Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (223)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Do hávu hraného, ale přesto nezakrytelného zběsilého megalomanského akčního anime zahalené poselství o lidské přirozenosti, která žene celou civilizaci. Kterým směrem, to je otázka. Nežijeme pro život sám, ale pro to, abychom našli sílu ho s někým sdílet. I když...bylo to opravdu o lidech jací jsou? Nepřemohlo nás už sobectví? Ať jsme takoví nebo bychom takoví být měli, TOHLE je nádhera. Možná trochu moc dlouhá, s pár přebytečnými scénami, ale nevyvratitelná. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vizuální a naprosto neskutečná bomba, která má k dokonalosti kousek, ale víc jak tři hvězdy jí vrazit prostě nemůžu. Hudba, která v ní hrála byla zajímavá, ale přišla mi, že z filmu dělá od začátku do konce napínavou frašku, a hraje i ve chvílích kdy vůbec hrát nemusí, každopádně příběh samotný rozhodně oplývá zajímavou myšlenkou a nechá se na to koukat. Je to prostě anime, kdo jej má rád, rozhodně nepohrdne a okamžitě do tohoto světa zapluje. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby Celosvetovo $12,352,880║ normálne so s tým bojoval a vydržal pozerať tento spletenec nevýrazných farieb a utopeného vizuálu asi 50minút, ruky preč ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalá japonská cesta do světa, který neznám, ale zamiloval jsem si ho. Všechno krásné a šílené celou dobu směřuje pomocí různých alegorií k velkému akčnímu a dech beroucímu závěru, který položí snad každého diváka, protože vše v něj je obrovské, vše střílí a vybuchuje. Podobných filmů bych mohl vidět stovky a stejně by se mi líbili vzhledově a technickou stránkou mnohem více než cokoliv z americké produkce. Viva Japanies! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po formalnej stranke ide o projekt, ktory vznikal takmer identicky ako napr. francuzsky Immortel, alebo americky Sky Captain - t.j. cely pred blue-screen. Vdaka tomu "dorobene" exteriery vyzeraju uzasne a zabezpecuju tu pravu "vizualnu" zranicu. Ale pozor!!! Zatial co trailer Vas chce pripravit na zbesilu, takmer non-stop akciu, film samotny je skor "komornejsieho" razenia - je to vlastne velka drama so zopar akcnymi sekvenciami. To filmu nevycitam, iba upozornujem buducich divakov, ze trailer slubuje nieco ine, ako film samotny nakoniec je. Kosata narativna struktura v sebe ukryva viacere metafory o zmysle zivota tak pre cloveka ako samotneho jedinca ako aj jeho koexistencie v celom spolocenstve. Lenze tato "obsahova bohatost" si vyzaduje od divaka plnu sustredenost, lebo inak sa moze lahko v deji stratit aj vdaka jeho miernej roztahanosti (nehovoriac o divakoch, ktori nie su zvyknuti na odlisnu "azijsku" výstavbu príbehu...) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tsunami originality a audiovizuální hodokvas. Ovšem té originality je tolik až je to přeplácané, že i dort Pejska a Kočičky je proti tomu pochoutka z minima ingrediencí. I to nápadité vizuálno se přejí rychleji než višně v čokoládě a tak ani zajímavé dílčí myšlenky (popřípadě celé pasáže) nedokázaly udržet pozornost po celou přestřelenou stopáž. Dlouho jsem byl z celého pojetí na vážkách, zda je to mysleno vážně či ne. Jasno jsem měl až po monologu hlavního záporáka o nenávisti. Něco tak strašného nejde vymyslet, natož zrealizovat. Tady to tvůrci dokázali a vzniklo snad vůbec to nejhorší co jsem ve filmu kdy slyšel. Tím hůř, že je to myšleno vážně. Navíc Kiriya musí bezmezně milovat Čapkovu tvorbu, protože jsou zde narvané fragmenty z Bílé nemoci, Matky, RUR, Války s mloky, Krakatitu i Továrny na Absolutno. A přitom nic z toho. Jen zmatek nad zmatek. Méně je někdy více. O Casshernu to platí tolikrát, kolik je v něm změn stylu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hm tak tohle je zvláštní filmeček. Hrozně přeplácanej jak děj tak skvěle vypadající obraz. Akční scény mi silně připomínaly pokémony. Ale dobře se na to kouká. