivy skutečné události, a ta babička, co byla s vnučkou byla právě ta nemocná holčička, kterou Balto zachránil, což jsem posunul tím pádem o stupínek nahoru a bylo by supr, kdybych jsem se šel podívat na ten pomník, který je v Central Parku. Balto je sympatický roztomilý pes, který mám u sebe přátele, ale bohužel i spoustu nepřátelů, který mu stojí v cestě za tím, aby pomohl donést léky nemocným dětem. Úžasná a poutavá dobrodružství tohoto hrdiny, který se jen tak nevzdá za předpokladu chladného počasí a spoustě trablů. Výborný soundtrack zesnulého Jamesa Hornera, který tomu dal grády a silný příběh. Když jsem byl v nemocnici, tak tenhle film mi rozhodně spravil náladu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

U nás poměrně neznámý animák, což je škoda, protože je dobrý. Příběh je o statečném a věrném kříženci vlka a psa, který se pokouší zachránit jednu osadu na Aljašce, kde dojdou léky pro děti. Chtělo by se říct, že jde o banální a odhadnutelný příběh, pokud by nebyl inspirovaný skutečnou událostí z roku 1925. Navíc je i dobře natočen, k podařené animaci a dobrému příběhu sedí i poměrně krátká stopáž. Díky tomu nemá ani hluchá a nudná místa. Výsledkem jsou velmi pěkné čtyři hvězdy. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro nejmenší, která dospělé absolutně ničím nezaujme. Ten hraný úvod je sice trochu překvapivý, vzhledem k pozdější klasické animaci, ale to je tak vše, co tady stojí za zmínku. V konkurenci Disney pohádek velká prohra. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Po stránke animačnej ako i hudobnej je tento film naozaj vydarený. Ústredný príbeh o tom, ako ten, ktorého od začiatku takmer všetci kvôli predsudkom z jeho pôvodu odsudzovali a nedôverovali mu; nakoniec však hrdinsky všetkých zachránil a našiel lásku. Myslím si ale, že keďže záver dokáže predpovedať asi každý, bolo zbytočné cestu s liekmi tak naťahovať a stavať psom do cesty stále nové a nové prekážky. Súhlasím s názorom, že má v sebe niečo z Jacka Londona. ()

Reklama

Reklama