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff.. Tak tohle bylo z mého hlediska zatím největší a zároveň nejhorší japonská šílenost! Dosti chválený zde vizuál mi přišel otřesný ! Film vypadá jako videohra, kterou jsem hrával před 10 lety tuším s názvem Kontra.. Samý levný digitál, počítačové efekty.. Vše působí staře, omšele.. GRR ještě teď mě štípou a pálí oči z toho vizuálu.. Tohle mě bohužél minulo obrovským obloukém.. 141 MINUT UTRPENÍ! Dávám 2* za originalitu a že jsem to úspěšně dokoukal do konce bez jakékoli újmy na zdraví. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Postavy Cassherna a Luny neobjevují se v audiovizuálním díle prvně a díky roku 2008 ani naposledy. Znalí např. odhalí v rusovlasé neosamici Ledu. Ať se Casshern ale zhmotní jakkoliv, vždy z toho vyjde úplně jiné dílo. Tentokrát je to vizuálně nabušená až přebušená oční kalorická bomba, která pod svým povrchem skrývá povrch. Ní poselství o tom, jak jsme my lidé krutí a plni nenávisti, jak se ta nenávist koncentruje v našich vládcích, jak naše sobectví je příčinou utrpení, které vládne na zemi, stejně tak upltňování kolektrivní viny, pociťování křivd, technologizace života a vůbec půlka naší povahy. Raději zahoďme nenávist, otevřeme své srdce lásce, žijme v harmonii, jináč bude pozdě. OK, OK, já hned zítra dám pusu Chupovi a on mně bod. Film si také vesele půjčuje symboliku z tisíců míst a těžko prohlédnout hlubší záměr, proč tak vlastně činí. Snad pro efekt. Příklad, kde to určitý význam nese - oživování "Tecuji" připomíná křtění a zároveň dává člověku pocit, že jeho otec (doktor Azuma) má se za boha. SPOILER - I v závěru ostatně doktor touží oživovat, tentokrát manželku. Tecuja mu v tom však "moudře" zabrání. Já mám na tohle trochu jiný názor. Smiření se se smrtí patří k moudrosti jen do té doby, dokud se smrtí nelze nic dělat. Je pošetilé bojovat proti ní, když to nejde. Je zrovna tak pošetilé proti ní nebojovat, když to jde. To říkám jen proto, abych ukázal, jak ona "myšlenková hloubka" ve skutečnosti zdaleka nejde tak hluboko, jak by mohla. KONEC SPOILERU. ()

JFL

všechny recenze uživatele

Podstatnou složkou spektakularity "Casshernu" je jeho vizuální stránka. V tomto ohledu představuje Kirijovo dílo především opulentní orgie postprodukce, které nezahrnují jen počítačově dotvářená prostředí a objekty, ale také barevnou stylizaci jednotlivých záběrů. Více v recenzi na Rejže.cz. (autor Antonín Tesař) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek zajimavej. Vsechno je takove barevne a pocitacove takze se clovek jen kocha. Herecke vykony taky slusne. Pak pride prvni vetsi bitka a zda se ze film uz lepsi bejt nemuze....bohuzel nemuze, ale muze bejt horsi. Prece jen trva moc dlouho. Nektere rozhovory sou prinejmensim o nicem a film zacina nudit. Pak je tu ale konec ktery je opet perfektni. Neni to dokonale ale rozhdone velmi nadprumerne a zajimave scifi. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neskutečná japonská filosoficko-akčně pojatá řežba z daleké budoucnosti. Fantasy film, který velmi připomíná japonské videohry typu Final Fantasy a podobně. Živí herci se zde pohybují v dokonale nakresleném a vizuálně propracovaném světě, podobně jako v 300. Ovšem tady šli Japonci trochu jiným směrem a použili mnohem komixovější, ale také propracovanější, techniky, kdy chvílemi jen člověk žasne před vizuální stránkou, světy, které žijí vlastním životem. V tom celém je zasazen souboj více stran, z nichž žádná není úplný tyran a žádná ani úplná oběť, přesně jak jsme z mnoha japonských filmů zvyklí. Jasně definovaný hrdina filmu zde není. Akční scény nejdou slovy popsat, někdy to člověku připadne už trochu moc a má dojem, že se dívá na kreslený komix, ale přesto je to úžasné. Toto japonské akční fantasy drama všem doporučuji, zejména shlédnout na kvalitní LCD/plasmě či dataprojektoru. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Casshern , aj keď sa to z komentárov naokolo môže zdať, nie je vo svojej podstate akčným filmom. Ide skôr o poriadne zamyslenú sci-fi drámu v hyperefektnom vizuále, snažiacu sa nájsť odpovede na základné existenčné otázky človeka - kto som, prečo zabíjam, prečo som zraňovaný a podobne. Casshern je však v niektorých scénach neprimerane natiahnutý a to sa podpísalo na mojom konečnom hodnotení. Byť o dvadsať minút kratší má rovných 10. Takisto mi trochu vadila nevyrovnanosť kvality akčných scén. Niektoré scény pôsobili chvíľami až komicky (hlavne snahou vyzerať ultracool) a niektoré boli natočené výborne. Čo treba pochváliť je hudba. Vidieť besnenie vojny na pozadí Beethovenovej Sonáty mesačného svitu je nápad za milión. Soundtrack je originálnym mixom klavírnych skladieb a kombinácie gitár a elektroniky, ktorú zbožňujem. V príbehu sa nejaponec musí IMHO zákonite strácať ale hlavná dejová línia je naštastie slušne sledovateľná a na konci polopatisticky vysvetlená. Podľa môjho názoru je veľká škoda, že sa Casshern nedostane do našich kín, pretože vidieť toto v multiplexe, asi sa spamätávam niekoľko hodín. Na výtvarnej stránke sa totiž japončíci poriadne vybláznili. Od retrofuturistickej tváre miest, cez kombináciu sôch antiky a renesancie v Eurozóne 7 až po architekturu romantických európskych zámočkov 18-19 storočia. Casshern ale nezaostáva za vizuálom ani v myšlienkovej rovine a máloktorý film sa môže pochváliť myšlienkovo takým silným záverom ako práve Casshern. Pokiaľ máte odvahu pátrať po zákutiach a násilnostiach ľudskej povahy a nepohrdnete geniálnymi obrázkami, je Casshern to pravé orechové. 9/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak v tom jsem se totálně ztratila. Vizuálně je to velmi zajímavé, děj také není špatný, jen je dost nesrozumitelný. Jistě, základní protiválečnou a protirasistickou myšlenku chápu, ale dát dohromady souvislý děj je dost obtížné. Navíc mi to přijde jako dost drsný mix žánrů a je to zbytečně dlouhé. 3,5* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut extrémně nudných a skrz na skrz prapodivných. Od dvacáte minuty nehorázně cool vizuál s těžkým nedostatkem cool hlášek a jen trochou cool akce. Poslední hodina totální WTF, ve výsledku jsem někde mezi dvěma a třema hvězdama. Čekal jsem moc, když jsem chtěl, aby to bylo o něčem? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vizuální bomba, která je ale podle mě neskutečně přeplácaná a to jak příběhově, kdy je šíleně chaotická a zmatená nebo lépe řečeno zmatenej sem byl já a i co se týká triků a všemožných filtrů, je toho prostě moc a i když triky jsou na slušný úrovni, tak na to, co se tam snaží Japonci naládovat za vizuální masakry, to podle mě nestačí a následně to působí spíš jako průměrná videohra. Dál sem nebyl spokojenej ani u soubojů, kterých je za prvé značně málo na dvě a půl hodiny a za druhý moc nestrhnou, jelikož hlavního hrdinu jsem si nějak nestih moc oblíbit, kór když to tam zrovna moc nerozjíždí, většinou totiž dostane na prdel a i celkově mě moc nebralo, jak jsou ty souboje choreograficky i nápadově pojatý a natočený. Musim se přiznat, že sem se u toho tu a tam fakt regulérně nudil ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám podobný pocit zmaru jako druhdy z Final Fantasy. Vizuálně naprosto úchvatné, ale co je to platné, když režisérovi zcela chybí cit pro vyprávění příběhu. Takhle jsem jen sledoval 140 minut dlouhou animaci z počítačové hry, aniž by mi byla dána možnost si ji zahrát. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující jak kontrastem tak i změnou obrazu. Po stránce zvuku nepřekonatelné, ovšem příběh je jemně matoucí a má své mušky, přesto za Audio-vizualitu 80%, Krásná podívaná, pravá pastva pro oči. Styl, kterým byl natočen tento film je fascinující. Výborné Akční Sci-fi, zajímavého zpracování, plné soubojů a krásných velkolepých scén. 80 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vynikajúca akčná sci-fi dráma z japonskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, kedy už dlhší čas prebieha ničivá vojna medzi Áziou a Európou, do ktorej vstúpi aj mladík, syn významného vedca. Mladíka to stojí život, s čím sa jeho rodina a milované dievča nedokážu zmieriť, lenže vďaka otcovmu výskumu regenerácie a nečakaným okolnostiam sa ho podarí oživit, pričom ale práve vzniká aj nová rasa, ktorá je ľuďmi prenasledovaná a preto sa rozhodnú pre pomstu ľudstvu. Keďže to ohrozuje aj mladíkových blízkych, rozhodne sa im postaviť, ale aj sám si uvedomuje, že už nie je tým, kým býval. Spracovanie sa ale mimoriadne vydarilo, síce zápletka už na prvý pohľad pôsobí dosť zvláštne a cítiť, že tu sa toho dá pokaziť viac, než dosť, ale lepšie to už takmer ani dopadnúť nemohlo. Je síce pravda, že sa tu nájde aj viacero scén a prvkov, ktoré pôsobia pomerne béčkovo a možno aj trochu hlúpo, čo pôsobí vzhľadom na zvyšok filmu dosť zvláštne, ale nad to sa dá povzniesť, lebo aj tak mi sadli a navyše tu už nič iné vytknúť nemôžem. Celé to pôsobí tak originálne a nezvyčajne, ale len tým dobrým spôsobom, dej je po celý čas veľmi zaujímavý, pričom pôsobí aj dosť rozmanito, takže o nude sa tu aj napriek takmer dvaapolhodinovej dĺžke určite hovoriť nedá. Nájde sa tu nespočet perfektných prvkov, nesie sa to vo vynikajúcej atmosfére a našťastie to tvorcovia nepojali tým akčnejším štýlom, ako by sa vzhľadom na zápletku dalo očakávať, ale skôr tu ide o výrazné protivojnové posolstvo doplnené o plno skvelých myšlienok. Tiež je tu mnoho scén, ktoré patria medzi nezabudnuteľné. Už úvodné fotografovanie v záhrade mi ukázalo, že sa bude jednať o nevšedný zážitok, ale scény ako oživujúci blesk, oživovanie syna, dvojitý dialóg hlavného hrdinu s jeho priateľkou, dialóg pri otáčajúcej sa kamere a mnohé iné sú úžasné. A samozrejme musím spomenúť aj záver, ktorý je jednoducho dokonalý. Takže toto je skutočne úžasný zážitok. Inak čo sa týka akcie, moc jej tu nie je, no to mi ale vyhovuje, keďže tu aj tak nie je moc dôležitá a viac ma bavili tie pokojnejšie časti. Ale aj tak sa tu nájde pár akčných sekvencií, ktoré sú dosť rozmanité a to aj po stránke kvality. Tie veľkolepejšie akčné scény, ako štýlová deštrukcia množstva robotov alebo boj v poslednej fáze majú niečo do seba, ale menšie akcie, obzvlášť súboj so ženou si ma moc nezískali. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Yusuke Iseya v hlavnej úlohe je tu ten správny sympaťák, k tomu veľmi príjemná Kumiko Aso, ideálna rodina hlavného hrdinu, obzvlášť charizmatický Akira Terao a plno zaujímavých vedľajších a záporných postáv. Réžia a technická stránka sú perfektné, originálna a nápaditá vizuálna stránka, ktorá mi skvelo sadla, vynikajúca atmosféra, vďaka ktorej má množstvo scén nezabudnuteľné čaro, dokonca fungujú aj emócie, tu nemám čo vytknúť. A k tomu tá úžasná a mimoriadne rozmanitá hudba, keďže sa tu nájdu úžasné veľkolepé orchestrálne skladby, občas poteší miernejší Beethoven, ale nájde sa aj tvrdšia hudba v akcii alebo veľmi pekná, jemná v tých emocionálneších scénach. Chápem rozporuplné prijatie tohto filmu, predsa len je to dosť odlišné od ostatnej produkcie, ale pre mňa je Casshern úžasný film a jeden z najlepších, aké som vôbec videl, pričom ani po viacerých pozretiach sa na mojom postoji k nemu vôbec nič nezmenilo. 97% () (méně) (více)

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásna, pútavá a priam vizionársky audiovizuálna stránka filmu je síce zaujímavá a zúžitkovaná naplno, ale je len jemnou zástierkou prázdneho obsahu. Námet neponúka žiadny prevratný príbeh, niekedy je dej zmätený tak, aké sú rozdielne hodnotenia. Ja sa prikláňam k priemernému priemeru. 65%. ()

Reklama

Reklama